Meny Stäng

Titelrace!

Efter sex raka segrar mot giganterna Celtic, så är Aberdeen och Devran NH Bagis, i högsta grad inblandat i titelracet i Skottland. Med en förlustfri rad på nästan 20 matcher, har skotska klassikerklubben tagit ligan med storm och dessutom råkat vinna ligacupen på vägen. 

Aberdeen har gått som tåget sen turkiske bondpojken Devran NH Bagis tog över. En otrolig radda matcher utan förlust har verkligen bäddat för en dramatisk avslutning på den skotska säsongen.

Vi tar allt i ordning, säsongen började i moll, då Aberdeen tyvärr rök ut ur Europa Conference League-kvalet mot Dynamo Moskva i sista omgången innan gruppspelet. Efter 0-1 i Moskva, var skottarna tvungna att vinna hemma och det blev inte lättare av att det stog 0-2 efter 10 minuter i hemmamatchen.

Underläget var nära att vändas, men efter exakt NOLL höjdpunkter i andra halvlek, slutade matchen 3-2 och ryssarna gick vidare tack vare bortamålsregeln. En missräkning för Bagis som verkligen ville in i gruppspelet.

I ligan började det också småknackigt, men efter 2-1 borta mot Celtic i 4:e omgången, så vände det snabbt. 12 matcher utan förlust och Aberdeen vann dessutom nio av dessa och låg parkerad på en andraplats efter 16 omgångar.

I den skotska ligacupen slog Aberdeen ut Ross County och Dundee United på vägen fram till finalen. Lite lyckosamt lyckades dessutom Motherwell slå ut Rangers i semifinal, så finalen blev en smaksak och de 30000 tillresta supportrarna kunde jubla efter första titeln under turkiska styret. 2-0 efter två mål på hörna blev resultatet i finalen. Morgan Pattison (inte Matty som det skrevs förra veckan) avgjorde med sitt sena mål i första halvlek.

Med en medelålder på 22 år i A-truppen och med tongivande spelare som Morgan Pattison (19,BC), Lewis Ferguson (25, MC) och Michael Ruth (22,FW) i storform, finns inget som tyder på att Aberdeen inte ska kunna hänga i hela vägen i avslutningen.

I skrivande stund leder Aberdeen ligan efter ytterligare en radda matcher utan förlust. Nämnde Ruth ligger tvåa i skytteligan (19mål) efter Rangers superstar Jonas Wind (31mål).

I omgång 31 som ska spelas alldeles strax, möts Aberdeen-Rangers och vinst för Aberdeen, så ser ligatiteln ut att vara inom räckhåll för första gången sen 1985. Ni vet vem som tränade Aberdeen då va? En viss Sir Alex Ferguson..

Sportchefen Daniel Nilsson får dessutom lyfta lite på sin egen hatt åt sig själv, då unge målvakten Aaron Chafer som värvades till Raith Rovers tidigare i saven, numera skrivit på för Man United.

Då återstår det bara att säga trevlig helg på er allihop.

SKÅL

Tobbe

Please wait...

Liknande Inlägg

5 kommentarer

Lämna ett svar