Meny Stäng

Lirare vi minns: Jonas Lundén

Det är intressant hur många spelare jag minns från att ha spelat i min barndom. Som jag skrev tidigare så brukade jag och min storebror spela mycket tillsammans (det var han som introducerade och lärde mig Championship manager). Första managerspelet han visade mig var Ultimate Soccer 98 och då var jag 7 år gammal. Sen gick vi snabbt över till Championship Manager. Han var oftast favoritlaget IFK Göteborg och jag var oftast favoritlaget Elfsborg. Det passade rätt fint. Rivalitet mellan bröderna, rivalitet mellan klubbarna.

När vi spelade tidigt fanns det en spelare som hette Jonas Lundén och han spelade givetvis i IFK Göteborg och givetvis var han överjävligt bra. Han var så överjävligt bra att jag egentligen aldrig hade en chans. Antingen spotta han in mål och ledde min brors Göteborg till titel efter titel. Eller så såldes han för stora summor vilket gjorde att min bror kunde köpa in ett lag som vann titel efter titel. Det var lite av en hopplös situation. Förstå då min glädje när Jonas Lundén skrev på för Elfsborg 2001. Problemet var bara att han förlorade all sin potential till det spelet. Plötsligt spelade Lundén i Elfsborg men var inte överjävligt bra längre utan en helt okej allsvensk spelare. “Nu har du ju Jonas Lundén, sluta grina.” kunde han retsamt säga när vi fortsatte spela efter det.

Jonas Lundén fick aldrig den karriären som  Championship Manager förutspådde. Han spelade några år i Elfsborg innan han flytta till GAIS där han spela ytterligare några år innan han avsluta karriären. Dock fick han göra 1 landskamp för Sverige 2001 och det är inte fy skam!

Please wait...

Liknande Inlägg

2 kommentarer

Lämna ett svar