Meny Stäng

Veckans inspiration: Union Berlin

Denna vecka har jag fått inspiration från Keven i FM-poddens senaste avsnitt, där han pratade om att Berlin saknar den där riktiga storklubben som finns i övriga storligors huvudstäder. London har främst Chelsea, Tottenham och Arsenal; Paris har PSG; Madrid har Real och Atletico; Rom har Roma och Lazio. I Berlin finns Hertha och Union, där de förstnämnda historiskt varit något mer framgångsrika medan de sistnämnda varit lite i skymundan men kommit starkt på senare år med en stor supporterbas. Denna gång riktas fokus gentemot 1. Fußballclub Union Berlin e. V. som blev elva i Bundesliga den senaste säsongen.

Under kalla kriget spelade klubben i det östtyska seriesystemet och nådde bland annat en cupfinal där 1989, som de förlorade. Tolv år senare förlorade de ånyo en cupfinal, men det innebar åtminstone spel i Europa vilket förstås var stort för laget. De spelar på Stadion an der alten Försterei som tar in cirka 22 000 åskådare och grundades ursprungligen redan år 1906. På FM21 är laget tippade på negativt kval första säsongen och styrelsen begär att du ska undvika bottenstriden. Dessutom önskar de att du värvar unga spelare för att kunna utveckla dem och sedan sälja med vinst. En inte helt lätt ekvation att lösa, med andra ord.

Även om Sebastian Andersson nu lämnat för Köln finns det flera nordiska inslag i spelartruppen i form av en norrman, en finländare och två danskar. I mål står den ökände Loris Karius (inlånad från Liverpool). Knoche och Friedrich bildar ett starkt mittlås framför och på mitten finns kvalitet i form av Andrich och Kruse. På topp finns hela sex anfallare, dock ligger samtliga mellan 2,5-3 stjärnor enligt assisterandes rapport. Kvantitet före kvalitet där, tydligen. Överlag är åldersmixen ganska balanserad, med en övervikt åt de äldre spelarna. Många befinner sig redan i sin peak, 26-30 år. Således blir det ditt uppdrag att föryngra truppen på sikt. Klarar du av utmaningen? Lycka till!

 

Please wait...

Liknande Inlägg

Lämna ett svar