Meny Stäng

Uruguay!!!!

Efter Champions League-vinsten med Leipzig, tackade Devran NH Bagis för sig och satte siktet mot landslagstjänst. Det fanns en del intressanta nationer som erbjöd turken jobb. Dock inget som var så intressant att han skulle tacka nej till att jobba med en av sina stora favoritspelare genom karriären. Därför föll valet på Matías Antúnez Uruguay. 

Sagt och gjort, Devran och Danne tog flyget till Montevideo för att skriva på kontraktet och där och då började en resa, som skulle sluta i VM och 121:e minuten på sista matchen.

Uruguay hade ett landslag med idel toppspelare, det fanns dryga 30 spelare att välja på som alla hade kunnat ta plats i många av de stora ländernas trupper…. framåt vill säga. Offensiva mittfältare, yttrar och forwards fanns det gott om. Mittfältare och backar inte riktigt lika många.

Federico Valverde var trots sin ålder på 36 år, kapten i landslaget och Bagis fick ett problem på halsen direkt. Skulle han plocka bort Valverde och med allra största sannolikhet kränka den störste spelaren Uruguay haft de senaste 15 åren? Bortsett från Antúnez då givetvis.

Eller skulle han låta Valverde, som inte skulle vara startspelare, få vara kvar över Copa America och sen byta?

Valet föll på att byta kapten och dessvärre göra halva truppen irriterad direkt. Bagis valde istället att göra högerbacken Fernando Santiso till kapten. Santiso kände han väl från tiden i Standard och Leipzig och hans ledaregenskaper var otvivelaktiga.

I kvalet till VM som skulle komma tre år senare, började Uruguay trevande.

Första matchen var en stor succé, då man slog Venezuela hemma på Estadio Centenario med 4-0. Arsenals superstar Matias Arezo gjorde två mål och tillsammans med Antúnez påminde anfallsparet om svunna tider, då Cavani och Suarez gjorde kaos med motståndarförsvaren.

Om första matchen var succé, så var andra matchen en väckarklocka av sällan skådat slag.

0-4 mot Paraguay borta i Asuncíon och Bagis hade en del att fundera på.

Följande samlingar ledde dock åt rätt håll, då man slog Bolivia och Chile och spelade oavgjort mot Peru och Ecuador. En femteplats i kvalet och eftersom sex lag var direktkvalificerade, så såg det ljust ut.

Copa America drog igång mitt under kvalspelet och Uruguay gick obesegrade genom gruppen efter vinster mot Paraguay och Venezuela och oavgjorda matcher mot Argentina, Mexico och Bolivia.

Efter en andraplats i gruppen blev det således kvartsfinal mot Colombia, som slogs tillbaka med 2-1.

I semifinalen skulle Devran NH Bagis för första gången ställas mot flerfaldiga världsmästarna och nuvarande världsettan Brasilien.

Det var kattens lek med råttan. Det slutade “bara” 2-4, men kunde varit det dubbla. Bagis hade fått en funderare: Hur närmar vi oss de allra bästa?

Efter en förlust på straffar i bronsmatchen mot Argentina, blev frågan ännu tydligare.

Svaret blev Parkera bussen.

Följande 12 kvalmatcher förlorade Uruguay en enda och slutade trea i kvalgruppen bakom suveräna Brasilien och Argentina. Man kryssade mot Brasilien hemma och vann hemma mot Argentina inför en fanatisk publik.

VM skulle spelas i Australien och nytt för VM var att det var 16 st 3-lagsgrupper, istället för det vanliga 4-lagssystemet.

Uruguay lottades in i samma grupp som Thailand och England.

4-2 mot Japan och 4-4 mot Tyskland i träningsmatcherna innan VM, gjorde att Bagis ändå såg med tillförsikt fram mot VM.

Premiären skulle spelas mot Thailand..

Ha nu en trevlig helg

SKÅL och Broccoli på er.

Tobbe

Please wait...

Liknande Inlägg

2 kommentarer

Lämna ett svar