Meny Stäng

Min impopulära åsikt

Jag satt och läste Fabians blogg och tänkte genast, det där spinner vi vidare på i AW:n på fredag. Ju mer jag tänkte, desto mer blev jag dock varse om att: jag har typ ingen impopulär åsikt om fotboll. Jag tycker inte man ska ta bort offside, jag hatar VAR och jag tycker man ska få ha vilket nummer man vill, till en viss gräns ska tilläggas. Då slog det mig….

Jag som mer eller mindre alltid spelat i offensiva positioner på planen, har givetvis hamnat i lägen där man fått välja om man ska försöka stå upp efter en tackling eller inte. Ibland har jag också sökt en frispark eller en straff, eftersom situationen har uppstått och precis som alla andra så vill jag ju vinna fördelar i matcherna. Jag skulle inte säga att jag är en filmare, även om det givetvis under en lång karriär, har hänt att jag filmat ordentligt också. Ingenting man kanske ska stoltsera med, men jag tror den mest rättvise och korrekte spelaren också hamnar i situationer där man tar ett snabbt beslut och lägger sig lite enkelt.

Där har ni min impopulära åsikt. 

Nej, jag är inte för filmningar i stort, men att man väljer att använda en fördelaktig situation till att vinna en frispark eller en straff, det tycker jag man får acceptera, eftersom alla gör det.

Låt mig förklara.. 

En ytterback springer med ryggen upp mot planen och ska täcka en boll, bakom kommer en i motståndarlaget och sätter ett lillfinger i ryggen på backen varpå backen faller ihop och ramlar på mage över bollen och slår halvt ihjäl sig. Frispark, ingen reagerar mer än möjligtvis anfallande spelaren som lite uppgivet konstaterar att just den filmningen är ok.

En målvakt har massa folk runt omkring sig på en hörna. Mitt i gröten kommer bollen och för att skydda sig själv, så hoppar han in i folkmassan och bara kastar sig och skriker. 9/10 får målvakten frispark utan att ens ha försökt ta bollen ordentligt. Det anfallande laget joggar hemåt, den filmningen spelar inte så stor roll, skit samma att det hade kunnat bli mål på hörnan.

Dessa två situationer är bara två exempel på när det försvarande laget filmar, för kalla det ingenting annat, bara för att det inte leder till mål eller straff. Att Matias Concha (Förlåt Frizz, men ditt namn var det första jag kom på) “dog” över bollen 3 ggr/match nere i hörnet är exakt lika mycket filmning som när Mohamed Salah gör likadant i offensivt straffområde. Ändå klassas det helt annorlunda.

Återigen, jag är ingen offensiv spelare som nu ska slå ett slag för att filmningar ska tillåtas, men döm alla spelare på planen lika hårt i så fall. För en filmning är en filmning oavsett var på planen den händer.

Om en defensiv spelare uppenbart lägger sig i duell med en forward, ge han en varning då.

Om en målvakt kastar sig och skriker bara för det är mkt folk i närheten, ge han en varning då.

Alla lagdelar filmar precis lika mycket, bara på olika sätt. 

Där har ni min IMPOPULÄRA åsikt 

Ha en grym helg vänner

SKÅL

Tobbe

Please wait...

Liknande Inlägg

2 kommentarer

  1. Micke

    Håller med, stör mig på det. Sedan kallas det ofta “rutinerat” när en försvarare lägger sig ner för att få frispark på egen planhalva, kanske främst när det gäller ens eget lag. Men man hör ju sällan att det är “rutinerat” av en anfallare att filma till sig en straff t.ex. Eller är det bara jag som känner så?

Lämna ett svar