Meny Stäng

Tränaren och Sportchefen

Livet för den turkiske demoncoachen NH Bagis har fortsatt varit bra denna veckan. Numera bosatt på en annan del av havet, men fortfarande coachandes i en ny andraliga, ser NH Bagis framemot kommande utmaning.

Efter att ha börjat serien på Island väldigt bra, blev det en liten dipp mot slutet av säsongen och Vestri slutade som femma i den isländska andraligan. Ett fullt godkänt resultat då vi var tippade att bli nia. Säsongen slutade i slutet på september och skulle inte dra igång igen förrän i början av maj. Det fick NH Bagis att tröttna på det isländska systemet och vi avgick därför efter enbart en säsong på norra Island.

Efter en kort tids arbetslöshet fick vi sedan en rad erbjudanden som vi tackade nej till, bla från Danmark och Sverige. Vi valde dock att titta vidare och efter att sportchef Danne sonderat terrängen en aning, bar det av det skotska Raith Rovers.

Klubben låg näst sist i Championship i Skottland och behövde omedelbar hjälp att reda ut stormen. Där blev det dock väldigt svårt till en början och turkiske yrvädret vann inte en enda match av de åtta första. Då fick sportchef Danne nog och tog Bagis åt sidan och tog över kontrollerna själv i en match.

Det blev ett nytt kryss, men med mersmak och de två kom överens om att hålla fast vid taktiken som fungerat. Sagt och gjort, med tre vinster de fyra sista matcherna lyckades Raith Rovers komma åtta i tabellen och därmed undvika nedflyttning.

Under sommaren gjordes en rad förändringar i både staben och truppen och inte mindre än 4 spelare fick lämna och 8 nyförvärv kom in.

Den nya säsongen startade med ett lyckat gruppspel i ligacupen och även om det blev respass på straffar i första slutspelsomgången såg vi med tillförsikt fram emot ligastarten.

Ligan började fantastiskt. 4-1-0 gör att vi ligger tvåa i Championship och nyförvärvet Jake Scrimshaw har öst in mål i inledningen. Där har sportchef Daniel Nilsson hittat en riktigt guldklimp.

NH Bagis har fått ordning på skeppet, med mycket hjälp av sin sportchef, som visade ledaregenskaper och satte ner foten vid helt rätt tillfälle. Låt oss se vad säsongen 2022/23 tar vägen nånstans.

Ha nu en trevlig helg och ta han dom era nära och kära.

GoD JuL

Skål

Tobbe

Please wait...

Liknande Inlägg

2 kommentarer

Lämna ett svar