Meny Stäng

Start of the week – Fotbollen är tillbaka

Måndag igen och sedan pandemins utbrott har vi inte haft en liknande helg i den engelska fotbollen. Vad fan hände egentligen?

I lördags slog Wembley upp dörrarna på nytt för supportrar. 20,000 på plats men visst kändes det fullsatt?! Den så pampiga och mäktiga FA-cupfinalen skulle spelas. Wembley färgades blått när Chelsea och Leicester gjorde upp om pokalen i världens äldsta turnering. Det är ingen idé för mig att sitta och försöka hitta bättre ord kring den här matchen än dem som Erik Niva uttryckte både innan och efter matchen. Fotbollen betydde något igen. Supportrarna är sporten och den här matchen visade det bättre än någon annan match.

Youri Tielemans sköt fart och tog fram bollen i planen i matchminut 63 och i brist på alternativ drog han iväg en sträckt vrist som var målsökande mot bortre krysset. Ett mål som förlöste mycket känslor såklart hos Leicester supportrarna men även hos mig och jag tror en hel del andra fotbollssupportrar som var neutrala i den här matchen. Ett mål som återigen fick ett värdigt firande. Det var värt att göra en målgest igen. Tielemans sprang ut mot Leicester supportrarna och bankade sig för klubbmärket och allt kändes på riktigt igen.

Om FA-cupfinalen fick oss att känna att allt var som vanligt igen så var det en match i England som fick ett avslut som är så långt ifrån normalitet man kan komma. Liverpool hade efter en bra insats och en seger på Old Trafford fått upp hoppet om en topp 4 plats och därmed Champions League spel till nästa säsong men det krävs med största sannolikhet att man går rent resten av matcherna och igår (söndag) så ställdes dem mot West Bromwich och det var som så många gånger förr med Liverpool under den här säsongen.

Det var krampaktigt och byten som inte alls gav någon effekt men i regnet på The Hawthorns med 1–1 på tavlan i minut 94 spelade Liverpool ut sitt sista kort. Alisson Becker skickades upp på hörnan. Det har gnällts på spelare som bränner alldeles för många lägen men Alisson Becker behövde bara en chans för att bli den första målvakten i Premier League som gjort ett matchvinnande mål. På Didier Drogba vis gick Alisson upp och nickade in 2–1 i bortre och Liverpools hopp och chans på topp 4 lever återigen.

Att Alisson Becker som gått igenom det han gjort, fick avsluta matcherna med tomma läktare i England med en perfekt nick i bortre är ett värdigt avslut på matcherna utan publik. En helg som fick oss att minnas vad fotboll faktiskt är. Från och med idag (måndag) kommer det vara supportrar på läktarna i England och fotbollen är tillbaka, på riktigt denna gång.

Please wait...

Liknande Inlägg

1 kommentar

Lämna ett svar