Meny Stäng

Lirare vi minns: Mika Ääritalo

Det finska geniet, trollkarlen på kanten, den fantastiska Mika Ääritalo. Fina fina Ääritalo. Så många gånger som man haft honom i sitt lag. Jag tror det var på FM08 som han var som allra bäst och även om man tänkte “jag ska köra en save utan Ääritalo” så var det omöjligt att låta bli att köpa honom tillslut ändå, för annars hamnade han någon annanstans och skulle troligen göra mål när man möttes.

Mika Ääritalo skrev på för Aston Villa som ung hypad 18-åring och nobbade därmed större klubbar som Arsenal och Liverpool som också var ute efter hans signatur. På förhand kändes det som ett smart val då känslan var att det var lättare att slå sig in och få speltid i Aston Villa. Dock var det hård konkurrens då spelare som Nolberto Solano, Juan Pablo Angel och Peter Crouch fanns i A-truppen medan en snabb ytter vid namn Gabriel Agbonlahor knackade på dörren från ungdomslaget.

Det blev ingen speltid i Aston Villa och istället vände Ääritalo hem till TPS Turku och det skulle bli något som följde med honom i karrären. 2008 var han på väg till Nacional i Portugal men ändrade sig i sista sekunden och återvände till TSP. 2014 var han utlånad till Kolstein Kiel och 2015-2016 spelade han för FC Lahti och KuPS innan han återigen återvände till TSP. Totalt har han gjort över 270 matcher för TSP och ca 60 mål. Han är fortfarande aktiv och gjorde 12 matcher förra säsongen som 35-åring och svarade för 2 mål och 1 assist. Still going strong.

Det kunde blivit så mycket mer av Mika Ääritalo, samtidigt fick han göra sex landskamper för Finland och bli något av en ikon i moderklubben TSP. Det är inte så illa ändå.

Please wait...

Liknande Inlägg

3 kommentarer

Lämna ett svar