Meny Stäng

Veckans inspiration: Gratis är gott!

Hallå där, Micke här!

Det är alltså jag som fått det ärofyllda uppdraget att ta över ”veckans inspiration” på söndagarna från Tobbe. Vi får se vilken inriktning detta segment kommer att få, det lär bli lite gott och blandat här framöver. Mitt första bidrag blir något som liknar hans förra lite, d.v.s. inte ett konkret lagval utan istället ett speciellt koncept att spela efter.

Upplägget är nämligen att man inte får betala ett öre i övergångssumma för att värva spelare. Istället är det är enbart fria transfers, lån och egna produkter som gäller. Det går troligtvis att köra på olika nivåer, även om det förstås är svårare i storklubbar där styrelsen kräver att man ska slåss om CL-titeln exempelvis. Själv har jag kört på detta sätt i sex säsonger med Falkenberg och jag måste säga att det ofta innebär rejäla svårigheter. Framgångarna har förvisso kommit, eller vad sägs om idel topplaceringar, två cuptitlar och två sextondelsfinaler i Europa League?

Men i regel måste man vara ute i riktigt god tid för att kunna värva spelare. Redan i januari brukar jag söka efter vilka spelare som har utgående kontrakt om 1 år, sorterat efter vilken position jag letar spelare efter. Oftast får man nöja sig med att ersätta spelare som blivit gamla, men ibland har man tur och kan uppgradera kvaliteten ordentligt. Den främsta fördelen är att pengarna man sparar in på nyförvärv istället kan användas till att uppgradera faciliteterna, vilket skapar en god cirkel där man får fram bättre talanger som kan säljas dyrare och därmed uppgradera faciliteterna ytterligare. Man måste nog se det som ett långsiktigt projekt för att kunna njuta riktigt ordentligt av det. Nu är jag inne på 2025 och har lyckats värva in både Alexis Sanchez och Mario Balotelli på fri transfer. Stökigt värre och orealistiskt förstås, men lite måste man ju få unna sig när man håller så hårt i slantarna ändå…

Kommentera gärna om ni testat något liknande tidigare eller berätta hur det går om ni ger det ett försök. Ha det fint tills vi hörs nästa vecka igen!

Please wait...

Liknande Inlägg

3 kommentarer

    • supersafe

      Instämmer! Med pengarna kan man ju också trycka upp lönebudgeten lite extra = bättre spelare/bredare trupp. Brukar nästan alltid, oavsett om jag sätter upp egna restriktioner eller ej, vända mig till Free Transfer-marknaden innan jag ens överväger att värva någon för dyra slantar. För mig är det större utmaning och mer tillfredsställande att hitta fynd än att värva dyrt.

Lämna ett svar