Meny Stäng

Veckans inspiration: Wrexham AFC

Vi fortsätter på temat med vackra klubbmärken när veckans tips handlar om Wrexham Association Football Club från Wales. Klubben har en lång men inte särskilt framgångsrik historia. Grundad 1864 är det världens tredje äldsta fotbollsförening och arenan Racecourse Ground – som tar in cirka 10 000 åskådare – är världens äldsta arena där det fortfarande spelas internationella matcher. “The Red Dragons” har nyligen blivit uppköpta av Hollywoodskådisarna Ryan Reynolds och Rob McElhenney, vilket nämndes i senaste avsnittet av FM-podden. Laget åkte ur League Two år 2008 och har sedan dess spelat utanför det professionella ligasystemet i England. Senaste säsongen undvek de precis nedflyttning från Conference League, dvs. femteligan.

Styrelsekraven är onekligen inte anpassade efter serietillhörighet då man som manager förväntas spela “possessionfotboll” och “underhållande fotboll.” Nej, här är det 4-4-2 och långa bollar på Bengt som gäller! Skämt åsido, laget är tippat i mitten av tabellen och det finns viss kvalitet att bygga på. Bäste spelaren är vänsteryttern Jordan Davis som bara är 21 år gammal och säkerligen kan säljas för fina pengar framöver. Det finns även två skickliga mittbackar i bra ålder som ger stabilitet bakåt. I anfallet finns det några hyfsade alternativ, men den klara målskytten saknas eventuellt. Överlag ser åldersmixen bra ut och det finns som sagt potential hos många spelare. Utmaningen blir – som alltid i dessa divisioner – att ta klubben upp till finrummet i Premier League. Det är något som walesiska lag inte direkt varit bortskämda med i historien. Vågar du ta dig an utmaningen? Lycka till!

Please wait...

Liknande Inlägg

3 kommentarer

 1. Daniel Nilsson

  Tror det var för säkert 15 år sedan som jag trillade över dessa på på FIFA och genom åren har jag besökt klubben på FM med jämna mellanrum. Jag har till och med undersökt möjligheten att köpa en tröja dels för minnen men även för att, som du säger, så har de en häftig klubblogga.

  Tack för att du påminde mig, ska definitivt besöka dem på FM21 med 🙂

 2. Rankin

  Efter att läst detta trams kände jag mig manad att regga mig som användare här. Sitta här och hylla Wrexham!! Getterna som jag lärt mig hata så otroligt mycket så att det nästan är i samma klass med IFK Luleå. Näe tacka vet jag Wrexhams bittra rivaler på rätt sida av gränsen (Fast att gränsen till Wales går genom Deva Stadium), Chester!

  Klubben som jag fastnade i tillbaka till Amiga 500 tiden och”The Manager” Startar varje nya upplaga med mitt älskade Chester (förutom när vi blev tvångs degregerade) Nu är vi ju en division under Getterna, men brukar efter ett tag få spela Border Cross Derbyt.

  Skämt åsido, kul att Wrexham lyfts fram lite oxå, fast dem nu är FC Hollywood ?

  // Bitter Norrbottning som är stolt delägare i fan ägda Chester FC

Lämna ett svar