Meny Stäng

Veckans inspiration: Barnet FC

Vi återgår till temat vackra klubbmärken (om vi nu ens lämnat det) denna vecka, med Barnet Football Club under luppen. Fantastiskt vackert emblem! Smeknamnet “The Bees” syftar på de orangesvarta hemmaställen, vilket är nog motivering till att testa en save med klubben. De grundades redan 1888, så det finns en rik historia att ta tillvara på. Historiken är dock långtifrån framgångsrik, då Barnet inte spelat högre än tredjeligan vid några tillfällen. Under 2000-talet har de åkt lite jojo mellan det professionella seriesystemet (League Two) och serien därunder, National League. Just nu huserar de i den sistnämnda serien. Sedan 2013 spelar Barnet på den nya arenan The Hive Stadium med en kapacitet på 6500 åskådare, men den förra arenan Underhill var “helt magisk” enligt Fabian som först tipsade om detta lagval. För ungefär ett decennium sedan var Edgar Davids spelande tränare, bara en sådan sak!

På FM då? Jotack, faciliteterna ser oförskämt bra ut. Om det inte vore för den lilla arenan kunde man tro att det var en Championship-förening! Träningsanläggningen är “mycket fin” och ungdomsakademin är “hyfsad”, i jämförelse med många seriekonkurrenters som är “dålig”, “grundläggande”, “tillräcklig” eller dylikt. Barnet är tippade precis i mitten, på tolfteplats. Styrelsen begär att du ska utveckla egna talanger, vilket du har alltså har goda förutsättningar för. Vid start är truppen förvånansvärt tunn, med endast 18 spelare i A-laget (varav två inlånade). Extra anmärkningsvärt är att det endast finns fyra spelare som har back som sin bästa position. Mittfältet är den klart starkaste lagdelen, med många kvalitativa spelare i blandade åldrar. Veteranen Scott Loach håller gott och väl som burväktare medan unge Josh Walker säkerligen kan bidra med många mål framåt. I U23-laget finns ett koppel spelare, varav några har hyfsad potential. Några av dessa lär behövas flytta upp, då övergångsbudgeten i det närmaste är obefintlig. Sedan behövs det förstås en bred trupp när man spelar över 50 matcher per säsong, så här finns uppenbarligen en utmaning. Målsättningen får väl först och främst vara att etablera klubben i seriesystemet och sedan sakta men säkert avancera uppåt mot Premier League. Har du tålamodet som krävs för en sådan lång vandring? Lycka till!

 

Please wait...

Liknande Inlägg

1 kommentar

  1. Phansell

    När jag var över och såg Barnet blev jag otroligt imponerad utav deras träningsanläggning. Blev inbjuden utav en snäll herre som presenterade mig för ägaren och hans son. Vi pratade om anläggningen just och det är som du nämner. Det finns championship klubbar som skulle älska deras anläggning.

    Jag tror även det var Brasilien som använde deras anläggning inför något eller under något mästerskap.

    Fantastisk klubb

Lämna ett svar