Meny Stäng

Lirare vi minns: Phillipp Cocu

Den här gången handlar det inte om en spelare som var överjäkligt bra på Football Manager. Idag handlar det om en fotbollsspelare som jag minns lite extra. I en liten stuga nära en strand i Skåne spenderade jag sommaren 98 och satt som klistrad framför fotbolls-VM med mina två äldre bröder. Där och då förälskade jag mig i det holländska landslaget. Jag var bara 6 år, så kan inte riktigt minnas exakt vad jag föll för. Men av någon anledning så föll jag för holländarna som forsade fram i mästerskapet och framförallt så föll jag för Phillip Cocu. På kvällarna när vi körde hetlevrade fotbollsmatcher i sanden till solen glittrande gick ner vid horisonten så var jag alltid Cocu den sommaren och när jag fyllde år senare på hösten så fick jag en holländsk landslagströja med Cocu på ryggen.

Med handen på hjärtat kan jag inte påstå att jag minns Cocu särskilt bra som fotbollsspelare. Jag följer inte heller hans karriär som tränare, men han finns alltid kvar i mitt minne från den där sommaren i Skåne. På något konstigt sätt så var Cocu en stark bidragande orsak till att jag började älska fotboll så mycket som jag ändå gör och tack vare det kommer han alltid finnas med i hjärtat.

Please wait...

Liknande Inlägg

1 kommentar

Lämna ett svar