Meny Stäng

Veckans inspiration: SSC Bari

Först och främst ber jag om ursäkt för att veckans inspiration dröjt två dagar, då jag haft fullt upp med att slutföra uppsatsskrivandet.

Società Sportiva Calcio Bari är klubben som står i centrum denna gång, eller kort och gott Bari. De ligger på en sjuttonde plats i maratonligan för Serie A. Den rödvita klubben grundades redan 1908 och har spelat 30 säsonger i högstaligan, senast för tio år sedan. Hela tolv gånger har de gått upp för att sedan åka ner igen. På senare år har det dock varit stora ekonomiska bekymmer, då verksamheten tillfälligt tvingades stängas ner. Napolis ägare tog över och förde upp klubben från Serie D till C, där man befinner sig nu. Flera svenskar har spelat i klubben, inte minst Klas Ingesson.

Arenan Stadio San Nicola tar in nästan 60 000 åskådare och har aldrig varit fullsatt på en Bari-match. Faciliteterna i övrigt är hyfsade och ekonomin okej. Styrelsen ser gärna att du som manager värvar in unga spelare till A-laget för att kunna utveckla dem. Kravet för första säsongen är glasklart: det är endast serieseger som gäller. Det håller även media med om, som tippar Bari som etta i tabellen. Truppen består av 26 spelare och det finns en del dökött att rensa bort. Den 35-årige anfallaren Antenucci leder fortsatt laget framåt medan mittbacken Celiento säkrar stabiliteten bakåt. Truppen är dock oerhört ålderstigen och har endast tre egna spelare under 26 år fyllda! Det är anmärkningsvärt och således krävs det en rejäl föryngringsprocess, samtidigt som resan uppåt i seriesystemet ska ske. Har du vad som krävs för att kombinera dessa två mål på en gång? Lycka till!

 

Please wait...

Liknande Inlägg

Lämna ett svar