Meny Stäng

Veckans inspiration: US Lecce

Nu har äntligen beta/early access för FM21 kommit ut och den fullständiga versionen är endast en dryg vecka bort. Oerhört roligt att se den höga aktiviteten i den nya forumdelen för FM21! Särskilt tråden “vilken klubb ska du börja med och varför?”(länk) har fyllts med många intressanta inlägg. Därför tänkte jag nu dra mitt strå till stacken genom att berätta om vilket lag jag är sugen på att inleda mitt första äventyr med, nämligen Unione Sportiva Lecce.

Först och främst, titta bara på loggan längst ner i inlägget. Magnifikt vacker! Lite fakta om klubben? De spelar sina hemmamatcher på Stadio Via del Mare som tar in cirka 30 000 åskådare. Värsta rivalerna är Bari medan man har en god relation med Palermos fans. Antonio Conte tillbringade några ungdomsår i klubben, som sedan mitten av 1980-talet åkt jojo mellan Serie A och Serie B. I somras åkte de ånyo ut ur högstadivisionen och är därför nykomlingar i andraligan inför säsongen 2020/21. Bland nyförvärven i sommarfönstret märks särskilt ytterbacken Leonard Zuta från BK Häcken och innermittfältaren – tillika U21-landslagsmannen – John Björkengren från Falkenbergs FF. Startelvan ser relativt ålderstigen ut (med FM-mått mätt) men det finns några unga, utvecklingsbara spelare att satsa på. En FM-blogg beskrev inför förra säsongen det som en oerhört tuff utmaning att hålla kvar laget i Serie A och pekade på statistiken att 2/3 av nykomlingarna åker ur direkt. Det låter onekligen svårt, men samtidigt får man nu inleda saven i andraligan vilket kanske underlättar lite. Å andra sidan har ju ekonomin inte direkt blivit enklare att sköta med tanke på corona heller. Kanske är det läge för en generationsväxling? Sälja av äldre, högavlönade spelare och istället satsa på lite yngre förmågor. Något i den stilen kommer jag försöka med när jag väl sätter igång min första save på FM21.

Någon annan som planerar att starta i Italien och vilket lag i sådana fall? Skriv gärna i kommentarsfältet och lycka till med era saves oavsett var i världen ni börjar!

  

Please wait...

Liknande Inlägg

1 kommentar

Lämna ett svar