Meny Stäng

Landslagskaptenen: ”Finns inte så mycket att göra mer än att spela FM”

Handbolls-VM är i full gång i Egypten. Och i Coronatider är det ett speciellt mästerskap med få saker att göra mer än att vara på hotellet. Det öppnar såklart för en hel del tidsfördriv, och några i laget har valt att lägga den tiden på Football Manager. FMSweden fick sig en exklusiv intervju med Sveriges lagkapten Jim Gottfridsson strax innan kvällens match mot Belarus.

– Jag är den enda som tagit titlar, berättar kaptenen nöjt.

 

Intervjun här nedan:

Tjena Jim, Fabbe här. Först och främst, hur är läget i Egypten?

Det är bra tack! Väldigt speciellt bara då vi lever i en bubbla. Så mycket att göra för oss finns inte mer än lägga massa timmar på FM.

En riktigt krigarseger i måndags – hur långt kan ni gå?

Vi har själva inte satt upp något mål då vi var i karantän i vår uppladdning. Men vi tar en match i taget och vill vara ödmjuka inför varje uppgift. Känslan är bra!

Nu till det viktiga, Football Manager. Har hört rykten om att ni är ett gäng som spelar under mästerskapet. Berätta mer.

Det stämmer. Det började med att jag, Peter Johannesson och Hampus Wanne började spela. Vi hade endast tagit oss in 5-7 omgångar innan min rumskollega Daniel Pettersson blev intresserad att hoppa in. Samtidigt fick Lucas Pellas också blodad tand och plötsligt var vi fem stycken.

Då valde vi att starta en ny save och Peter är ansvarig för ligan. Han valde Serie A och Napoli. Lucas – Milan, Daniel – Lazio, jag -Inter och Hampus – Atalanta.

Ett väldigt bra tidsfördriv för oss och vi lägger ett par timmar om dagen.

Vem är bäst och sämst i laget? Du får självklart inte säga dig själv, även om jag hörde något om en ligaseger med Inter första säsongen…

Som ryktet säger är jag den enda som tagit titlar. Alltså fler än en… men måste nämna Lucas. Han värvar smart med Milan och i skrivande stund är vi i slutet av andra säsongen ligger han tvåa. Peter är den största nörden och kan alla bra värvningar, medans Daniel är den med sämst koll och skickar den assisterande mest överallt. Hampus gör stora under med små lag. Men han kan inte hantera några stora lag.

Hur skapades ditt eget intresse för Football Manager?

Det började för 10 år sen ungefär, med mina barndomsvänner. Så sedan 10 år sen har det följt med. Ett tidsfördriv som jag använder när man reser världen runt med handbollen.

Har du något lag eller liga du ofta huserar i?

Jag är en stor United supporter. Så jag brukar alltid ha en save med dom. Man vill ju dom ska vinna titlar och alltid kul när man lyckas med det på FM. Men annars försöker jag börja med något sämre lag i PL. Det tycker jag är den roligaste ligan.

Sist men inte minst, visst vinner Manchester United Premier League i år?

United är ett vinnande lag och vi är många som väntar på en titel. Och det hoppas vi förstås iår!!

Vi säger stort tack till Jim för att han tog sig tiden att ställa upp, och önskar både honom och laget stort lycka till i resten av turneringen!

Foto: Handbollslandslagets Facebook

Please wait...

Liknande Inlägg