Meny Stäng

Saverapport: Blackburn Rovers Football Club

Nu ska vi hugga tänderna i en save, tillika ett projekt och valet av lag har fallit på Blackburn Rovers Football Club

Staden:

Blackburn Rovers är ett ”one-city team” och jag tycker det är något alldeles speciellt med de typen av lagen. När hela staden pratar, andas och håller på ett och samma lag blir det en alldeles speciell känsla kring fotbollslaget. Framför allt i England. Leeds är ett annat exempel på just detta och det är en mycket större stad och därför ett bättre exempel på detta. Blackburn ligger i Lancashire och har en invånarmängd på drygt 120,000. Det om staden.

Fotbollslaget:

Över till fotbollslaget. Blackburn Rovers grundades 1875 och hade sin storhetstid från 1880 och fram till första världskriget då de lyckades vinna FA-cupen hela fem gånger och den engelska ligan två gånger. Även om Blackburn mellan 1992–2012 var ett Premier League lag så har de senaste åren haft det tuffare. Åtta säsonger i Championship och till och med en säsong i League One. I Championship är deras bästa placering en 8:e plats sedan de ramlade ur engelska fotbollens finrum 2012. Tydligt är att Blackburn varit på dekis nu ett tag men detta ska vi se till att ändra på!

Mål med projektet.

  • Ta upp laget i Premier League

Kommentar: Här har vi det viktigaste målet med saven och det är att ta upp Blackburn Rovers till där dem hör hemma.

  • Vinna FA-cupen

Kommentar: Jag tycker att FA-cupen blir bortprioriterad alldeles för mycket i dagens fotboll men det är en turnering jag kommer ta på fullaste allvar med Blackburn.

  • Nå Europaspel

Kommentar: Likt Bolton när Sam Allardyce tog över det laget så blir ett av våra huvudmål att nå Europa och få visa upp Blackburn Rovers för hela kontinenten.

Bonusmål: Finns motivation och förutsättningarna kommer vi självklart försöka gå för Premier League titeln men först måste vi lyckas med våra tre huvudmål där ett viktigt steg är att till att börja med spela i Premier League.

Tränarfilosofi:

Min tränarfilosofi går bra ihop med hur jag helst ser fotboll spelas som supporter men också som objektiv fotbollsälskare. I Blackburn kommer vi spela med en hög press i försvarsspelet där vi vill vinna bollen så högt som möjligt för att ha nära till mål. I offensiven vill jag ha hög frihet på spelarna där vi alltid hellre går tidigt på mål än att rulla runt bollen. Vinner vi inte bollen högt och i stället lite lägre så byggs spelet bakifrån med lite mer tålamod än vad vi jobbar med i den offensiva tredjedelen. Heavy metal football som den gode Klopp kallar det, helt enkelt.

Nu har vi satt förutsättningarna och nästa vecka hugger vi tag i truppen, startelvan, silly season och försäsongen. Mot Premier League!

Please wait...

Liknande Inlägg

2 kommentarer

Lämna ett svar