Meny Stäng

The end of an era?

SportchefsDanne och Devran NH Bagis valde att fortsätta ytterligare ett år i Red Bu…förlåt, RasenballSport Leipzig. Det var med ett enda krav… Champions League skulle vinnas, annars var det slut. 

 

Säsongen började precis som den brukade med att RBL vann den tyska supercupen. Efter övertygande 6-2 mot Dortmund, visade sig formen tidigt vara i antågande.

I Bundesliga vilades de spelare som skulle göra det för tyskarna i Champions League. Det innebar en del plumpar på vägen, men när säsongen var slut, så hade RBL ändå skrapat ihop tillräckligt med poäng för att komma tvåa efter årets suveräner Bayern München.

I tyska cupen förlorade ett reservbetonat Leipzig mot Hoffenheim i kvartsfinal och hastigt och lustigt, så var det bara Champions League kvar. Det visste man givetvis inte vid tidpunkten för förlusten, men det skulle bli alltmer tydlig att Bayern inte skulle rås på detta året.

I Champions League-gruppspelet stötte man på Liverpool, Lyon och Shaktar Donetsk.

18 poäng senare var RBL övertygande klara för åttondelsfinal, där man ställdes mot italienska ligaettan AC Milan.

Man åkte till San Siro med en lite mer defensiv inställning än vad man visat upp tidigare i utslagningsmatcher i Europa. Genom att lite mer låta motståndarna föra spelet och sedan kontra med sylvassa Antúnez och Fratrovic, gjorde man en nästintill perfekt bortamatch.

Djorde Fratrovic som senare på året skulle vinna pris som världens bäste spelare, gjorde två mål i Italien och Milan slogs tillbaka med hela 5-1. I hemmamatchen blev det sedan 1-1 och i kvartsfinalen skulle sedan mäktiga PSG, med både Erling Haaland och Kylian Mbappé vänta.

Visst gjorde Haaland mål och visst gjorde även Mbappé mål, men Mauro Piriz var dubbelmötets stora stjärna. Med sina två mål i Paris, vann han matchen åt RBL. Slutsifforna skrevs till 2-1.

I hemmamötet var det återigen Matías Antúnez som visade vägen och när sen kaptenen Sebastien Renault gjorde 2-1 var skrällen ett faktum. RB Leipzig var i semifinal. Motståndet skulle inte bli lättare. Där väntade Manchester City.

1-0 på Etihad Stadium bäddade för en nervdallrande retur i Leipzig. Efter 5 minuter blev Pedro Luis i City utvisad efter en hemsk tackling på mittplan. Nu skulle väl Leipzig ändå få sin efterlängtade finalplats.

City skulle dock inte ge sig så lätt, Phil Foden gjorde både 2-2 och 3-3 i andra halvlek innan Jorge Palmieri definitivt sänkte de ljusblå med sitt 4-3. RB Leipzig var i final i Champions League.

Året var 2031, efter en resa via Vestri på Island, Raith Rovers och Aberdeen i Skottland, vidare till Standard Liege i Belgien, så stod nu Devran NH Bagis och Danne inför sitt livs match.

Champions League-final på Santiago Bernabeu i Madrid mot Manchester United.

Hur det gick?

Det får ni veta nästa vecka.

Ha en grym helg

SKÅL

Tobbe

Please wait...

Liknande Inlägg

4 kommentarer

Lämna ett svar