Meny Stäng

Starten på resan

Devran NH Bagis från Batman i Turkiet, blev namnet på den tränaren som nu ska ta världen med storm. Namnet kommer från de två filurer som kapat Pontus Twitterkonto. Devran som vi kommer benämna honom som, fick en tuff start i sin tränarkarriär..

 

Som utlovat så har jag och Danne börjat en Journeyman-save ihop, där jag är tränare och sköter allt det dagliga arbetet, medan Danne har tagit rollen som sportchef och värvar spelare, bestämmer vilka vi ska förnya kontrakten med osv. Vi började som arbetslös utan någon erfaranhet alls och hade därför en utaming framför oss att få ett jobb.

Ganska snart dök det dock upp en förfrågan från Íþróttafélagið Vestri på Island. Klubben spelar i andraligan och är hemmahörande i Ísafjarðarbær på Islands nordvästra del.

Det blev ingen flygande start på äventyret, då det visade sig att det var ett drygt år till första matchen, eftersom vi tog över i maj 2020. Säsongen var tydligen inställd och därför blev det en jäääättelång uppstartssträcka minst sagt.

Vi tog oss an utmaningen dock och Danne började sätta tänderna i truppen och klubben i övrigt.

Devran hann med två tränarkurser innan första matchen skulle spelas swå det var också positivt.

Laget är tippade att komma 9:a i ligan och med det i åtanke, valde sportchef Danne att först och främst kontraktera 8 ungdomsspelare från egna leden för att stärka upp antalet spelare i truppen. Ekonomin tillåter inte heller några utsvävningar, så det blev endast två nyförvärv och ett lån till truppen 2021.

In kom engelsmannen Billy Stedman från Vikingur, men med förflutet i Coventry och Southampton. In kom dessutom mittbacken Fredrik Risp från Kungsbacka City. Den värvningen förstod inte riktigt tränare Devran eller fansen för den delen. Dessutom lånades målvakten Emil Andri Auðunsson in från Vikingur.

Säsongen började efter mycket om och men, med ett gruppspel som hette Deildabikar, vilket jag tror är Isländska ligacupen. Vi slutade 4:a i gruppen efter att ha mött tre lag från högstaligan.

Säsongen började sedan med tre raka bortamatcher och sedan två hemmamatcher och där är vi nu.

Vår bästa målskytt är serben Vladimir Tufegdzic och han gör sitt åttonde år i isländsk fotboll. Dock blott andra i Vestri.

Vi gnuggar vidare i vår save och kommer uppdatera er hur det går.

Ha nu en grym helg

SKÅL

Tobbe

Please wait...

Liknande Inlägg

6 kommentarer

  1. Kristijan

    Ska bli kul att följa detta. Det är så att jag spelar en journeyman- save och är faktiskt i samma lag Íþróttafélagið Vestri. Är inne på 3 säsongen och snart färdig med den. Vann första säsongen andra ligan och sedan vann jag som nykomling även högsta ligan. Nu under tredje säsongen så ligger jag 2:a med sju matcher kvar och har vunnit Ligacupen och mästarcupen. Har satsat på Europa spelet, men åkte ut i första kvalomgången i CL på borta mål mot TNS från Wales.

Lämna ett svar