Meny Stäng

Sommarinspiration

Hej alla kära FM-spelare ute i vårt avlånga land. Nu vankas det midsommar med sill och annat gott. Samtidigt går en hel del på semester, vissa kanske redan har sommarlov. Inget passar väl då bättre än en fräsch FM-sparning?

Här nedan kommer ett förslag på en sparning som undertecknad, trashbag, har tagit fram.

1. Via https://www.random.org/lists/ lista alla spelbara länder och tryck på randomize. Välj sedan alla länders ligor ner till att du fyller den rekommenderade gränsen på 125 000 spelare. Du kan då ladda in alla ligor från cirka 30 av spelets 53 länder. Har du en lite sämre dator kanske du får nöja dig med 15, 20 eller 25 länder.

Exempelbild när jag skriver in alla länder:

Exempelbild på utfallet vid min lottning:

OBS! Notera dock att du givetvis ska gå efter utfallet i din egen lottning. Välj länderna som hamnar högst i listan. Oavsett om du väljer 15, 20, 25 eller 30 länder.

2. Starta i mitten speldatum-mässigt. Jag gick igenom alla länders tidigaste startdatum och tog landet som hamnade som medelvärde. Orkar du inte gå igenom alla länders startdatum så blev Polen 7/6 2021 det datum som jag valde så det kan vara en riktpunkt på startdatum.

3. Givetvis lägga till en arbetslös manager utan erfarenhet och utbildningar. Dom få poängen du får till förfogande kan du fördela som du själv vill.

4. Via https://www.random.org slumpa en siffra mellan 1 och 365 i True Random Number Generator och simulera så många dagar efter du laddat upp spelet.

Exempelbild på utfallet vid min lottning:

OBS! Notera dock att du givetvis ska gå efter utfallet i din egen lottning.

5. När du simulerat klart dina dagar så klickar fortsätt tills du får upp “lämpliga jobb att söka” i inkorgen. Sök alla dom jobben som kommer upp som lämpliga i inkorgen och gå på intervjuer fram tills att du får ett jobberbjudande. Hoppa på det första jobberbjudandet du får.

Under sparningens gång:
Du får inte aktivt söka nya jobb om du har ett jobb. Erkänna intresse via pressen när du får frågan är okej (om du vågar). Du får alltså bara bli headhuntad. Med det innebär att du får byta jobb när klubbar erbjuder dig intervju utan att du själv ansökt om jobbet. Undantag är om du vinner ligan i en högstaliga i ett land. Då får du avgå efter serieseger om du inte vill satsa kontinentalt.

Om du vunnit högstaligan och avgått är det samma regler som vid punkt 5 här. Sök jobben som dyker upp som lämpliga i inkorgen. Skulle det vara så att endast klubbar i länder du vunnit högstaligan i ses som lämpliga i inkorgen så får du dispens att söka jobb hos lag i länder du inte varit i. Men håll dig till klubbar med samma rykte som den klubb du senast var manager för.

Valfri extra krydda som jag kör med:
Sportchef-läge. Sportchefen sköter alla kontraktsförlängningar och värvningar av såväl spelare och ledare. Ordförande/direktör sköter sportchefens vara eller icke-vara.

Målet med sparningen:
Vinn högstaligan i så många länder som möjligt. Kanske också gå för att vinna kontinentala cuper så som Champions League. Och givetvis uppskattar vi om du skriver en liten rad om just din sparning här på forumet eller via sociala medier med taggningen #FMSweden

Hur det går för undertecknad?
Just nu befinner jag mig hos Burton Albion i Championship säsongen 2027/2028. Fick börja hos Curzon Ashton i den lägsta spelbara ligan i England och har sedan blivit headhuntad av Exeter City och Burton Albion. Så ingen högstaliga vunnen ändå men vi arbetar uppåt och förstärker ryktet.

Glad midsommar på Er önskar vi från FMSweden!

 

Please wait...

Liknande Inlägg

4 kommentarer

  1. anttila84

    Uppdatering på min save just nu, fick jobb i vanarama league south i Welling ganska omgående, vann ligan första säsongen där, under andra säsongen så ville jag att klubben skulle få proffs status med det vägrade min ordförande att gå med på, ställde ultimatum på honom men fick avslag så fick sparken, sökte sedan jobb man fick och hamnade i Rochdale i Sky bet league 2, tog över dom när dom låg på en 13e plats i ligan, nu med 1 omgång kvar har jag vunnit ligan. På 26 matcher har jag lyckats få ihop 19 segrar, 2 oavgjorda o 5 förluster, snart börjar äventyret i league 1 med Rochdale. så återstår o se hur detta kommer gå,

    Personligt så har jag kommit upp till Kontinental C.licens men snart färdig med B-Licensen.

Lämna ett svar