Meny Stäng

Start of the week – (Blackburn Rovers) Slutspel

Säsongen 

Första säsongen är färdigspelad. Jag är väldigt nöjd över den säsong vi gör. Det var otroligt jämnt hela säsongen kring plats 1-5 och tyvärr drar vi det kortaste strået där, men det är och andra sidan inte så konstigt. Första säsongen med mig vid rodret och bredden för att tävla i 46 omgångar fanns aldrig där. Mest nöjd är jag över hur försvarsspelet fungerar. Vi släpper in minst antal mål i ligan trots en offensiv mentalitet i både taktik och lagbygge. Offensiven experimenterade jag mycket med där Dack började som anfallare men han fick sedan under säsongens gång kliva ner som mittfältare och många spelare fick prova på flera olika positioner i anfallet men inför nästa säsong är jag klarsynt över hur vi kommer göra. Armstrong upp på topp!

Slutspelet

5:e platsen innebar en plats i slutspelet. Tyvärr fick vi Norwich som gjorde processen kort med oss. Såklart en stor besvikelse att inte nå längre en semi men vi hade i ärlighetens namn inget att sätta emot ett stjärnfyllt Norwich som sedan skulle vinna finalen.

 

Silly Season 

En trupp med många utgående kontrakt och inlånade spelare ledde till en hektisk Silly season där jag tog en lite mer annorlunda väg än vad jag brukar göra med mina lag efter att den första säsongen är färdigspelad. Jag och många andra brukar gilla att värva ungt och lovande men denna gång har jag värvat mestadels rutin och spelare jag tror har kapacitet att ta upp det här laget redan nästa säsong för det är med blodad tand vi kliver in i denna säsong efter semifinal-förlusten förra säsongen. Mest spänd är jag på Danny Welbeck som kommer från en ganska svag säsong i Brighton som åkte ur PL men vi vet hans kapacitet och hoppas han kan hitta den med hjälp av mitt förtroende. Försäljningen av Nyambe var inget jag ville egentligen men 105mn kr var helt enkelt för bra för att tacka nej till och jag kunde på så sätt finansiera stora delar av dem spelarna jag ville ha in.

 IN:

Bilal Hussein CM (AIK) 6mn kr. Lånas ut direkt till APOEL

Lewis Wing CDM (M.Boro) 16mn kr.

Danny Welbeck VY (Brighton) 1.65mn kr.

Ryan Fredericks HB (West Ham) 7.75mn kr.

Harvey Elliott HY (Liverpool) LÅN

Japhet Tanganga MB (Spurs) LÅN

Barry Douglas VB (Bosman)

Bali Mumba HB,CM (Norwich) LÅN

  UT:

Jacob Davenport CDM (Hoffenheim) 20mn kr

Derrick Williams MB (Chicago Fire) 2.05mn kr

Ryan Nyambe HB (Brentford) 105mn kr

Laget säsong 2: 

En sommar av ombyggnad har lett mig till den här startelvan i premiären.

 

Starten på säsongen: 

 

En superfin start på säsongen med 5 vinster och 2 kryss och även om det är tidigt på säsongen känns det som jag prickat rätt med många värvningar. Vill lyfta fram vår vänsterback, Harry Pickering, som kom tillbaka från ett lån i League One inför säsongen och tagit över Barry Douglas plats och gjort det med bravur där han mäktat med 3 assist utöver ett stabilt försvarsspel.

Please wait...

Liknande Inlägg

1 kommentar

Lämna ett svar