Meny Stäng

Veckans inspiration: ACF Fiorentina

Serie A är en rolig liga som har en ganska bra bredd i toppen med många potentiella utmanare till titeln och Europaplatserna. Visst är Juventus snäppet vassare än många andra lag, men kollar man oddsen inför säsongen så står de i 4.00, Inter 4.50, Napoli 5.00, Lazio 6.00 och Roma på 7.00, följt av Milan på 21.00 och Atalanta på 26.oo (uppdatering 20.4.0 med FMSU nedladdad efter deadline day). Med andra ord finns det en rimlig chans att redan tidigt utmana i toppen med alla dessa lag. Och kort därefter – på åttonde plats med 31.00 i odds – finner vi den klassiska Florensklubben Associazione Calcio Firenze Fiorentina, även kallade Viola. Här riktas fokus på denna veckas inspiration.

Klubben grundades 1926 som en sammanslagning och har spelat hela 83 säsonger i den italienska högstaligan. Även om de ofta varit med relativt högt upp i tabellen så har de endast mäktat med två titlar hittills, senast 1969. Man hade sin storhetstid på andra halvan av 1950-talet med en titel och fyra raka andraplatser samt en finalförlust i Europacupen mot Real Madrid. Laget kan även stoltsera med sex cuptitlar, men det är tjugo år sedan sist nu. Med andra ord blir utmaningen för dig på FM att gå hela vägen och etablera Fiorentina som ett riktigt topplag i Serie A, något som kanske blir en lagom utmaning på med tanke på att FM21 kommer snart. Särskilt för alla som likt mig inte vill spela de absolut största lagen från start (som t.ex. Juventus i detta fall).

Hur ser truppen ut då? Jodå, även om Chiesa är utlånad med köpoption till just Juve så finns det fortsatt mycket kvalitet offensivt. Franck Ribery is still going strong på sin vänsterkant och där finns även Bonaventura att som alternativ. Till höger återfinns Callejon med meriter från Real Madrid och på topp finns främst Cutrone och Kouame som vassa vapen framåt. Även mittfältet ser bra ut med spelare som Castrovilli och Pulgar. I mittlåset spelar Pezzella och Milenkovic. Vid en första anblick finns akilleshälen hos ytterbackarna och burväktarna, även om det förstås inte är några direkt dåliga spelare.

Dessutom streamar ju trashbag med Fiorentina på FMS egen twitch-kanal. Följ avslutningen av första säsongen där med start 16:00 i dag. Testa att se om du kan lyckas lika bra med laget som han gjort och lycka till!

Please wait...

Liknande Inlägg

Lämna ett svar