Meny Stäng

Vad är BRA fotboll?

Roland Nilsson har tagit över som huvudtränare för IFK Göteborg. När jag scrollar genom Sociala Medier, så är det delade meningar om vad som verkligen är rätt val för Blåvitt. Jag för min egen del, har min mening rätt klar. 

Roland Nilsson har tränat Coventry City, GAIS, Malmö FF, FC Köpenhamn, Sveriges U-17 & U-21 landslag och nu IFK Göteborg. Det blir lätt att jag drar mig mot mitt eget kära lag när jag drar paralleller. Det betyder egentligen inte mer än att jag har ett exempel jag vill visa på. För dagens AW kommer handla om att vinna fotbollsmatcher och vad det egentligen betyder att spela BRA fotboll, som jag ser det såklart, precis som det alltid är.

Poya Asbaghi är en jättebra fotbollstränare, han är engagerad, kunnig och har väldigt många bra idéer om hur fotboll ska spelas. När min egen tränarkarriär fortsätter på Bosön, med tränarutbildning i början av oktober, kommer det finnas många inslag av det som Poya lärt mig under åren med honom i Blåvitt.

Jag kommer också ha med mig visdomsord från Stefan Rehn och Jonas Olsson, övningar från Micke Stahre, passionen hos Jörgen Lennartsson och rakheten och ärligheten från Zoran Lukic. Jag vill bli en omtyckt person som sprider glädje precis som Kjelle Jonevret, men vill också kunna sätta ner foten som Lasse Sandberg och Micke Källström.

Att ha haft Torbjörn Nilsson, Svennis och Roy Keane som tränare, det kan man ju ibland få för sig kanske inte riktigt ha varit på riktigt, men det finns saker att lära av personer, som varit på en helt annan nivå också.

Hur jag än vänder och vrider på det, så blir ändå frågan densamma oavsett vem jag haft som tränare.

Vad är BRA fotboll och vad betyder det att spela BRA fotboll?

Fin fotboll är upp till åskådarens öga, man kan gilla Pep Guardiolas tiki-taka, eller så gillar man Bayern Münchens all-in fotboll som firat så stora truimfer på senare tid.

Man kan tycka att försvarsspelets konst i Atalanta och A.Madrid är det som definierar fotboll.

För mig som Liverpool-supporter, så är det klart att Jürgen Klopps kontrollerande/kontringsfotboll är den bästa.

Gemensamma nämnaren för alla filosofier som vi fotbollsälskare väljer att hylla/se upp till är dock:

Bra fotboll vinner fotbollsmatcher

Där nånstans landar jag i mitt resonemang också

Det finns fin fotboll som inte är bra, men det finns inte bra fotboll som inte är fin, på sitt eget sätt.

För att avrunda detta, så vill jag ger er min egen åsikt om Roland Nilsson som tränare för IFK Göteborg. Eller egentligen är det nog mer min allmänna åsikt om klubbar som väljer en tränare i prekära situationer.

Så länge tränaren vinner fotbollsmatcher åt klubben du älskar, så kommer han bli accepterad och hyllad. Gör han inte det, så kommer han bli ifrågasatt. Simple as that.

Så jag ger Roland Nilsson mitt fulla stöd, för jag älskar Blåvitt och kan inte se nåt annat än att det kommer lösa sig. För vinner han matcher åt klubben jag älskar, då älskar jag honom.

Skål på er, ha en grym helg!!

Tobbe

Please wait...

Liknande Inlägg

3 kommentarer

 1. JOSSTICK

  Intressant inlägg!

  En av ‘modern tids’ bästa tränare måste vi ju säga är Zidane.
  Men Zidane pratar inte om sin filosofi, ingen media rannsakar Real Madrids taktiska upplägg.
  Vi kommer inte komma ihåg Zidane som en tränare som förädlade sporten.

  Dock måste man säga att hans filosofi går ut på att vinna fotbollsmatcher, det är det man kan sätta fingret på efter alla titlar.
  Han får laget att gå ut och vinna. Då måste man på nåt sätt spela “bra fotboll.”

Lämna ett svar